Met deze storm op komst, snakken wij naar iets lekker warms! Een lekkere smeuïge Indiase curry met basmatirijst en warm naanbrood is hier een heerlijk antwoord op. Geniet mee van deze diverse smaken!
Ingredienten voor 4 personen
- 375 gram tofu
- 1 middelgrote rode ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 volle el zoete kerriepoeder
- 1 volle tl komijnpoeder
- 1 volle tl verse gember
- 1 zoete aardappel, in blokjes
- 2 middelgrote wortels, in dunne schijfjes
- 2 tomaten ontveld en in blokjes
- 1 blik kokosmelk of kokosroom
- zout/peper
- 250 gr basmatirijst of zilvervliesrijst
- kopje doperwtjes
- handje koriander om te garneren
- naanbrood (optioneel)
Hoe gaan we het maken?
- Laat de tofu goed uitlekken en leg het op een theedoek. Druk al het vocht eruit, zodat de tofu een beetje kruimelig wordt.
- Verhit een flinke scheut olie en fruit de knoflook en ui voor 1 minuut. Voeg dan ook de tofu toe
en laat 10 minuten op middelhoog vuur bakken. - Voeg alle kruiden toe en laat 1 minuut aanfruiten. Doe er dan de aardappel, wortel, tomaat, tomatenblokjes, kokosmelk en zout en peper bij. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
- Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer de doperwtjes door de curry en laat nog 2 minuten doorkoken.
- Serveer met basmatirijst en garneer met een handje koriander. Ook lekker om te dippen met een stukje naanbrood.
Deze curry is de volgende dag nog lekkerder. Ook heerlijk om in te vriezen en op te warmen en te eten met een frisse salade.
Recept: Vegadutchie
Gerelateerde berichten
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
2 juli 2016
3 x ei love you
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
19 juni 2018
De Nationale Groente & Fruitdag
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
18 oktober 2017
Enzymen voor een goede spijsvertering
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
11 december 2016
SUIKERVERSLAVING: WAT IS HET EN HOE KOM JE ER VANAF?
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
21 januari 2016
Get fit with HIIT
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
7 december 2018
Gezonde snack voor bij de borrel
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
30 september 2015
Glutenvrije maand
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
1 november 2018
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
29 maart 2016
Body: Keep your brains fit!
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
5 mei 2016