Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
8 juli 2020
Kan oestrogeen je immuunsysteem beschermen?
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
8 juni 2018
10 tekenen van een water tekort
12 juni 2014
Frisse juice
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
20 februari 2019
Matcha thee: de geneeskrachtige voordelen van dit drankje
5 november 2018
Drink je afvalstoffen weg!
8 januari 2021
4 manieren om terug te komen in een healthy routine
18 juli 2015
Wortel-kokos balletjes
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
25 maart 2015
De vetfluisteraar
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
28 oktober 2014
Eetdagboek review
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
21 oktober 2018
Meer bewegen? 8 tips
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
16 november 2016
Interview Vriendin
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
16 februari 2016
Net zoals de sterren naar de cupping dokter?
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
26 maart 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –