Lassie heeft dit heerlijke gerecht voor jullie. Een gezonde kruidige rijst, linzen en wortelmix. Makkelijk te bereiden en ook nog eens heel erg lekker!
Ingrediënten
1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel (275 g)
500 g groene asperges
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
200 g diepvries of verse doperwten
75 g Parmezaanse kaas (stukje)
3 eetlepels verse basilicum of bladpeterselie, fijngehakt
Bereiding
Kook de Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel volgens de aanwijzingen op het pak en laat nog 5 minuten afgedekt nagaren. Snijd intussen de houtachtige uiteinden van de asperges en gooi deze weg. Snijd aan de andere kant de kopjes op 5 cm af en snijd dan het midden in stukjes van 1 cm. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en aspergestukjes al omscheppend 2-3 minuten op zacht vuur. Schep de doperwten en 50 ml water erdoor en smoor de groenten afgedekt nog 3-4 minuten. Kook de aspergekopjes in een steelpan met ruim water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Schaaf met een kaasschaaf een derde van de Parmezaanse kaas in dunne plakjes en rasp de rest op een fijne rasp. Roer het asperge-doperwtenmengsel met de geraspte kaas en het basilicum door de rijstmix en schep deze in diepe borden. Leg de aspergekopjes erop en verdeel de plakjes Parmezaanse kaas erover.
Serveertip
Serveer dit gerecht met een gepocheerd eitje erop. Breng in een hapjespan ruim water tegen de kook aan. Breek er 4 echt verse eieren boven en laat het wit in 3-4 minuten stollen. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze op een plank. Snijd eventuele sliertjes eiwit eraf. Leg ze daarna op de rijst.
Geniet ervan!
Bron: www.lassie.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
6 maart 2019
Voel je je ongelukkig in je werk? Wij helpen je!
26 februari 2014
Easy tomaten paprika soep
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
5 oktober 2018
Viv’s detox
17 juli 2015
Minder suiker: 5 tips!
6 oktober 2014
Eetdagboek review
13 augustus 2015
Homemade Hummus
12 september 2017
Recept: good for the brains food
29 september 2022
Heb je weinig energie? Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
9 september 2019
Dit chocolade noten blok is finger licking good
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
10 november 2015
Viv Health Event
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
12 december 2014
15 foods voor 2015
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
10 juli 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –