De liefde van de man gaat door de maag, klinkt het gezegde. Maar is dit ook echt zo?

Zintuigen

Tast, smaak, geur en zicht. Wanneer mensen elkaar willen verwennen, heeft dit altijd met zintuigen en gevoelens te maken. Mooi jurkje aan, haren geföhnd, make-upje en luchtje op, elkaar aanraken – allemaal elementen van een speciaal en romantisch avondje met je lief. Nu al deze 4 elementen ook terug te vinden zijn in eten, is het niet zo gek dat mannen houden van vrouwen die ook nog eens heerlijk voor ze koken.

Love food

Mocht je van nature geen keukenprinses zijn, maar wel zelf voor je grote liefde op Valentijnsdag willen koken dan zijn deze love foods, vanwege hun lustopwekkende werking, een uitkomst. Succes verzekerd!

 1. Knoflook
 2. Ginseng
 3. Truffels
 4. Honing
 5. Wild
 6. Kaviaar
 7. Kreeft
 8. Oesters
 9. Paling
 10. Artisjok
 11. Asperges
 12. Selderij
 13. Tomaat
 14. Abrikozen, bananen en perziken
 15. Champagne
 16. Pure chocolade

Recepten

Op de site van Jamie Oliver vond ik deze ideeën voor een fantastisch Liefdes menu. Een perfecte manier om de liefde te vieren. En een lekker wijntje mag natuurlijk niet ontbreken, maar pas op voor teveel alcohol, want dit werkt in bed averechts en dat wil je natuurlijk voorkomen!

Voor: oesters of bruschetta
Hoofd: gegrilde tonijn of een lekkere steak
Na: sexy fruit

Celebrate love!

Tekst: Evelien Blom

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten