Lassie heeft dit heerlijke gerecht voor jullie. Een gezonde kruidige rijst, linzen en wortelmix. Makkelijk te bereiden en ook nog eens heel erg lekker!
Ingrediënten
1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel (275 g)
500 g groene asperges
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
200 g diepvries of verse doperwten
75 g Parmezaanse kaas (stukje)
3 eetlepels verse basilicum of bladpeterselie, fijngehakt
Bereiding
Kook de Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel volgens de aanwijzingen op het pak en laat nog 5 minuten afgedekt nagaren. Snijd intussen de houtachtige uiteinden van de asperges en gooi deze weg. Snijd aan de andere kant de kopjes op 5 cm af en snijd dan het midden in stukjes van 1 cm. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en aspergestukjes al omscheppend 2-3 minuten op zacht vuur. Schep de doperwten en 50 ml water erdoor en smoor de groenten afgedekt nog 3-4 minuten. Kook de aspergekopjes in een steelpan met ruim water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Schaaf met een kaasschaaf een derde van de Parmezaanse kaas in dunne plakjes en rasp de rest op een fijne rasp. Roer het asperge-doperwtenmengsel met de geraspte kaas en het basilicum door de rijstmix en schep deze in diepe borden. Leg de aspergekopjes erop en verdeel de plakjes Parmezaanse kaas erover.
Serveertip
Serveer dit gerecht met een gepocheerd eitje erop. Breng in een hapjespan ruim water tegen de kook aan. Breek er 4 echt verse eieren boven en laat het wit in 3-4 minuten stollen. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze op een plank. Snijd eventuele sliertjes eiwit eraf. Leg ze daarna op de rijst.
Geniet ervan!
Bron: www.lassie.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
2 juli 2014
Aan het infuus
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
28 mei 2014
Bloemkool pizza
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
21 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Ralph Moorman
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
30 april 2017
Boerenkoolsalade met granaatappel
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
10 juni 2015
SLA: het kookboek
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
2 februari 2022
Moe, sneller ziek en snak je naar zon? Neem vitamine D!
2 september 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –