Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
15 juli 2014
Boekweitwrap zalm & avocado
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
17 januari 2019
8 natuurlijke antihoestmiddelen
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
16 december 2016
De leukste kerstinspiratie video
28 augustus 2016
GRIP OP JE AFTER DINNER DIP
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
30 augustus 2018
Gezonder leven doe je zo!
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
10 februari 2016
Thuis trainen; 5 handige tools
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
24 mei 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –