Wij hebben het allerlekkerste recept uit het nieuwe boek van Jet voor je uitgekozen, het water druipt je in de mond.
Misschien heb je het van de week al voorbij zien komen, Jet van Nieuwkerk heeft een nieuw boek uitgebracht! Namelijk “Tips van Jet; 100 tips voor een happy & healthy leven”. Afgelopen maandag was ik bij haar boekpresentatie, een heerlijke verzorgde lunch op een mooie locatie. Maar nog mooier en leuker was het boek zelf. ‘S avonds ben ik meteen dit ontbijtje gaan voorbereiden voor de volgende ochtend. HEERLIJK!!
Door de cementachtige kleur en structuur oogt dit ontbijtje niet heel aantrekkelijk, maar geloof me: Het is zo lekker, je serveert het met gemak als toetje. Het is supermakkelijk te maken, mits je de avond van tevoren een kleine voorbereiding treft. En geen zorgen over de kleur, die fleur je op met toppings.
Dit heb je nodig voor het cashew havermoutje
- 3 eetlepels havermout
- 2 grote verse dadels (Medjool)
- 1 handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 4 verse aardbeien (of een stuk banaan, wat partjes peer of een handje blauwe bessen; je begrijpt wat ik bedoel)
- 1 limoen, de rasp (heb je die niet in huis, dan kan een citroen of sinaasappel ook)
Extra
- Blender
Zo maak je het cashew havermoutje
Laat de havermout, dadels (even de pit eruit wippen) en cashewnoten een nachtje (apart van elkaar) weken in lauwwarm water. De ingrediënten moeten net onder water staan.
Giet de volgende ochtend de geweekte ingrediënten af. Het velletje van de dadels kun je er nu makkelijk vanaf halen. De dadels mogen met de gewelde havermout en cashewnoten in een blender. Mix tot een glad geheel. Snijd ondertussen het fruit voor de topping in plakjes of partjes.
Stort het goedje in een bakje en top af met de limoenrasp en plakjes fruit.
Je kunt ook nog een beetje granola of een paar gehakte nootjes of zaden als topping gebruiken. Dat geeft het gerecht een lekkere bite.
Ben je helemaal fan van dit ontbijt? Dan denk ik dat de andere receptjes en tips uit het nieuwe boek van Jet ook wat voor jou zijn. Je bestelt hem via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
4 juli 2014
Glutenvrije hotspots in Tilburg
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
9 augustus 2015
Herman over bonen
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
10 februari 2020
Molybdeen: onbekend maar essentieel voor je gezondheid
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
21 januari 2016
Get fit with HIIT
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
2 september 2018
Geef je wel of geen borstvoeding? Mijn eigen ervaring!
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
3 september 2015
Gezonde chocopasta
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
23 februari 2017
Hoe gezond is thee eigenlijk?
25 april 2016
3 x video’s voor een OERsterk leven!
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
1 augustus 2016
HEALTH Q&A: SIBA MTONGANA
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
6 oktober 2014
Eetdagboek review
23 maart 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –