Blue Monday staat bekent als de meest treurige dag van het jaar. Het einde van de maand januari is in zicht en die goede voornemens vallen vies tegen. Je hebt het even zwaar en de kou helpt ook niet mee. Dit zijn de typische Blue Monday verschijnselen en we kampen er vrijwel allemaal mee.

Wat je nu dus eigenlijk wil doen is: omdenken. Negeer alle negatieve gedachten waarbij je jezelf vertelt dat je vooruitgang niet snel genoeg gaat. Kijk naar al het goede wat je al gelukt is, hoe klein ook! Misschien eet je nog steeds niet zo gezond als dat je zou willen, maar het begin is er zeker! Laat je niet ontmoedigen door onderstaande tips:

Blijf werken aan je goede voornemens

Rome is niet op een dag gebouwd en jij ook niet. Verandering kost tijd, zowel lichamelijk als geestelijk. Momenteel vind je het bijvoorbeeld nog lastig om alle suikers te laten staan en snaai je zo nu en dan nog. Dit geeft niet! Je snoept al lang al niet meer zoveel als in de maand december en dat is een heel positief feit. Kijk naar de progressie die je boekt, wees niet te streng wanneer je niet de nieuwe healthy guru bent.

Maak het leuk

Zorg dat dat wat je doet, leuk is! Misschien vind je sporten in eerste instantie helemaal niet fijn, maar door dit met een vriendin te doen – is het stukken prettiger. Je support hiermee jezelf maar ook de ander. En daarnaast is het natuurlijk reuze gezellig. Hetzelfde geldt voor gezond eten. Dit kan (in tegenstelling tot wat sommige mensen helaas nog steeds denken) heel leuk en vooral lekker zijn! Omarm je gezonde ontdekkingsreis.

Lach

Dit alles gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot, maar vergeet niet te lachen. Het is namelijk oh-zo gezond en je wordt er daadwerkelijk stukken gelukkiger door. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, en zo is het echt. Lachen zorgt er namelijk voor dat je minder gestresst bent en dat is ons heel wat waard. Lach om jezelf, lach met de mensen om je heen en wees het stralende zonnetje in huis – ook op Blue Monday ;).

Maak een lijst

Waarschijnlijk had je al een 2021 lijst gemaakt vol met goede voornemens. Pak deze lijst er opnieuw bij of maak een nieuwe. Nu het halverwege januari is ben je beter in staat om te oordelen over deze lijst. Misschien staan er doelen op waar je meer tijd voor nodig hebt. Of misschien wanneer je echt de smaak te pakken hebt, kan er wat bij! Wist je, dat je als de goede doelen daadwerkelijk opschrijft, je 70% meer kans hebt om deze te halen? Opschrijven dus =)!

Wees trots

Je hebt ervoor gekozen om bepaalde doelen na te streven, dit lukt niet 1-2-3. Maar dat is natuurlijk helemaal niet erg. Het feit dat jij deze doelen gesteld hebt is al enorm knap. Waar een wil is is een weg, en jij bent sterk genoeg om die weg te kiezen! Dit was stap 1, nu volgt de rest. Je kunt dit aan – echt waar. Houd jezelf up to date door je vooruitgang te noteren. Dingen als: je bent al 1 kilo kwijtgeraakt of je sport in plaats van nooit, nu 1 keer in de week. Dat is super goed, het is het begin van een mooie reis.

Vitamine D tegen somberheid!

Voel jij je erg somber deze dagen? Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat er een verband is tussen vitamine D3 en humeur. Nou hebben we allemaal wel eens een slechte bui, maar als je langdurig een lusteloos gevoel hebt en moe en prikkelbaar bent, zou je last kunnen hebben van een depressie. En vitamine D3 kan je hier dus bij helpen!

Volgens dit onderzoek blijkt dat mensen met een lager vitamine D3 gehalte maar liefst tot 11 keer meer kans hebben op depressies dan mensen met een gezond vitamine D-gehalte.


Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten