Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
25 augustus 2015
Viv eet mee zoekt kandidaten
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
30 augustus 2021
Endometriose: Wat is het? En wat kun je eraan doen?
23 maart 2015
Dopper winnen
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
19 januari 2016
Een liefdevol en veilig huis voor ieder kind!
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
10 oktober 2022
Zoete-aardappel frittata
9 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –