Heb je last van darmproblemen? Een opgezwollen buik? Kom je aan in gewicht? Ik kan je helpen met mijn boek ‘Herstel je hormonen’ in 10 stappen. Lees hier het verhaal van Mireille van Rijn.

Darmprobleem

Na een heftige buikgriep kreeg ik een darmprobleem. Ik kreeg een enorme dikke opgezette buik en bleef aankomen. Mensen vroegen zelfs of ik soms zwanger was!?! Heel pijnljk!

Mensen om mij heen spoorde mij aan om echt iets aan mijn gewicht te gaan doen, maar dat deed ik al. Hoe frustrerend is dat. Radeloos was ik. Zelfs de maag/lever/darm arts kon niets vinden. Bloedtesten lieten ook niets zien. Ik was namelijk al in 2 jaar tijd op eigen kracht, gezond eten en bewegen 45/50 kilo afgevallen na mijn zwangerschap.

Stress

Daarnaast door een heftige gebeurtenis wat stress veroorzaakte en COPS zorgde ervoor dat ik alleen maar kilo’s aankwam i.p.v. afviel. Ik dronk wel veel water, en mijn voeding liet te wensen over. Ik at steeds minder maar niets hielp. Vorig jaar zag ik mijzelf voor de zoveelste keer terug op beeld/tv en vond het zo naar mijzelf zo te zien. Ik wist mij geen raad meer.  Zelfs lelijke opmerkingen over mijn omvang door wildvreemden maar ook door z.g.n.d. vriendinnen die mij zelfs een maagband wilde aansmeren? Dat zegt iets over een ander maar toch raakt het je. Omdat ik er wel alles aan deed, juist (te) weinig at.

Afvallen

Toch ben ik weer opnieuw aan mijn voeding gaan werken. Het ging erg traag, ik hield mijzelf onder een strak regime betreft inname calorieën en ging iedere dag wandelen. Met veel moeite viel ik 6 kilo af in 2 maanden. Dat was niet echt motiverend met zoveel inzet maar goed, ik moest wat. Ik bleef ook trek houden. Toen kreeg ik in augustus een klein ongelukje waarbij ik een whiplash opliep wat de boel weer volledig ‘on hold’ zette. 3 kilo erbij!

Accupuncturist

Nu heb ik gelukkig een hele slimme acupuncturist die ook Chinese arts is die alle verbanden snel overziet en was al met mijn hormonen huishouding stofwisseling en mijn darm en maag functies  aan de gang gegaan naast andere problemen (zoals pfeiffer) en ondertussen ook een whiplash die ik had. Ik merkte verbetering en werd hier door weer positief. Zelf had ik al uitgedokterd dat ik meer eiwitten moest gaan eten, tot ik Viv (op 19 okt.) even een pb stuurde of het boek ook nut had met PCOS. De reactie van Viv, was duidelijk 😉

PCOS

Want ondertussen had ik ook die link gelegd. Mijn gynaecoloog had mij jaren terug wel uitgelegd wat PCOS was, maar niets over hoe dat met overgewicht functioneert en dat je in een neerwaarts spiraal terecht kan komen met het gewicht. Zijn advies was simpel. Blijf maar gewoon de pil slikken. Ik hoef vast niemand uit te leggen welke impact de pil of andere toegediende hormonen op je gemoed hebben. Dus geen hormonen in mijn lijf!

Herstel je hormonen in 10 stappen

Viv spoorde mij aan en ik heb direct het boek besteld. Er gingen ineens nog veel meer lampjes branden. Ik had mij zelf ernstig te kort gedaan in voedingsstofjes. Logisch dat ik geen gram afviel en steeds vermoeider werd. Mijn lichaam ging alles opslaan en omzetten in vet. En zelfs dikker en dikker werd, een opgeblazen gezicht had. Afschuwelijk. Naast alle kwalen die ik ook nog had. Ik had roofbouw gepleegd en niet zo’n beetje ook!

Ik ben naar mijn vitamine winkel gegaan met de (natuurlijke) supplementen die ik wel had en alles wat ik dus tekort kwam gekocht. Dat was een flinke investering maar… ineens vliegen de kilo’s er af.

Ik blijf wel strak op mijn voeding zitten, want ik heb nog 15 tot 20 kilo te gaan. Maar het gaat nu goed. Vanaf dat ik met het boek aan de slag gegaan (20-10-2018) ben, is er al 3,6 kilo af. Volgende week start ik met mijn eerste proefles yoga, nooit gedacht dat ik daar zelfs zin in zou krijgen! De recepten zijn zeker inspirerend en niet allemaal niet mijn ding, dat hoeft ook niet! Ik haal wel alle info eruit die ik op mijn eigen manier kan toepassen.

Klik hier om mijn boek ‘Herstel je hormonen in 10 stappen’ te bestellen. 

Ik ga lekker door met deze nieuwe levensstijl en als ik mijn doel bereikt heb laat ik het zeker weten.


Door: Mireille van Rijn

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten