Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
27 januari 2016
Viv’s heerlijke wintersmoothie
25 januari 2017
Herstelrecept voor bijnieruitputting: vitamine C!
3 november 2018
Rode bietensoep met walnoten
5 februari 2021
Nee hé, alweer blaasontsteking?! Zo voorkom je het!
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
1 augustus 2017
Zelf de lekkerste matcha latte maken
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
21 augustus 2017
Avocado risotto
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
21 december 2015
Mindful omgaan met tijd
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
26 maart 2016
6 tips om hardlopen leuk te vinden
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
27 augustus 2018
Kinderen gezonder laten eten
5 maart 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –