Vandaag hebben we een heel lekker, gezond en simpel gerecht voor jullie, namelijk bloemkoolrijst. Dit is rijst, gemaakt van bloemkool. Simpel hé? En heel erg lekker!
Ingrediënten en benodigdheden
Een bloemkool
Kokos-, of rijstolie om de bloemkool in te bakken
Een keukenmachine of blender
Bereiden
Was de bloemkool en dep deze vervolgens goed droog. Het droogdeppen is belangrijk omdat de bloemkoolrijst anders een beetje papperig wordt, vergeet dit dus niet! Snijd de bloemkoolroosjes los van de kern en stop deze vervolgens in de keukenmachine of blender. Zet de keukenmachine aan en houd de bloemkool goed in de gaten. De bloemkoolrijst mag namelijk niet te lang, of op een hoge stand, in de keukenmachine zitten. Dan wordt het geheel namelijk een prutje. Wanneer de bloemkool op rijst lijkt, haal je het uit de keukenmachine. Bak de bloemkoolrijst in circa 10 minuten en smullen maar! Serveer met geroosterde groenten of maak er een lekkere curry of een wokgerecht van. Heerlijk en gezond!
Tekst: Eva van Buiten
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
8 maart 2016
Detox kan elke dag
22 juni 2018
Het hele gezin gezonder
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
20 augustus 2019
BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
14 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –