Een soepje werkt hartverwarmend en vullend. Dit is lekker als lunch, tussendoortje of avondeten. Deze pittige Thaise pompoensoep is heerlijk! Er zitten geen gluten in en de soep is vegan proof.
De soep is makkelijk bereid. Het meest lastige is het snijden van de pompoen, maar door deze vooraf in de magnetron te verwarmen, snijd je de schillen er makkelijker vanaf. Vers, gezond en pittig, dit is hoe je de pittige Thaise pompoensoep bereidt.
Ingrediënten:
- 300 gram kokosolie
- 60 gram rode currypasta (verkrijgbaar in biologische winkels)
- 4 stukjes knoflook (in stukjes gesneden)
- 1 pompoen (in grove stukken gesneden)
- 240 gram amandelboter
- 1 eetlepel agave nectar
- 3 eetlepels vers limoensap
- 1 ui (gesneden in plakjes)
- 2 cm verse gember (in stukjes gesneden)
- 950 ml water
- 1 blik kokosroom
- 1 theelepel zout
Garnering:
- koriander (of basilicum als je dat liever hebt)
- kokosyoghurt
- tahin
- sesamzaadjes of pompoenpitten
Bereiden:
1. Doe de kokosolie in een pan en verwarm dit. Als het gesmolten en warm is voeg je hier de uien en het zout aan toe, bak dit lichtbruin. Voeg nu de currypasta, de gember en de knoflook hieraan toe. Bak dit ongeveer 1 minuut en roer het tussendoor.
2. Giet het water in de pan en roer alles. Voeg daarna de pompoen, kokosroom, amandelboter en de agave nectar eraan toe. Roer alles tot een mooi geheel.
3. Laat de soep nu 12 minuten koken op een laag vuurtje.
4. Voeg nu het limoensap aan de soep toe en pureer alles met een mixer tot een gladde massa.
5. Als de soep gepureerd en klaar is kun je deze opdienen met de garnering opties van hierboven. Koriander is geen must, doe dit alleen als je ervan houdt. Tast toe!
Extra: Wil je nog iets anders lekker maken? Maak in dat geval deze heerlijke glutenvrije appel kokos pannenkoeken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
29 juni 2017
HET DIEETGEHEIM VAN BEYONCÉ
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
2 mei 2016
Tijd voor een gezonde levensstijl!
6 juni 2016
Sapje van de maand: Love Energy
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
31 juli 2014
A kiwi a day…
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
20 december 2016
3 x gezonde tussendoortjes tijdens de feestdagen!
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
30 november 2020
Sint is in het land! Tijd voor gezonde en glutenvrije pepernoten
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
28 januari 2015
De Nationale Eettest BNN
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
22 september 2018
Dit doen zuivel, wijn en gluten met je huid
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
19 augustus 2017
Hoe gezond is een detox?
17 september 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –