Met deze storm op komst, snakken wij naar iets lekker warms! Een lekkere smeuïge Indiase curry met basmatirijst en warm naanbrood is hier een heerlijk antwoord op. Geniet mee van deze diverse smaken!
Ingredienten voor 4 personen
- 375 gram tofu
- 1 middelgrote rode ui, fijngesneden
- 2 tenen knoflook
- olijfolie
- 1 volle el zoete kerriepoeder
- 1 volle tl komijnpoeder
- 1 volle tl verse gember
- 1 zoete aardappel, in blokjes
- 2 middelgrote wortels, in dunne schijfjes
- 2 tomaten ontveld en in blokjes
- 1 blik kokosmelk of kokosroom
- zout/peper
- 250 gr basmatirijst of zilvervliesrijst
- kopje doperwtjes
- handje koriander om te garneren
- naanbrood (optioneel)
Hoe gaan we het maken?
- Laat de tofu goed uitlekken en leg het op een theedoek. Druk al het vocht eruit, zodat de tofu een beetje kruimelig wordt.
- Verhit een flinke scheut olie en fruit de knoflook en ui voor 1 minuut. Voeg dan ook de tofu toe
en laat 10 minuten op middelhoog vuur bakken. - Voeg alle kruiden toe en laat 1 minuut aanfruiten. Doe er dan de aardappel, wortel, tomaat, tomatenblokjes, kokosmelk en zout en peper bij. Laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken.
- Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Roer de doperwtjes door de curry en laat nog 2 minuten doorkoken.
- Serveer met basmatirijst en garneer met een handje koriander. Ook lekker om te dippen met een stukje naanbrood.
Deze curry is de volgende dag nog lekkerder. Ook heerlijk om in te vriezen en op te warmen en te eten met een frisse salade.
Recept: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 juni 2016
Krystl: Help, bikinistress!
21 februari 2017
Een extra energie boost nodig? Wij helpen je!
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
26 maart 2019
Een lang en vooral goed huwelijk, hoe doe je dat?
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
7 september 2016
BACK TO SCHOOL MET DE HEALTHY KIDS BOX
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
7 september 2018
Vaker plantaardig eten met deze tips
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
26 augustus 2015
Aardbeienijsjes: verrassend lekker en makkelijk te maken
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
21 augustus 2018
Tips tegen puistjes
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
15 maart 2017
GENIETEN VAN DE ZON ÈN EEN STRAKKE HUID
16 mei 2015
Suiker, de zoete saboteur
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
16 mei 2014
Frisse vegan quinoasalade met mango
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
17 november 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –