Een soepje werkt hartverwarmend en vullend. Dit is lekker als lunch, tussendoortje of avondeten. Deze pittige Thaise pompoensoep is heerlijk! Er zitten geen gluten in en de soep is vegan proof.
De soep is makkelijk bereid. Het meest lastige is het snijden van de pompoen, maar door deze vooraf in de magnetron te verwarmen, snijd je de schillen er makkelijker vanaf. Vers, gezond en pittig, dit is hoe je de pittige Thaise pompoensoep bereidt.
Ingrediënten:
- 300 gram kokosolie
- 60 gram rode currypasta (verkrijgbaar in biologische winkels)
- 4 stukjes knoflook (in stukjes gesneden)
- 1 pompoen (in grove stukken gesneden)
- 240 gram amandelboter
- 1 eetlepel agave nectar
- 3 eetlepels vers limoensap
- 1 ui (gesneden in plakjes)
- 2 cm verse gember (in stukjes gesneden)
- 950 ml water
- 1 blik kokosroom
- 1 theelepel zout
Garnering:
- koriander (of basilicum als je dat liever hebt)
- kokosyoghurt
- tahin
- sesamzaadjes of pompoenpitten
Bereiden:
1. Doe de kokosolie in een pan en verwarm dit. Als het gesmolten en warm is voeg je hier de uien en het zout aan toe, bak dit lichtbruin. Voeg nu de currypasta, de gember en de knoflook hieraan toe. Bak dit ongeveer 1 minuut en roer het tussendoor.
2. Giet het water in de pan en roer alles. Voeg daarna de pompoen, kokosroom, amandelboter en de agave nectar eraan toe. Roer alles tot een mooi geheel.
3. Laat de soep nu 12 minuten koken op een laag vuurtje.
4. Voeg nu het limoensap aan de soep toe en pureer alles met een mixer tot een gladde massa.
5. Als de soep gepureerd en klaar is kun je deze opdienen met de garnering opties van hierboven. Koriander is geen must, doe dit alleen als je ervan houdt. Tast toe!
Extra: Wil je nog iets anders lekker maken? Maak in dat geval deze heerlijke glutenvrije appel kokos pannenkoeken.
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
17 november 2018
Ontgiften doe je met deze smoothie!
9 september 2019
Speltwentelteefjes met kaneel en vanille, uit ‘Gezonder met Viv’
16 februari 2017
Heb jij een gezonde mond?
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
17 juni 2019
Negen tips voor een zorgeloze menstruatie
18 augustus 2015
Slanke salade
6 juli 2014
Italiaanse Glutenvrije ’Courgetti’ Pasta
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
23 juli 2019
10 producten die ongezonder zijn dan ze lijken
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
31 oktober 2018
10 natuurlijke pijnstillers
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
2 september 2019
10x gluten in producten waarin je ze niet verwacht
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
1 juli 2016
VEGAN OREO!
17 april 2015
Ontgiften en vet verbranden!
20 augustus 2019
Mijn (kook)boek: Gezonder met Viv
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
13 augustus 2015
Homemade Hummus
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
25 juli 2015
Voeding met Viv
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
31 oktober 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –