Lassie heeft dit heerlijke gerecht voor jullie. Een gezonde kruidige rijst, linzen en wortelmix. Makkelijk te bereiden en ook nog eens heel erg lekker!
Ingrediënten
1 pak Lassie Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel (275 g)
500 g groene asperges
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
200 g diepvries of verse doperwten
75 g Parmezaanse kaas (stukje)
3 eetlepels verse basilicum of bladpeterselie, fijngehakt
Bereiding
Kook de Zilvervliesrijst + Linzen en Wortel volgens de aanwijzingen op het pak en laat nog 5 minuten afgedekt nagaren. Snijd intussen de houtachtige uiteinden van de asperges en gooi deze weg. Snijd aan de andere kant de kopjes op 5 cm af en snijd dan het midden in stukjes van 1 cm. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de ui en aspergestukjes al omscheppend 2-3 minuten op zacht vuur. Schep de doperwten en 50 ml water erdoor en smoor de groenten afgedekt nog 3-4 minuten. Kook de aspergekopjes in een steelpan met ruim water en wat zout in 4 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Schaaf met een kaasschaaf een derde van de Parmezaanse kaas in dunne plakjes en rasp de rest op een fijne rasp. Roer het asperge-doperwtenmengsel met de geraspte kaas en het basilicum door de rijstmix en schep deze in diepe borden. Leg de aspergekopjes erop en verdeel de plakjes Parmezaanse kaas erover.
Serveertip
Serveer dit gerecht met een gepocheerd eitje erop. Breng in een hapjespan ruim water tegen de kook aan. Breek er 4 echt verse eieren boven en laat het wit in 3-4 minuten stollen. Neem de eieren met een schuimspaan uit het water en leg ze op een plank. Snijd eventuele sliertjes eiwit eraf. Leg ze daarna op de rijst.
Geniet ervan!
Bron: www.lassie.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
11 december 2014
Sporttrends 2015
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
27 juli 2014
Chocolade love smoothie
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
9 november 2014
Herfstige salade
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
3 juli 2014
Gezond, lekker en simpel: bloemkoolrijst
13 februari 2017
Viv’s health Q & A met Susan Smit
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
13 augustus 2015
Homemade Hummus
26 september 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –