Ingrediënten voor 15 balletjes:
– 100 gram havermout
– 1 wortel, geraspt (ongeveer 100 gram)
– 50 gram rozijnen of gedroogde moerbeien
– 7 Medjoul dadels
– 60 ml water
– 1 theelepel vanille poeder (1 vanillestokje)
– 1 theelepel kaneel
– Een snufje nootmuskaat, gember en kardemon
– 50 gram geraspte kokos (om de balletjes in te rollen)
Bereidingswijze:
1. Doe de havermout, geraspte wortel en rozijnen in een mengkom. Ontpit en snijd de dadels in kleine stukjes en voeg toe aan de kom samen met de andere ingrediënten (behalve de geraspte kokos).
2. Meng goed met je handen totdat alle ingrediënten goed zijn gemixt zijn en je een stevig deeg hebt gevormd.
3. Vorm 15 kleine balletjes van het deeg en rol ze in de geraspte kokos.
Eet smakelijk!
Recept: The Green Happiness
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 september 2015
Glutenvrije maand
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
10 juli 2015
Voeding met Viv
18 maart 2017
Krijg een beter huwelijk aan de hand van deze tips!
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
28 mei 2014
Bloemkool pizza
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
12 juni 2014
Frisse juice
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
9 juni 2015
Gezonde ijsjes
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
19 juni 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –