Heerlijk een soepje, lekker laten trekken en dan genieten van een heerlijke, gezonde maaltijd. Saoto soep is een grote favoriet, het is zo gezellig met al die bakjes op tafel, zo kan ieder zijn eigen soepje maken. Wil je een gezonde maaltijd? Dan laat je de rijst en de chipjes achterwege. Zo is de soep geschikt voor iedereen. Je kan de bouillon heerlijk laten trekken en er de volgende dag van genieten, de soep is dan zelfs nog lekkerder. Of maak zondag een grote pan en vries het in, zo kan je de hele week makkelijk en gezond eten!
Saoto soep
Personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 1 uur wachten
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 4 teentjes knoflook
- 4 cm laos (1 eetlepel laos poeder kan ook)
- 1 stengel citroengras
- Kokosolie (of olijfolie)
- 1 kg kippendijen (het liefst scharrel/biologische kip)
- 4 blokjes gevogeltebouillonpoeder (haal dit bij de biologische winkel, hier zit er geen E-nummers in)
- 3 l water
Garnituur
- 200 gr Surinaamse rijst
- 4 eieren
- 1 rode peper
- 5 eetlepels zoute sojasaus
- bladselderij
- 100 gr tauge
- 200 gr kleine frietchips
- gebakken uitjes
Bereiding
Pel en snij de uien en knoflook grof. Schil de laos en kneus de citroengras. De citroengras kneus je door er met een groot mes op te slaan, hierdoor breekt het citroengras een beetje waardoor de heerlijke smaak beter vrij komt.
Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en bak de kippendijtjes om en om lekker bruin. Als de kip goudbruin is haal je de stukjes uit de pan en leg ze op een bord. Doe de laos, knoflook, ui, citroengras en de bouillonblokjes in de pan en fruit dit 5 minuten zodat alle smaken en geuren vrij komen.
Schep de kip terug in de pan en schenk het water erbij, breng dit aan de kook en laat het 20 minuten rustig koken. Haal een derde van de kip uit de pan en laat dit afkoelen. Zet het vuur laag en laat de soep nog circa een uur koken.
Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren hierin in circa 8 minuten hard. Giet de eieren af en spoel ze af met koud water, pel de eieren.
De kip die je uit de pan gehaald hebt en die inmiddels is afgekoeld kan je nu in stukjes snijden. Verhit een koekepan met een scheutje olie en bak de kip goudbruin.
Snijd de bovenkant van de rode peper eraf en rol de peper tussen je handen, zo vallen alle pitjes eruit. Hou je heel erg van pittig laat de pitjes dan zitten. Snijd de peper in dunne ringetjes. Schenk de soyasaus in een kommetje en doe de peperreepjes erbij. Snijd de bladselderij fijn.
Serveer de rijst, eieren, gebakken kip, bladselderij, peper-soyasaus, tauge, frietchips en de gebakken kip elk in een apart schaaltje. Schenk voor iedereen een kommetje soep in en laat iedereen zijn saoto soep naar keuze garneren.
Eet smakelijk!
Tekst: Anne van Engelen voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
23 maart 2015
Dopper winnen
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
20 juni 2015
Lazy Sushi
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
27 juni 2018
Frozen Summer Snack
15 maart 2019
Eet jij genoeg eiwitten? Wij helpen je!
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
12 maart 2015
Insecten als snack
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
12 november 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –