Hoe lekker is een goede pasta op z’n tijd?! Wanneer je kiest voor glutenvrije granen (rijst, boekweit, quinoa, gierst, teff, mais, amarant, haver) in pastavorm is het soms lastig om de goede saus erbij te kiezen vanwege de textuur van glutenvrije pasta. Bijvoorbeeld bruine rijst pasta heeft een smaakvolle maar lichte saus nodig om de wat zware smaak maar fijne textuur van de pasta goed uit te laten komen.
Daarom hierbij 3 receptjes met de lekkerste combinaties, zodat je ook tijdens de glutenvrij challenge gewoon kan genieten van heerlijke pasta’s.
Quinoa Rigatoni met artisjok en rozemarijn
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram quinoa rigatoni (pijpjes)
- 2 takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 artisjok
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en frituur hier voor een minuut de rozemarijn in om de geur los te maken. Voeg hierna de knoflook toe voor een minuut. Voeg hierna de artisjokken in stukjes toe. Voeg een kopje kookwater uit de pasta-pan toe met de peper en het zout en laat het geheel nog een minuutje nagaren.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas.
Bruine rijst spaghetti
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram bruine rijst spaghetti
- bakje (cherry) tomaten
- 2 ansjovisfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 12 ontpitte zwarte olijven
- 1 tl kappertjes
- 1 mespuntje rode peper vlokken
- olijfolie
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 takjes peterselie
Bereiding:
1. Kook de spaghetti in een grote pan kokend water met wat grof zeezout. Om kleven te voorkomen kun je wat olijfolie aan het water toevoegen en af en toe even door de pasta gaan met een vork.
2. Verhit ondertussen in een grote pan 2 el olijfolie en voeg hier de knoflook en pepervlokken aan toe. Voeg hierna de stukjes ansjovis toe en bak mee totdat ze lekker gaan ruiken. Voeg de kappertjes en olijven toe. En daarna de tomaten. Zet het vuur laag en laat het mengsel zo’n 20 minuten garen.
3. Giet de beetgare pasta af en voeg hier het mengsel aan toe. Garneer de pasta met de Parmezaanse kaas en wat peterselie.
Maisschelpjes met kaas en zongedroogde tomaatjes
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 400 gram maisschelpjes
- 2 ansjovisfilets
- 4 zongedroogde tomaten
- 200 gram mascarpone
- ½ glas melk
- ½ kopje kookroom / crème fraiche
- grof zeezout
- versgemalen peper
- Parmezaanse kaas
- 2 el roomboter, ongezouten
- 2 takjes tijm
Bereiding:
1. Kook de pasta in een grote pan kokend water met wat grof zeezout.
2. Verhit ondertussen 1 el boter in een grote pan en bak hier de knoflook in. Voeg vervolgens de room en melk toe. Laat het hierna even rusten.
3. Voeg het knoflook-room-melk mengsel samen met de mascarpone, Parmezaanse kaas, zongedroogde tomaten en stukjes ansjovis in de blender en mix tot een geheel.
4. Giet de beetgare pasta af en voeg hier de mix aan toe. Garneer het geheel met Parmezaanse kaas en wat tijm.
5. Zet het geheel nog 2-5 minuten onder gril, totdat de kaas mooi goudbruin en krokant is.
Eet smakelijk! meer lekkere recepten? klik hier
Bron: goop.com
Tekst: Evelien Blom – PURE Health Coaching
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
9 juni 2016
Rode linzensoep
13 juni 2016
Viv’s Q&A: Anne de Buck
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
13 augustus 2019
Dit gebeurt er met je lichaam als je cola drinkt
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
9 augustus 2015
Herman over bonen
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
28 mei 2014
Bloemkool pizza
9 juli 2014
Frisse mango-kwarktaart
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
18 januari 2020
Wait what, kan Maca je seksdrive vergroten?
19 april 2016
REVIEW: Recharge in 7 dagen!
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
1 juni 2017
Verantwoord picknicken doe je zo!
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
5 augustus 2016
PRETZEL BROWNIES
14 mei 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –