Als moeder zijnde vind ik het heel belangrijk dat mijn gezin dagelijks voldoende drinkt.

James is nu ruim 4 maanden en krijgt lekker de fles. Day is 11 en krijgt van mij altijd water mee naar school. En natuurlijk wil ik, ondanks mijn drukke agenda, ook zelf niet vergeten om genoeg te drinken. En dat is best een uitdaging! Niet alleen door mijn volle agenda, maar ook omdat ik helaas onderweg vaak alleen plastic flessen (BPA) tegenkom waar ik liever niet uit drink. Benieuwd naar mijn ultieme oplossing?

Levenslang meegroeiende fles

Sinds een tijdje gebruik ik de drinkflessen van Pura. Deze flessen vind je bij Green Jump en zijn er in verschillende afmetingen en met verschillende doppen. Voor iedere leeftijd en situatie is er een passende dop: een speen- en afsluitdop, rietjesdop, drinktuit en een lekdichte sportdop.

Bovendien passen álle doppen op álle Pura flessen. Wel zo handig gezien er in mijn drukke huishouden soms wel eens wat zoek raakt.. Dus zelfs op een chaotische ochtend kan ik Day zonder nadenken in elk geval haar drinkfles mee naar school geven.

En had ik al verteld dat de lekdichte dop dus écht lekdicht is? De fles gaat dus met een gerust hart je school-of werktas in!

1 fles met meerdere functies

Zelf heb ik de flessen in verschillende maten (325 ml, 550 ml en 800 ml). Op deze manier kan ik ze gebruiken als babyfles voor James, als schoolbeker voor Day, en voor mezelf onderweg en als sportbidon. Dit maakt de Pura flessen dus bijzondere levenslang meegroeiende flessen, geschikt van baby tot aan volwassene. Het motto van Pura is dan ook “One Life….One Bottle”.

pura flessen

Groene smoothie

Zelf heb ik laatst nog een extra handige functie van de fles ontdekt. Omdat ik naast voldoende drinken ook ontbijten heel erg belangrijk vind, combineer ik deze vaak samen. En jullie wisten vast al dat ik dol ben op een gezonde groene smoothie ’s ochtends. Wanneer ik al vroeg op pad ben, neem ik mijn groene smoothie gewoon mee in mijn fles voor onderweg. Ideaal!

En mocht je je smoothie goed koud willen houden, of juist graag je warme koffie of thee meenemen, dan is daar ook een speciale thermosfles voor beschikbaar.

Veilig en duurzaam

Het is goed om te weten dat de flessen volledig uit veilige materialen bestaan en vrij van plastic (BPA) zijn. Bisphenol A of Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die kan worden gebruikt om plastic mee te produceren. Plastic flessen die BPA bevatten (te herkennen aan #7 onderaan de fles) kunnen o.a. de hormoonhuishouding verstoren.

De flessen zelf zijn gemaakt van RVS, een voedselveilig materiaal dat geen nare geurtjes en smaakjes opneemt. De verschillende doppen en (bescherm)hoezen zijn gemaakt van veilige siliconen. De flessen zijn daarom duurzaam en volledig vrij van schadelijke stoffen.

PURA day

Accessoires die het drinken nóg leuker maken

Alle drinkflessen zijn te vinden op de website van Green Jump, evenals allerlei leuke extraatjes zoals herbruikbare rietjes, beschermhoezen, handige schoonmaakborstels, en andere speciale accessoires aan die het meenemen van drinkflessen een stuk gemakkelijker maken. Veel gezond drinkplezier!

#vivad  # http://www.greenjump.nl/Categorie/Eten-en-Drinken/Drink-en-thermosbekers

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten