Lassie heeft dit heerlijke gerecht voor jullie. Een gezonde kruidige rijst, linzen en wortelmix. Makkelijk te bereiden en ook nog eens heel erg lekker!
Ingrediënten
1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel (275 g)
500 g groene asperges
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
200 g diepvries of verse doperwten
75 g Parmezaanse kaas (stukje)
3 eetlepels verse basilicum of bladpeterselie, fijngehakt
Bereiding
Kook de Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel volgens de aanwijzingen op het pak en laat nog 5 minuten afgedekt nagaren. Snijd intussen de houtachtige uiteinden van de asperges en gooi deze weg. Snijd aan de andere kant de kopjes op 5 cm af en snijd dan het midden in stukjes van 1 cm. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en aspergestukjes al omscheppend 2-3 minuten op zacht vuur. Schep de doperwten en 50 ml water erdoor en smoor de groenten afgedekt nog 3-4 minuten. Kook de aspergekopjes in een steelpan met ruim water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Schaaf met een kaasschaaf een derde van de Parmezaanse kaas in dunne plakjes en rasp de rest op een fijne rasp. Roer het asperge-doperwtenmengsel met de geraspte kaas en het basilicum door de rijstmix en schep deze in diepe borden. Leg de aspergekopjes erop en verdeel de plakjes Parmezaanse kaas erover.
Serveertip
Serveer dit gerecht met een gepocheerd eitje erop. Breng in een hapjespan ruim water tegen de kook aan. Breek er 4 echt verse eieren boven en laat het wit in 3-4 minuten stollen. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze op een plank. Snijd eventuele sliertjes eiwit eraf. Leg ze daarna op de rijst.
Geniet ervan!
Bron: www.lassie.nl
Gerelateerde berichten
6 september 2016
EEN HEERLIJKE SALTED CARAMEL SMOOTHIE
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
8 september 2015
Recept: ‘ Recipe for Love ’
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
18 augustus 2015
Slanke salade
15 oktober 2017
Hoe houd je oren goed schoon?
27 mei 2016
Beautiful Breakfast
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
1 januari 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
1 februari 2016
Tip: Juiste maat houden
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
20 juni 2016
3 x koffievervangers
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
10 maart 2016