Lassie heeft dit heerlijke gerecht voor jullie. Een gezonde kruidige rijst, linzen en wortelmix. Makkelijk te bereiden en ook nog eens heel erg lekker!

Ingrediënten
1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel (275 g)

500 g groene asperges

3 eetlepels olijfolie

1 grote ui, gesnipperd

200 g diepvries of verse doperwten

75 g Parmezaanse kaas (stukje)

3 eetlepels verse basilicum of bladpeterselie, fijngehakt


Bereiding
Kook de Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel volgens de aanwijzingen op het pak en laat nog 5 minuten afgedekt nagaren. Snijd intussen de houtachtige uiteinden van de asperges en gooi deze weg. Snijd aan de andere kant de kopjes op 5 cm af en snijd dan het midden in stukjes van 1 cm. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en aspergestukjes al omscheppend 2-3 minuten op zacht vuur. Schep de doperwten en 50 ml water erdoor en smoor de groenten afgedekt nog 3-4 minuten. Kook de aspergekopjes in een steelpan met ruim water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken.  Schaaf met een kaasschaaf een derde van de Parmezaanse kaas in dunne plakjes en rasp de rest op een fijne rasp. Roer het asperge-doperwtenmengsel met de geraspte kaas en het basilicum door de rijstmix en schep deze in diepe borden. Leg de aspergekopjes erop en verdeel de plakjes Parmezaanse kaas erover.

Serveertip
Serveer dit gerecht met een gepocheerd eitje erop. Breng in een hapjespan ruim water tegen de kook aan. Breek er 4 echt verse eieren boven en laat het wit in 3-4 minuten stollen. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze op een plank. Snijd eventuele sliertjes eiwit eraf. Leg ze daarna op de rijst.

Geniet ervan!

Bron: www.lassie.nl 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten