Met dit weer heb ik altijd zin om te bakken! Jij ook? We hebben weer een lekker en gezond bakreceptje voor je. Deze keer van mijn lieve collega Oersterk oprichter Richard de Leth, deze heerlijke Amandel-Perentaart. Uiteraard glutenvrij! Veel bak plezier!
Het recept komt uit het boek OERsterk Eten van onze expert Richard de Leth, genieten!
Amandel-perentaart
Voorbereiding: 10 minuten
In de oven: 45 minuten
Je hebt nodig:
* 200 g amandelmeel
* 2 peren, geschild en in partjes of blokjes
* 3 of 4 eieren
* 1 ½ tl baking soda of zuiveringszout
* 5 kardemompeulen gemalen of 1 tl gemalen kardemom
* 4 el honing
* 50 g gedroogde abrikozen of dadels, kort geweekt en gepureerd
* 50 g boter
* mespunt Keltisch zeezout
* ½ tl kaneel, meer naar smaak
* 1 appel, geraspt (laatste moment)
Extra’s:
* Voeg eens wat verse gember toe aan het beslag.
* Of juist extra veel kaneel.
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
– Klop de eieren met de kardemom, de honing, de boter, het zout en de kaneel schuimig.
– Schep de gemalen abrikozen er door samen met het amandelmeel en de baking soda.
– Schud de peer even om met 1-2 el kokosmeel, hierdoor zakken de stukjes keer minder snel naar de bodem.
– Schep de peer snel door het beslag en schep het in de cake- of taartvorm.
– Rasp een appel en verdeel deze over de bovenkant van de taart.
– Bak de taart ongeveer 35-45 min. in de oven.
– Check of een satéprikker droog uit de taart komt.
Recept: ui het kookboek ‘OERsterk Eten: Pure voeding voor geluk en gezondheid’ van drs. Richard de Leth & Jolanda Dorenbos.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
20 oktober 2017
Is een vegetarisch dieet gezond, of niet?
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
8 september 2015
Healthy Kids
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
7 mei 2014
‘Jammie’ recept
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
24 juni 2016
Sushi + donut = Sushidonut
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
2 september 2015
Lekker ontbijtje!
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
22 september 2015
Beste eitjes
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
10 juli 2015
Voeding met Viv
10 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –