Met deze storm op komst, snakken wij naar iets lekker warms! Een lekkere smeuïge Indiase curry met basmatirijst en warm naanbrood is hier een heerlijk antwoord op. Geniet mee van deze diverse smaken!
Ingredienten voor 4 personen
- 375 gram tofu
- 1 middelgrote rode ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 volle el zoete kerriepoeder
- 1 volle tl komijnpoeder
- 1 volle tl verse gember
- 1 zoete aardappel, in blokjes
- 2 middelgrote wortels, in dunne schijfjes
- 2 tomaten ontveld en in blokjes
- 1 blik kokosmelk of kokosroom
- zout/peper
- 250 gr basmatirijst of zilvervliesrijst
- kopje doperwtjes
- handje koriander om te garneren
- naanbrood (optioneel)
Hoe gaan we het maken?
- Laat de tofu goed uitlekken en leg het op een theedoek. Druk al het vocht eruit, zodat de tofu een beetje kruimelig wordt.
- Verhit een flinke scheut olie en fruit de knoflook en ui voor 1 minuut. Voeg dan ook de tofu toe
en laat 10 minuten op middelhoog vuur bakken. - Voeg alle kruiden toe en laat 1 minuut aanfruiten. Doe er dan de aardappel, wortel, tomaat, tomatenblokjes, kokosmelk en zout en peper bij. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
- Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer de doperwtjes door de curry en laat nog 2 minuten doorkoken.
- Serveer met basmatirijst en garneer met een handje koriander. Ook lekker om te dippen met een stukje naanbrood.
Deze curry is de volgende dag nog lekkerder. Ook heerlijk om in te vriezen en op te warmen en te eten met een frisse salade.
Recept: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
14 augustus 2018
Het Ayurvedische kruid Ashwagandha
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
19 juni 2014
Chocolade-kokostaart
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
4 augustus 2019
Stress: een grote boosdoener voor je gezondheid
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
28 oktober 2015
Heerlijk voorleesboek van Cabaretière Madelijne Kool
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
29 oktober 2019
Zo blijf je gemotiveerd om te sporten nu het kouder is
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
29 december 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –