Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
31 mei 2017
Groene grapefruit smoothie
5 mei 2016
Waarom maakt buitenlucht gelukkig?
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
11 oktober 2022
Recept: Geroosterde pompoen met amandelen
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
18 december 2021
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
18 april 2017
Dit staat er in mijn koelkast
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
15 juni 2019
Gezond aankomen: dat doe je op deze fijne manier
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
12 september 2017
9 handige tips om te weten als je vegetariër wilt worden!
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
29 augustus 2019
Droog vasten: is dit iets wat je juist wel of niet moet doen?
20 oktober 2015
Glutenvrije & raw chocoladetaart
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
28 augustus 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –