Lassie heeft dit heerlijke gerecht voor jullie. Een gezonde kruidige rijst, linzen en wortelmix. Makkelijk te bereiden en ook nog eens heel erg lekker!
Ingrediënten
1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel (275 g)
500 g groene asperges
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
200 g diepvries of verse doperwten
75 g Parmezaanse kaas (stukje)
3 eetlepels verse basilicum of bladpeterselie, fijngehakt
Bereiding
Kook de Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel volgens de aanwijzingen op het pak en laat nog 5 minuten afgedekt nagaren. Snijd intussen de houtachtige uiteinden van de asperges en gooi deze weg. Snijd aan de andere kant de kopjes op 5 cm af en snijd dan het midden in stukjes van 1 cm. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en aspergestukjes al omscheppend 2-3 minuten op zacht vuur. Schep de doperwten en 50 ml water erdoor en smoor de groenten afgedekt nog 3-4 minuten. Kook de aspergekopjes in een steelpan met ruim water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Schaaf met een kaasschaaf een derde van de Parmezaanse kaas in dunne plakjes en rasp de rest op een fijne rasp. Roer het asperge-doperwtenmengsel met de geraspte kaas en het basilicum door de rijstmix en schep deze in diepe borden. Leg de aspergekopjes erop en verdeel de plakjes Parmezaanse kaas erover.
Serveertip
Serveer dit gerecht met een gepocheerd eitje erop. Breng in een hapjespan ruim water tegen de kook aan. Breek er 4 echt verse eieren boven en laat het wit in 3-4 minuten stollen. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze op een plank. Snijd eventuele sliertjes eiwit eraf. Leg ze daarna op de rijst.
Geniet ervan!
Bron: www.lassie.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
14 november 2017
Dit staat er in de koelkast van afslank coach Jasper Alblas
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
13 oktober 2018
Sushi omelet
26 juni 2018
Welke supplementen neem je mee in je koffer?
12 september 2017
Recept: good for the brains food
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
31 januari 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –