Vivian heeft een heerlijke ovenschotel gecreëerd! Je maakt hem met zoete aardappel, broccoli, gekarameliseerde ui en sojaroom. Verkruimel er wat feta over en bak het geheel prachtig goudbruin in de oven. Lekker!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Viv’s ovenschotel met zoete aardappel en broccoli
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?

Heteluchtoven voorverwarmen op 180ºC. In middelgrote kookpan ruim water met 1tl zout aan de kook brengen. Ondertussen zoete aardappel in ca. 1cm dikke schijfjes snijden. Zodra het water kookt, zoete aardappel toevoegen en in ca. 6-8min nog niet helemaal gaar koken. Dan water afgieten en in zeef laten uitlekken.

Ondertussen hapklare roosjes van broccoli snijden, stronk schillen en dan in dunne schijfjes snijden. Uien pellen, halveren en in dunne schijfjes snijden. Verse kruiden grof hakken. Knoflook pellen en fijnhakken. Feta verkruimelen.

Sojaroom, gehakte kruiden, knoflook,nootmuskaat, 1/3 van feta en snuf zout en peper in grote kom goed vermengen.

Middelgrote koekenpan met 1el olie op middelhoog vuur verhitten. Ui in ca. 2-3min zacht bakken, dan honing toevoegen en ca. 2min laten karamelliseren.

Zoete aardappel, broccoli en helft van ui aan kom met saus toevoegen en geheel goed vermengen.

Groenten met saus gelijkmatig over ovenschaal verdelen. Overige feta, cashewnoten en overige gekarameliseerde ui erover verdelen. Dan ovenschotel ca. 15min in oven bakken totdat feta goudbruin is en groenten gaar zijn.
En de laatste stap: GENIETEN!
Dit gerecht kwam tot stand in samenwerking met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
Gerelateerde berichten
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
6 juni 2016
Vitamine D, wat moet je daar nu mee?
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
20 april 2020
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
28 oktober 2014
Eetdagboek review
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
30 oktober 2014
Quinoa ‘Mix ‘nd Match’ maaltijdsalade
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
25 juli 2015
Voeding met Viv
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
25 januari 2015
Glutenintolerantie
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
3 oktober 2017