Wij hebben het allerlekkerste recept uit het nieuwe boek van Jet voor je uitgekozen, het water druipt je in de mond.
Misschien heb je het van de week al voorbij zien komen, Jet van Nieuwkerk heeft een nieuw boek uitgebracht! Namelijk “Tips van Jet; 100 tips voor een happy & healthy leven”. Afgelopen maandag was ik bij haar boekpresentatie, een heerlijke verzorgde lunch op een mooie locatie. Maar nog mooier en leuker was het boek zelf. ‘S avonds ben ik meteen dit ontbijtje gaan voorbereiden voor de volgende ochtend. HEERLIJK!!
Door de cementachtige kleur en structuur oogt dit ontbijtje niet heel aantrekkelijk, maar geloof me: Het is zo lekker, je serveert het met gemak als toetje. Het is supermakkelijk te maken, mits je de avond van tevoren een kleine voorbereiding treft. En geen zorgen over de kleur, die fleur je op met toppings.
Dit heb je nodig voor het cashew havermoutje
- 3 eetlepels havermout
- 2 grote verse dadels (Medjool)
- 1 handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 4 verse aardbeien (of een stuk banaan, wat partjes peer of een handje blauwe bessen; je begrijpt wat ik bedoel)
- 1 limoen, de rasp (heb je die niet in huis, dan kan een citroen of sinaasappel ook)
Extra
- Blender
Zo maak je het cashew havermoutje
Laat de havermout, dadels (even de pit eruit wippen) en cashewnoten een nachtje (apart van elkaar) weken in lauwwarm water. De ingrediënten moeten net onder water staan.
Giet de volgende ochtend de geweekte ingrediënten af. Het velletje van de dadels kun je er nu makkelijk vanaf halen. De dadels mogen met de gewelde havermout en cashewnoten in een blender. Mix tot een glad geheel. Snijd ondertussen het fruit voor de topping in plakjes of partjes.
Stort het goedje in een bakje en top af met de limoenrasp en plakjes fruit.
Je kunt ook nog een beetje granola of een paar gehakte nootjes of zaden als topping gebruiken. Dat geeft het gerecht een lekkere bite.
Ben je helemaal fan van dit ontbijt? Dan denk ik dat de andere receptjes en tips uit het nieuwe boek van Jet ook wat voor jou zijn. Je bestelt hem via de link hieronder:
Gerelateerde berichten
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
8 september 2014
Viv’s zoete aardappelchips
5 maart 2015
De koelkast van: sterrenstylist Danie Bles
2 juli 2014
Aan het infuus
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
24 augustus 2020
PCOS? Dit doe je eraan!
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
4 december 2014
Foodtrends 2015
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
19 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #2 Granola
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
9 juni 2016
Rode linzensoep
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
24 juli 2018
De beste manieren om een platte buik te krijgen
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
18 juli 2017