Wij hebben het allerlekkerste recept uit het nieuwe boek van Jet voor je uitgekozen, het water druipt je in de mond.
Misschien heb je het van de week al voorbij zien komen, Jet van Nieuwkerk heeft een nieuw boek uitgebracht! Namelijk “Tips van Jet; 100 tips voor een happy & healthy leven”. Afgelopen maandag was ik bij haar boekpresentatie, een heerlijke verzorgde lunch op een mooie locatie. Maar nog mooier en leuker was het boek zelf. ‘S avonds ben ik meteen dit ontbijtje gaan voorbereiden voor de volgende ochtend. HEERLIJK!!
Door de cementachtige kleur en structuur oogt dit ontbijtje niet heel aantrekkelijk, maar geloof me: Het is zo lekker, je serveert het met gemak als toetje. Het is supermakkelijk te maken, mits je de avond van tevoren een kleine voorbereiding treft. En geen zorgen over de kleur, die fleur je op met toppings.
Dit heb je nodig voor het cashew havermoutje
- 3 eetlepels havermout
- 2 grote verse dadels (Medjool)
- 1 handje ongezouten, ongebrande cashewnoten
- 4 verse aardbeien (of een stuk banaan, wat partjes peer of een handje blauwe bessen; je begrijpt wat ik bedoel)
- 1 limoen, de rasp (heb je die niet in huis, dan kan een citroen of sinaasappel ook)
Extra
- Blender
Zo maak je het cashew havermoutje
Laat de havermout, dadels (even de pit eruit wippen) en cashewnoten een nachtje (apart van elkaar) weken in lauwwarm water. De ingrediënten moeten net onder water staan.
Giet de volgende ochtend de geweekte ingrediënten af. Het velletje van de dadels kun je er nu makkelijk vanaf halen. De dadels mogen met de gewelde havermout en cashewnoten in een blender. Mix tot een glad geheel. Snijd ondertussen het fruit voor de topping in plakjes of partjes.
Stort het goedje in een bakje en top af met de limoenrasp en plakjes fruit.
Je kunt ook nog een beetje granola of een paar gehakte nootjes of zaden als topping gebruiken. Dat geeft het gerecht een lekkere bite.
Ben je helemaal fan van dit ontbijt? Dan denk ik dat de andere receptjes en tips uit het nieuwe boek van Jet ook wat voor jou zijn. Je bestelt hem via de link hieronder:
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
19 augustus 2018
Watermeloen: de gezondheidsvoordelen
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
8 augustus 2019
7 fouten die je waarschijnlijk maakt na het trainen
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
21 februari 2017
We looove avocado! Je kunt er namelijk meer mee dan je denkt.
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
31 mei 2016
Super power jezelf: beauty on the inside
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
2 september 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –