Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
20 juni 2015
Lazy Sushi
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
26 juni 2016
Lief zijn voor je buik: 5 tips
3 juni 2016
10 x motiverende quotes!
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
5 juni 2016
De juiste keuzes voor een fijne toekomst?
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
19 april 2016
Yogisha: hip en spicy op de yogamat!
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
3 februari 2015
Op zoek naar suikervrije chocolade?
4 oktober 2017
Help mij water drinken
26 mei 2015
Hormonen en het effect op je gezondheid
25 maart 2015
De vetfluisteraar
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
28 februari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –