Yoga is niet alleen goed voor lichaam en geest, maar ook voor de huid. Yoga zorgt namelijk voor een betere doorbloeding, wat uiteindelijk een positief effect op de huid heeft.

We staan bijna de gehele dag rechtop en dit heeft gevolgen. Door zwaartekracht moet het lichaam heel hard werken om zuurstofrijk bloed naar het lichaam boven het hart te transporteren. Door met behulp van yoga oefeningen letterlijk op je kop te gaan staan, gaat er gemakkelijker zuurstofrijk bloed naar het hoofd en de huid in het gezicht.

Gezond lymfesysteem
Zo heeft een handstand een positief effect op het lymfesysteem. Dit zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen, vocht balans en het immuunsysteem. Een gezond lymfesysteem is cruciaal voor een vitale huid.

Door het intensieve ademhalen en het transpireren tijdens een yoga oefening worden afvalstoffen afgevoerd via de ademhaling en het zweet. Hierdoor wordt de huid egaler omdat er minder afvalstoffen via de huid naar buiten hoeven te treden.

Water en zweet
Het is van belang voldoende water te drinken voor en na de sessie zodat afvalstoffen ook via de urine worden afgevoerd. Bij intensief zweten tijdens yoga is het beter het zweet te laten voor wat het is en het niet weg te vegen. Het weg vegen van zweet kan voor oneffenheden zorgen, zweet is er niet voor niets!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten