Vandaag hebben we een heel lekker, gezond en simpel gerecht voor jullie, namelijk bloemkoolrijst. Dit is rijst, gemaakt van bloemkool. Simpel hé? En heel erg lekker!

Ingrediënten en benodigdheden 
Een bloemkool
Kokos-, of rijstolie om de bloemkool in te bakken
Een keukenmachine of blender

Bereiden
Was de bloemkool en dep deze vervolgens goed droog. Het droogdeppen is belangrijk omdat de bloemkoolrijst anders een beetje papperig wordt, vergeet dit dus niet! Snijd de bloemkoolroosjes los van de kern en stop deze vervolgens in de keukenmachine of blender. Zet de keukenmachine aan en houd de bloemkool goed in de gaten. De bloemkoolrijst mag namelijk niet te lang, of op een hoge stand, in de keukenmachine zitten. Dan wordt het geheel namelijk een prutje. Wanneer de bloemkool op rijst lijkt, haal je het uit de keukenmachine. Bak de bloemkoolrijst in circa 10 minuten en smullen maar! Serveer met geroosterde groenten of maak er een lekkere curry of een wokgerecht van. Heerlijk en gezond!

Tekst: Eva van Buiten

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten