Een goed figuur en veel energie staan hoog op je verlanglijstje. Deze doelen wil je bereiken door gezond te eten en voldoende te bewegen. Er is echter meer, want misschien wel het allerbelangrijkste voor een energiek leven is voldoende slaap en zo min mogelijk ontstekingen in het lichaam. Dit kunnen we bereiken door te starten bij het begin en dat is de gezonde mond.

Een stralende lach met Eet je mond gezond

De mond is de poort naar onze gezondheid. Het is het begin naar die stralende energieke JIJ. Jammer dat de mond niet altijd de aandacht krijgt die het verdient. Iedere dag douchen en jezelf mooi maken voordat je de deur uitgaat lijken soms vele malen makkelijker dan je gebit te reinigen. Dit is vooral het geval als we uit ons gebruikelijke ritme zijn, zoals tijdens een vakantie. Het wordt dan iets te ingewikkeld om ook nog die stoker of rager te gebruiken. Gelukkig is je mondhygiëne niet de enige factor die kan zorgen voor een stralende lach. De juiste voeding speelt namelijk een grote rol voor je gebitsgezondheid en dit doel is stap voor stap te bereiken.

Herken je dit?

  • Bloedend tandvlees
  • Veel last van gaatjes
  • Regelmatig aften in de mond
  • Moe en uitgeput
  • Last van allergieën of eczeem
  • Je bent gevoelig voor infecties en ontstekingen

Komen bovenstaande symptomen je bekend voor? Dan is het tijd om aan de slag te gaan. Het boek “Eet je mond gezond” laat je zien wat de relatie tussen de mondgezondheid en de algehele gezondheid is. Een handig stappenplan beschrijft hoe jij stapsgewijs een gezonder voedingspatroon kan aanleren. Dit stappenplan wordt vergezeld met een aantal oergezonde  recepten om direct mee aan de slag te gaan.

De mond is jouw visitekaartje

Een gezonde mond gaat samen met een schone mond. Het is daarom van groot belang dat je het gebit op de juiste manier poetst en ook tussen je tanden en kiezen in reinigt. Naast gebitsreiniging neemt ook voeding een zeer belangrijke plaats in voor een gezond gebit en een gezond en fit lichaam.

Bedenk je maar eens dat alle weefsels in de mond opgebouwd worden vanuit eiwitten. Een tekort aan eiwitten zal het herstel van parodontitis (vergevorderde ontsteking van het tandvlees) dan ook niet bevorderen. Dit is maar een voorbeeld, want er zijn tal van stoffen in voeding die zowel positieve als negatieve effecten hebben op het ontstaan van problemen. Voeding is dan ook het thema van dit boek. Ik hoop je op een praktische en leuke manier stap voor stap te leren hoe je voeding kunt inzetten op weg naar een gezonde mond.

Wil jij ook meer weten over een gezonde mond? Klik dan op het plaatje hieronder en schaf het boek vandaag nog aan! 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten