Heerlijk een soepje, lekker laten trekken en dan genieten van een heerlijke, gezonde maaltijd. Saoto soep is een grote favoriet, het is zo gezellig met al die bakjes op tafel, zo kan ieder zijn eigen soepje maken. Wil je een gezonde maaltijd? Dan laat je de rijst en de chipjes achterwege. Zo is de soep geschikt voor iedereen. Je kan de bouillon heerlijk laten trekken en er de volgende dag van genieten, de soep is dan zelfs nog lekkerder. Of maak zondag een grote pan en vries het in, zo kan je de hele week makkelijk en gezond eten!
Saoto soep
Personen: 4
Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 1 uur wachten
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 4 teentjes knoflook
- 4 cm laos (1 eetlepel laos poeder kan ook)
- 1 stengel citroengras
- Kokosolie (of olijfolie)
- 1 kg kippendijen (het liefst scharrel/biologische kip)
- 4 blokjes gevogeltebouillonpoeder (haal dit bij de biologische winkel, hier zit er geen E-nummers in)
- 3 l water
Garnituur
- 200 gr Surinaamse rijst
- 4 eieren
- 1 rode peper
- 5 eetlepels zoute sojasaus
- bladselderij
- 100 gr tauge
- 200 gr kleine frietchips
- gebakken uitjes
Bereiding
Pel en snij de uien en knoflook grof. Schil de laos en kneus de citroengras. De citroengras kneus je door er met een groot mes op te slaan, hierdoor breekt het citroengras een beetje waardoor de heerlijke smaak beter vrij komt.
Verhit een scheut olijfolie in de soeppan en bak de kippendijtjes om en om lekker bruin. Als de kip goudbruin is haal je de stukjes uit de pan en leg ze op een bord. Doe de laos, knoflook, ui, citroengras en de bouillonblokjes in de pan en fruit dit 5 minuten zodat alle smaken en geuren vrij komen.
Schep de kip terug in de pan en schenk het water erbij, breng dit aan de kook en laat het 20 minuten rustig koken. Haal een derde van de kip uit de pan en laat dit afkoelen. Zet het vuur laag en laat de soep nog circa een uur koken.
Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren hierin in circa 8 minuten hard. Giet de eieren af en spoel ze af met koud water, pel de eieren.
De kip die je uit de pan gehaald hebt en die inmiddels is afgekoeld kan je nu in stukjes snijden. Verhit een koekepan met een scheutje olie en bak de kip goudbruin.
Snijd de bovenkant van de rode peper eraf en rol de peper tussen je handen, zo vallen alle pitjes eruit. Hou je heel erg van pittig laat de pitjes dan zitten. Snijd de peper in dunne ringetjes. Schenk de soyasaus in een kommetje en doe de peperreepjes erbij. Snijd de bladselderij fijn.
Serveer de rijst, eieren, gebakken kip, bladselderij, peper-soyasaus, tauge, frietchips en de gebakken kip elk in een apart schaaltje. Schenk voor iedereen een kommetje soep in en laat iedereen zijn saoto soep naar keuze garneren.
Eet smakelijk!
Tekst: Anne van Engelen voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
12 september 2017
Recept: good for the brains food
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
31 maart 2015
Gifvrij eten
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
13 februari 2019
Heb je last van stemmingswisselingen? Dan kan maca je helpen!
25 maart 2014
Presentatie coaching
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
13 februari 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –