Een soepje werkt hartverwarmend en vullend. Dit is lekker als lunch, tussendoortje of avondeten. Deze pittige Thaise pompoensoep is heerlijk! Er zitten geen gluten in en de soep is vegan proof.

De soep is makkelijk bereid. Het meest lastige is het snijden van de pompoen, maar door deze vooraf in de magnetron te verwarmen, snijd je de schillen er makkelijker vanaf. Vers, gezond en pittig, dit is hoe je de pittige Thaise pompoensoep bereidt.

Ingrediënten:

  • 300 gram kokosolie
  • 60 gram rode currypasta (verkrijgbaar in biologische winkels)
  • 4 stukjes knoflook (in stukjes gesneden)
  • 1 pompoen (in grove stukken gesneden)
  • 240 gram amandelboter
  • 1 eetlepel agave nectar
  • 3 eetlepels vers limoensap
  • 1 ui (gesneden in plakjes)
  • 2 cm verse gember (in stukjes gesneden)
  • 950 ml water
  • 1 blik kokosroom
  • 1 theelepel zout

Garnering:

  • koriander (of basilicum als je dat liever hebt)
  • kokosyoghurt
  • tahin
  • sesamzaadjes of pompoenpitten

Bereiden:

1. Doe de kokosolie in een pan en verwarm dit. Als het gesmolten en warm is voeg je hier de uien en het zout aan toe, bak dit lichtbruin. Voeg nu de currypasta, de gember en de knoflook hieraan toe. Bak dit ongeveer 1 minuut en roer het tussendoor.
2. Giet het water in de pan en roer alles. Voeg daarna de pompoen, kokosroom, amandelboter en de agave nectar eraan toe. Roer alles tot een mooi geheel.
3. Laat de soep nu 12 minuten koken op een laag vuurtje.
4. Voeg nu het limoensap aan de soep toe en pureer alles met een mixer tot een gladde massa.
5. Als de soep gepureerd en klaar is kun je deze opdienen met de garnering opties van hierboven. Koriander is geen must, doe dit alleen als je ervan houdt. Tast toe!

Extra: Wil je nog iets anders lekker maken? Maak in dat geval deze heerlijke glutenvrije appel kokos pannenkoeken.

Tekst: Inga Stoit