Lassie heeft dit heerlijke gerecht voor jullie. Een gezonde kruidige rijst, linzen en wortelmix. Makkelijk te bereiden en ook nog eens heel erg lekker!
Ingrediënten
1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel (275 g)
500 g groene asperges
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
200 g diepvries of verse doperwten
75 g Parmezaanse kaas (stukje)
3 eetlepels verse basilicum of bladpeterselie, fijngehakt
Bereiding
Kook de Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel volgens de aanwijzingen op het pak en laat nog 5 minuten afgedekt nagaren. Snijd intussen de houtachtige uiteinden van de asperges en gooi deze weg. Snijd aan de andere kant de kopjes op 5 cm af en snijd dan het midden in stukjes van 1 cm. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en aspergestukjes al omscheppend 2-3 minuten op zacht vuur. Schep de doperwten en 50 ml water erdoor en smoor de groenten afgedekt nog 3-4 minuten. Kook de aspergekopjes in een steelpan met ruim water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Schaaf met een kaasschaaf een derde van de Parmezaanse kaas in dunne plakjes en rasp de rest op een fijne rasp. Roer het asperge-doperwtenmengsel met de geraspte kaas en het basilicum door de rijstmix en schep deze in diepe borden. Leg de aspergekopjes erop en verdeel de plakjes Parmezaanse kaas erover.
Serveertip
Serveer dit gerecht met een gepocheerd eitje erop. Breng in een hapjespan ruim water tegen de kook aan. Breek er 4 echt verse eieren boven en laat het wit in 3-4 minuten stollen. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze op een plank. Snijd eventuele sliertjes eiwit eraf. Leg ze daarna op de rijst.
Geniet ervan!
Bron: www.lassie.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
3 juli 2016
Ruzie in je relatie?
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
13 augustus 2015
Laat je negatieve gedachten los!
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
25 maart 2015
De vetfluisteraar
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
30 september 2015
Glutenvrije maand
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
19 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES VAN LONNEKE ENGEL
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
10 juli 2016
Zomer: het beste moment voor groene smoothies!
3 september 2015
Gezonde chocopasta
13 januari 2016
7 tips voor een pijnvrije zwangerschap
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
27 juli 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –