Heerlijk een soepje, lekker laten trekken en dan genieten van een heerlijke, gezonde maaltijd. Saoto soep is een grote favoriet, het is zo gezellig met al die bakjes op tafel, zo kan ieder zijn eigen soepje maken. Wil je een gezonde maaltijd? Dan laat je de rijst en de chipjes achterwege. Zo is de soep geschikt voor iedereen. Je kan de bouillon heerlijk laten trekken en er de volgende dag van genieten, de soep is dan zelfs nog lekkerder. Of maak zondag een grote pan en vries het in, zo kan je de hele week makkelijk en gezond eten!
Saoto soep
Personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 1 uur wachten
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 4 teentjes knoflook
- 4 cm laos (1 eetlepel laos poeder kan ook)
- 1 stengel citroengras
- Kokosolie (of olijfolie)
- 1 kg kippendijen (het liefst scharrel/biologische kip)
- 4 blokjes gevogeltebouillonpoeder (haal dit bij de biologische winkel, hier zit er geen E-nummers in)
- 3 l water
Garnituur
- 200 gr Surinaamse rijst
- 4 eieren
- 1 rode peper
- 5 eetlepels zoute sojasaus
- bladselderij
- 100 gr tauge
- 200 gr kleine frietchips
- gebakken uitjes
Bereiding
Pel en snij de uien en knoflook grof. Schil de laos en kneus de citroengras. De citroengras kneus je door er met een groot mes op te slaan, hierdoor breekt het citroengras een beetje waardoor de heerlijke smaak beter vrij komt.
Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en bak de kippendijtjes om en om lekker bruin. Als de kip goudbruin is haal je de stukjes uit de pan en leg ze op een bord. Doe de laos, knoflook, ui, citroengras en de bouillonblokjes in de pan en fruit dit 5 minuten zodat alle smaken en geuren vrij komen.
Schep de kip terug in de pan en schenk het water erbij, breng dit aan de kook en laat het 20 minuten rustig koken. Haal een derde van de kip uit de pan en laat dit afkoelen. Zet het vuur laag en laat de soep nog circa een uur koken.
Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren hierin in circa 8 minuten hard. Giet de eieren af en spoel ze af met koud water, pel de eieren.
De kip die je uit de pan gehaald hebt en die inmiddels is afgekoeld kan je nu in stukjes snijden. Verhit een koekepan met een scheutje olie en bak de kip goudbruin.
Snijd de bovenkant van de rode peper eraf en rol de peper tussen je handen, zo vallen alle pitjes eruit. Hou je heel erg van pittig laat de pitjes dan zitten. Snijd de peper in dunne ringetjes. Schenk de soyasaus in een kommetje en doe de peperreepjes erbij. Snijd de bladselderij fijn.
Serveer de rijst, eieren, gebakken kip, bladselderij, peper-soyasaus, tauge, frietchips en de gebakken kip elk in een apart schaaltje. Schenk voor iedereen een kommetje soep in en laat iedereen zijn saoto soep naar keuze garneren.
Eet smakelijk!
Tekst: Anne van Engelen voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
25 juli 2015
Voeding met Viv
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
23 mei 2016
Wat staat er altijd in mijn koelkast?
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
31 januari 2016
5 overtuigingen van mensen die geluk ervaren
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
10 juni 2015
Raw kokos snack
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
2 januari 2018
Start 2018 met een heerlijke winterdetox!
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
25 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –