Een soepje werkt hartverwarmend en vullend. Dit is lekker als lunch, tussendoortje of avondeten. Deze pittige Thaise pompoensoep is heerlijk! Er zitten geen gluten in en de soep is vegan proof.
De soep is makkelijk bereid. Het meest lastige is het snijden van de pompoen, maar door deze vooraf in de magnetron te verwarmen, snijd je de schillen er makkelijker vanaf. Vers, gezond en pittig, dit is hoe je de pittige Thaise pompoensoep bereidt.
Ingrediënten:
- 300 gram kokosolie
- 60 gram rode currypasta (verkrijgbaar in biologische winkels)
- 4 stukjes knoflook (in stukjes gesneden)
- 1 pompoen (in grove stukken gesneden)
- 240 gram amandelboter
- 1 eetlepel agave nectar
- 3 eetlepels vers limoensap
- 1 ui (gesneden in plakjes)
- 2 cm verse gember (in stukjes gesneden)
- 950 ml water
- 1 blik kokosroom
- 1 theelepel zout
Garnering:
- koriander (of basilicum als je dat liever hebt)
- kokosyoghurt
- tahin
- sesamzaadjes of pompoenpitten
Bereiden:
1. Doe de kokosolie in een pan en verwarm dit. Als het gesmolten en warm is voeg je hier de uien en het zout aan toe, bak dit lichtbruin. Voeg nu de currypasta, de gember en de knoflook hieraan toe. Bak dit ongeveer 1 minuut en roer het tussendoor.
2. Giet het water in de pan en roer alles. Voeg daarna de pompoen, kokosroom, amandelboter en de agave nectar eraan toe. Roer alles tot een mooi geheel.
3. Laat de soep nu 12 minuten koken op een laag vuurtje.
4. Voeg nu het limoensap aan de soep toe en pureer alles met een mixer tot een gladde massa.
5. Als de soep gepureerd en klaar is kun je deze opdienen met de garnering opties van hierboven. Koriander is geen must, doe dit alleen als je ervan houdt. Tast toe!
Extra: Wil je nog iets anders lekker maken? Maak in dat geval deze heerlijke glutenvrije appel kokos pannenkoeken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerde berichten
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
19 mei 2017
Water vies? Zó lust ieder kind het!
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
15 juni 2015
Boerenkool: hip, trendy & healthy
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
6 februari 2021
Dit is de reden waarom we meer vetten moeten eten
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
20 mei 2016
Homemade boekweit granola
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
5 oktober 2018
Viv’s detox
9 april 2016
Krystl: neem jezelf niet té serieus
6 september 2016
Keltisch zeezout
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
10 september 2016
DE SELFMADE SPORTCOACH: HOE KRIJG IK MEZELF DE GYM IN?
23 mei 2019