Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
1 januari 2019
Een kater? Wij hebben de oplossing!
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
16 maart 2019
Heerlijk om mee te nemen naar je werk: ei muffins!
25 augustus 2018
Pannenkoekjes met verstopte courgette
4 november 2015
Viv eet mee #11: Bananenbrood
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
23 maart 2020
Delicious: Amandel Bakewell Panna Cotta
16 januari 2016
Pita’s voor het hele gezin uit ‘Easy Peasy Family’!
19 mei 2016
Kruidige rijst-linzen-wortelmix
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
28 augustus 2018
Oma’s gezondheidstips
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
9 september 2015
Elke dag spinazie in je groene smoothie?
17 juni 2016
RAW VEGAN TWIX REPEN
18 januari 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –