★ Voor haar travel- en lifestyle platform Yourlittleblackbook.me reist Anne de Buck (1983) de hele wereld over om city guides te maken. Deze maand verschijnen er twee boeken van haar hand: Wanderlust de eerste lifestyle guide die helemaal in het teken staat van reizen en De Amsterdam City Guide met de leukste hotspots in haar home town. Ook blijven we via Anne op de hoogte van de fijnste healthy hotspots in town. Hoog tijd voor een Q&A om ons te laten inspireren door een vrouw met chronische wanderlust! ★

Anne de buck


Wat weten we niet van jou?

“Ondanks dat ik vooral city guides maak, houd ik juist heel erg van reizen in de natuur en bijzondere ontmoetingen met dieren. Zo maakte ik ooit een gorillatrekking in Oeganda en heb ik gesnorkeld met zeehonden in Zuid-Afrika” 

Health 

Als ik één gezondheidstip zou geven…

Zorg voor een goede balans tussen werk en privé. Ik heb zelf 3,5 jaar lang alleen maar gewerkt en gunde mezelf amper tijd om te sporten. Nu ben ik fanatiek bezig en probeer ik ook écht momenten te creëren dat ik niet aan het werk ben. Ik voel me een stuk energieker en fitter!

Dagelijkse supplementen?

“Haha, ik ben verslaafd aan van die vitamine-C bruistabletten. Ik noem het mijn toverdrank en grap wel eens dat ik daardoor nooit ziek ben als iedereen griep heeft.”

Grootmoeders gezondheidstip?

“Vroeg naar bed! Iets wat ik soms nog wel eens lastig vind. Ik ben een echt avondmens.”

3 dingen die je doet zodra je wakker bent..

“De koffiemachine laten opwarmen, mijn laptop aanzetten en alvast 1 ding van mijn to-do list wegwerken waar ik het minst zin in heb of tegen aan hik. Dan is dat maar gedaan en begin ik de dag op kantoor met een stuk meer rust!”

Food

Favoriete gerecht om te koken voor vrienden..

“Heel eerlijk? Ik kan echt heel erg slecht koken. Dus als we vrienden te eten krijgen dan ‘maak’ ik het voorgerecht of een kleine tussengang. De vongole in witte wijnsaus doen het altijd goed, net als mijn gegratineerde oesters met spinazie.”

Healthy pleasure..

“Avocado mash met chili flakes op een geroosterde volkoren boterham of spelt cracker. Sinds ik dit een keer at bij Cafe Gitane ruim zeven jaar geleden ben ik hooked!”

Koffie of thee?

“KOFFIE. Het liefst een skinny iced latte.”

Ontbijt, lunch of diner?

“Zeker weten diner. Ik was altijd een slechte ontbijter en ontbijt pas écht sinds ik weer aan het sporten ben.” 

wanderlust-anne-de-buck-600x450

Beauty

Favoriet wellness moment..

“OEH, ik heb best een heel ritueel als ik erover nadenk. Om de twee weken laat ik mijn nagels doen met gellac bij Sense Beauty & Lifestyle. Ik ben fan van Het Massagehuys in Amsterdam voor de beste Oosterse massages. En voor beauty behandelingen kom ik ook graag bij Skins, dan kun je daarna heerlijk in de sauna en het zwembad relaxen van het L’Europe hotel.”

Beste beautytip ooit gekregen?

“Vorig jaar was ik een keer bij Apivita, een salon waar ze alleen organic producten uit Griekenland gebruiken. Vroeger koos ik vooral voor het mooie potje, maar sindsdien merk ik dat ik veel bewuster bezig ben met natuurlijke producten voor mijn huid. Eigenlijk gek, met eten doe ik dat al jaren maar voor beauty is dat kwartje behoorlijk laat gevallen.”

Favoriete workout..

“Twee keer per week een full body work-out met een personal trainer. Dit werkt heel erg goed voor mij. Daarnaast doe ik graag aan yoga. Mijn manier om even helemaal offline te zijn.”

Favoriete kledingstuk..

“Mijn zwarte pin skinny jeans van Acne.”

Lifestyle

Kan niet zonder…

“Rode lippenstift. All day every day.”

Waar of wanneer op je gelukkigst?

“Door mijn werk kom ik op de mooiste plekken ter wereld. Dan vind ik het heerlijk om daar op een bankje of terras te zitten en eens goed om mij heen te kijken. Ik heb wanderlust: het ontdekken van nieuwe plekken, steden, landen maakt mij intens gelukkig.”

Beste advies ooit gekregen..

“Toen ik twee jaar geleden mijn baan heb opgezegd om te gaan ondernemen, hebben vrienden die ondernemer zijn me aangeraden dat ik het eerst eens zes maanden moest proberen te doen met volledige focus op Your Little Black Book. Het beste advies ooit. Hierdoor is Your Little Black Book nu twee jaar later zo’n succes.”

Als je voor 1 dag iemand anders mocht zijn..

“Dan zou ik een Chef kok willen zijn. Kan ik eindelijk eens leren koken! Laatst heb ik voor een artikel voor BNN de nieuwe serie van Chef’s Table in één weekend gekeken. Ontzettend indrukwekkend wat zij met ingrediënten kunnen.”

Waar ben je het meest dankbaar voor op dit moment?

“Ik blijf het iedere dag bijzonder vinden hoe Yourlittleblackook.me is uitgegroeid tot de grootste urban travel blog van Nederland. Dat is natuurlijk niet aan komen waaien en ik heb er hard voor gewerkt, maar het enthousiasme en de waardering van de volgers is net zo belangrijk voor dat succes. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik daardoor mijn eigen dreamjob kan creëren en de vrijheid heb om veel te reizen en echt te ondernemen: bijvoorbeeld met de nieuwe Amsterdam City Guide app. En als kroon op mijn werk twee prachtige boeken die nu in de winkel liggen. Ontzettend spannend, maar dat geeft zoveel energie!”

Altijd mee op reis?

“Mijn camera. Om de leukste spots en mooiste momenten te delen met mijn volgers via @yourlbb. Ik kan er ontzettend van genieten om foto’s van oude reizen terug te kijken. Alsof je weer een klein beetje daar bent… Mijn ultieme manier om op kantoor af en toe even weg te dromen naar verre oorden.”

anne de buck picture

Benieuwd geworden naar de 2 lifestyle boeken van Anne? De Amsterdam city guide en Wanderlust zijn beide online te verkrijgen bij bol.com

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten