Met deze storm op komst, snakken wij naar iets lekker warms! Een lekkere smeuïge Indiase curry met basmatirijst en warm naanbrood is hier een heerlijk antwoord op. Geniet mee van deze diverse smaken!

Ingredienten voor 4 personen

  1. 375 gram tofu
  2. 1 middelgrote rode ui, fijngesneden
  3. 2 tenen knoflook
  4. olijfolie
  5. 1 volle el zoete kerriepoeder
  6. 1 volle tl komijnpoeder
  7. 1 volle tl verse gember
  8. 1 zoete aardappel, in blokjes
  9. 2 middelgrote wortels, in dunne schijfjes
  10. 2 tomaten ontveld en in blokjes
  11. 1 blik kokosmelk of kokosroom
  12. zout/peper
  13. 250 gr basmatirijst of zilvervliesrijst
  14. kopje doperwtjes
  15. handje koriander om te garneren
  16. naanbrood (optioneel)

Hoe gaan we het maken?

  • Laat de tofu goed uitlekken en leg het op een theedoek. Druk al het vocht eruit, zodat de tofu een beetje kruimelig wordt.
  • Verhit een flinke scheut olie en fruit de knoflook en ui voor 1 minuut. Voeg dan ook de tofu toe
    en laat 10 minuten op middelhoog vuur bakken.
  • Voeg alle kruiden toe en laat 1 minuut aanfruiten. Doe er dan de aardappel, wortel, tomaat, tomatenblokjes, kokosmelk en zout en peper bij. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Roer de doperwtjes door de curry en laat nog 2 minuten doorkoken.
  • Serveer met basmatirijst en garneer met een handje koriander. Ook lekker om te dippen met een stukje naanbrood.

Deze curry is de volgende dag nog lekkerder. Ook heerlijk om in te vriezen en op te warmen en te eten met een frisse salade.

Recept: Vegadutchie