Muffins als ontbijt? Dat klinkt te mooi om waar te zijn toch? Met deze gezonde glutenvrije muffins kan het echt! Ze zijn makkelijk te maken en verrassend lekker!

Ingrediënten  |  Voor 8 muffins

– 125 gr havermout (glutenvrije havermout)
– 150 ml amandelmelk
– 2 eieren
– 1 banaan
– een kleine eetlepel baking soda
– snuf zout
– flinke handvol blauwe bessen

Optioneel; hazelnoten, amandelen, pecannoten, walnoten, cacaonibs

Stap voor stap
Verwarm de oven op 170 graden. Pak een muffinvorm en doe de muffinpapiertjes erin. Mix de eieren, banaan en de amandelmelk met een snuf zout in de keukenmachine. Doe het mengsel in een grote kom en voeg havermout en de baking soda toe.

Neem een flinke hand blauwe bessen en spatel die door het beslag. (eventueel kun je er nu ook grof gehakte noten en/of cacaonibs aan toevoegen). Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak ze in 25 minuten af.

De ontbijtmuffins zijn klaar als een satéprikker er droog en schoon uit komt. Laat ze even afkoelen en geniet! Je kunt deze lekkere muffins natuurlijk ook gewoon als snack nemen.

Tip: bewaar de muffins in een luchtdichte box of vries ze in!

Tekst: Suzanne van Laar voor VivOnline