Lassie heeft dit heerlijke gerecht voor jullie. Een gezonde kruidige rijst, linzen en wortelmix. Makkelijk te bereiden en ook nog eens heel erg lekker!
Ingrediënten
1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel (275 g)
500 g groene asperges
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
200 g diepvries of verse doperwten
75 g Parmezaanse kaas (stukje)
3 eetlepels verse basilicum of bladpeterselie, fijngehakt
Bereiding
Kook de Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel volgens de aanwijzingen op het pak en laat nog 5 minuten afgedekt nagaren. Snijd intussen de houtachtige uiteinden van de asperges en gooi deze weg. Snijd aan de andere kant de kopjes op 5 cm af en snijd dan het midden in stukjes van 1 cm. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en aspergestukjes al omscheppend 2-3 minuten op zacht vuur. Schep de doperwten en 50 ml water erdoor en smoor de groenten afgedekt nog 3-4 minuten. Kook de aspergekopjes in een steelpan met ruim water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Schaaf met een kaasschaaf een derde van de Parmezaanse kaas in dunne plakjes en rasp de rest op een fijne rasp. Roer het asperge-doperwtenmengsel met de geraspte kaas en het basilicum door de rijstmix en schep deze in diepe borden. Leg de aspergekopjes erop en verdeel de plakjes Parmezaanse kaas erover.
Serveertip
Serveer dit gerecht met een gepocheerd eitje erop. Breng in een hapjespan ruim water tegen de kook aan. Breek er 4 echt verse eieren boven en laat het wit in 3-4 minuten stollen. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze op een plank. Snijd eventuele sliertjes eiwit eraf. Leg ze daarna op de rijst.
Geniet ervan!
Bron: www.lassie.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 mei 2016
3 stappen om NU gelukkig te leven
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
25 juli 2015
Voeding met Viv
14 maart 2018
Je hongercyclus onder controle krijgen
30 november 2018
Heb jij ook last van gevoelig tandvlees tijdens je menstruatie?
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
15 juni 2020
7 voordelen van quinoa, het ‘supergraan’
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
19 maart 2016
Kleurrijk eten met kinderen
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
6 juli 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –