Wij hebben het allerlekkerste recept uit het nieuwe boek van Jet voor je uitgekozen, het water druipt je in de mond.
Misschien heb je het van de week al voorbij zien komen, Jet van Nieuwkerk heeft een nieuw boek uitgebracht! Namelijk “Tips van Jet; 100 tips voor een happy & healthy leven”. Afgelopen maandag was ik bij haar boekpresentatie, een heerlijke verzorgde lunch op een mooie locatie. Maar nog mooier en leuker was het boek zelf. ‘S avonds ben ik meteen dit ontbijtje gaan voorbereiden voor de volgende ochtend. HEERLIJK!!
Door de cementachtige kleur en structuur oogt dit ontbijtje niet heel aantrekkelijk, maar geloof me: Het is zo lekker, je serveert het met gemak als toetje. Het is supermakkelijk te maken, mits je de avond van tevoren een kleine voorbereiding treft. En geen zorgen over de kleur, die fleur je op met toppings.
Dit heb je nodig voor het cashew havermoutje
- 3 eetlepels havermout
- 2 grote verse dadels (Medjool)
- 1 handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 4 verse aardbeien (of een stuk banaan, wat partjes peer of een handje blauwe bessen; je begrijpt wat ik bedoel)
- 1 limoen, de rasp (heb je die niet in huis, dan kan een citroen of sinaasappel ook)
Extra
- Blender
Zo maak je het cashew havermoutje
Laat de havermout, dadels (even de pit eruit wippen) en cashewnoten een nachtje (apart van elkaar) weken in lauwwarm water. De ingrediënten moeten net onder water staan.
Giet de volgende ochtend de geweekte ingrediënten af. Het velletje van de dadels kun je er nu makkelijk vanaf halen. De dadels mogen met de gewelde havermout en cashewnoten in een blender. Mix tot een glad geheel. Snijd ondertussen het fruit voor de topping in plakjes of partjes.
Stort het goedje in een bakje en top af met de limoenrasp en plakjes fruit.
Je kunt ook nog een beetje granola of een paar gehakte nootjes of zaden als topping gebruiken. Dat geeft het gerecht een lekkere bite.
Ben je helemaal fan van dit ontbijt? Dan denk ik dat de andere receptjes en tips uit het nieuwe boek van Jet ook wat voor jou zijn. Je bestelt hem via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
5 juni 2016
Sinner Sundae bananen (n)Ice cream
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
1 juli 2016
VEGAN OREO!
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
25 maart 2015
De vetfluisteraar
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
3 september 2015
Boerenkoolchips
30 oktober 2018
Mindful zwanger zijn
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
12 september 2017
Recept: good for the brains food
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
3 september 2015
Gezonde chocopasta
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
25 mei 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –