Hier op de redactie zijn wij er gek op om elk seizoen ons huis weer een beetje te veranderen en opnieuw in te richten. Jij ook?

Nu laat je vaak de grotere meubels natuurlijk staan, maar nieuwe kussentjes, kaarsjes of een nieuw kleurtje op de muur is altijd leuk. Je accessoires in een ander kleurtje kan al een heel andere look en feel geven in je woon- of slaapkamer. Vandaar ook dat ik eigenlijk elk seizoen weer nieuwe kussens op de bank leg en nieuwe kaarsen op de tafel zet.

Werk met kleurrijke accessoires

In de lente en zomer is het heel fijn om lichte kleuren in huis te hebben. Bijvoorbeeld pastelkleuren en kleuren uit de natuur. De kussens op de bank hebben dan ook vaak een lichte kleur met een vrolijk patroontje. Maar in de herfst en de winter vind ik het juist mooi om te werken met donkerdere kleuren. Zoals mooie velvet kussens in donker groen, oud roze en beige. Ook kussens en kleedjes met een zachte vacht vind ik heerlijk in de winter.

Kussens en kaarsen in de winter

Een mooie (neppe) schapenvacht op de hoek van de bank of onder de tafel om je voeten lekker warm te houden. Ook een lekkere geur kaars is eigenlijk standaard. Daar omheen zet ik dan wat andere kaarsjes in leuke potjes of met mooie kleuren. Dit geeft het huis een heerlijke warme en gezellige uitstraling.

Een totale make over

Maar soms heb je aan alleen nieuwe kussens en wat kaarsjes niet genoeg. Dan wil je misschien een andere kleur op de muur, een leuk behangetje of zelfs een nieuwe vloer. Ik denk dat vooral wij vrouwen hier erg veel ‘last’ van hebben. Lekker iets nieuws in huis en een nieuwe look en feel creëren.

Iets nieuws op de muur

Vaak heb je wel een muur in huis waarbij het leuk is om een mooi soort behang op te doen met bijvoorbeeld een printje (zie de foto hiernaast voor inspiratie). Ook kan je er voor kiezen om een muurtje te verven met een mooie afwijkende kleur zoals oud roze, licht bruin of natuurlijk een andere mooie kleur.

Een nieuwe vloer

Ook kan het zijn dat je helemaal genoeg hebt van de vloer die in je huis ligt. Je wil iets anders, maar wat dan? Een mooie houten vloer, laminaat, tegels, vloerbedekking of misschien een mooie PVC vloer. Dit kan lastig zijn om uit te zoeken, want eigenlijk heeft iedere soort vloer iets moois. Speciaal voor jou hebben wij hieronder wat afbeeldingen van onze favoriete Pinterest borden geplakt zodat je een beetje inspiratie op kunt doen.

 

Winter accessoires interieur
Afkomstig van articrugs.com (Pinterest)
Winter accessoires interieur
Afkomstig van Happy Interior Blog (Pinterest)
Winter accessoires interieur
Afkomstig van Bloglovin’ (Pinterest)
Winter accessoires interieur
Afkomstig van domain.com.au (Pinterest)
Winter accessoires interieur
Afkomstig van nordicinterior.no (Pinterest)
Winter accessoires interieur
Afkomstig van Roomed (Pinterest)

 

Ga jij je huis ook een make over geven? Laat ons dan weten hoe het is geworden!

Wil je meer tips lezen over hoe je helemaal tot rust komt in huis? Lees dan dit artikel. 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten