Met dit weer heb ik altijd zin om te bakken! Jij ook? We hebben weer een lekker en gezond bakreceptje voor je. Deze keer van mijn lieve collega Oersterk oprichter Richard de Leth, deze heerlijke Amandel-Perentaart. Uiteraard glutenvrij! Veel bak plezier!
Het recept komt uit het boek OERsterk Eten van onze expert Richard de Leth, genieten!
Amandel-perentaart
Voorbereiding: 10 minuten
In de oven: 45 minuten
Je hebt nodig:
* 200 g amandelmeel
* 2 peren, geschild en in partjes of blokjes
* 3 of 4 eieren
* 1 ½ tl baking soda of zuiveringszout
* 5 kardemompeulen gemalen of 1 tl gemalen kardemom
* 4 el honing
* 50 g gedroogde abrikozen of dadels, kort geweekt en gepureerd
* 50 g boter
* mespunt Keltisch zeezout
* ½ tl kaneel, meer naar smaak
* 1 appel, geraspt (laatste moment)
Extra’s:
* Voeg eens wat verse gember toe aan het beslag.
* Of juist extra veel kaneel.
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
– Klop de eieren met de kardemom, de honing, de boter, het zout en de kaneel schuimig.
– Schep de gemalen abrikozen er door samen met het amandelmeel en de baking soda.
– Schud de peer even om met 1-2 el kokosmeel, hierdoor zakken de stukjes keer minder snel naar de bodem.
– Schep de peer snel door het beslag en schep het in de cake- of taartvorm.
– Rasp een appel en verdeel deze over de bovenkant van de taart.
– Bak de taart ongeveer 35-45 min. in de oven.
– Check of een satéprikker droog uit de taart komt.
Recept: ui het kookboek ‘OERsterk Eten: Pure voeding voor geluk en gezondheid’ van drs. Richard de Leth & Jolanda Dorenbos.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
7 juli 2014
Ben ik intolerant voor gluten?
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
8 maart 2016
Detox kan elke dag
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
25 juni 2015
Eivissa Food
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
31 oktober 2014
The Light Green Smoothie
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
23 augustus 2018
Passievrucht: alles wat je moet weten over dit leuke fruitstuk
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
23 juni 2020
Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
24 januari 2017
Zoete aardappelkoekjes met limoen en avocado
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
14 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –