Je zit op je werk en je kunt je niet goed concentreren. Dit herkennen we allemaal. Of je voelt een middagdip aankomen en je weet, nu ben ik minder productief. Je baalt, want hierdoor krijg je je werk niet optijd af. Een betere focus levert een betere werkproductiviteit op. En als we het werk af hebben, hebben we meer tijd voor onszelf of andere dingen. Hieronder staan makkelijke tips hoe jij een betere focus kunt krijgen.

Koffie

We weten hoe fijn koffie kan zijn om iets beter op te letten. In plaats van de hele dag door koffie te drinken, kun je de koffiemomenten ook timen. Dit zorgt voor een betere focus. Maak een kop koffie ongeveer een half uur voordat je begint aan je werk. En daarna is het tijd om aan de slag te gaan.

Ramen

Misschien doe je dat al: een rondje lopen buiten tijdens de pauze. Zonlicht verhoogt je stemming en alertheid. Dus je kunt je niet alleen beter focussen, maar je bent ook gelukkiger. Heb je niet altijd de tijd of zin om naar buiten te gaan, zoek dan een raam in het kantoor. Je kunt daar elk uur een paar minuten zitten. Zo krijg je ook hetzelfde effect en kun je je beter focussen.

Kruiden

Het is bekend dat bepaalde aroma’s, zoals pepermunt of kaneel je hersenen stimuleren, waardoor je beter alert bent. Je kunt hier een beetje van nemen of een geurkaars opsteken als je de middagdip aan voelt komen. Strooi bijvoorbeeld over je snack, een banaan of appel, wat kaneel. Of maak een kop verse kaneelthee met kaneelstokjes.

Goede vetten

We hebben het hier over omega-3 vetzuren die zitten in avocado’s, walnoten, zalm en tonijn. Het binnenkrijgen van omega-3 vetzuren verhoogt je stemming en geheugen. Daarnaast beschermen ze ons tegen allerlei ziekten en is het goed voor de huid. Dus weet jij al wat je gaat eten voor de lunch?

Multitasken

We doen het allemaal, want het is efficiënt en makkelijk. Maar het is toch beter om je aandacht te richten op één ding, voordat je naar het volgende gaat. Misschien lastig, maar probeer een lijstje te maken en ze één voor één af te strepen. Neem je tijd en neem een half uur van tevoren een kop koffie. Dan ga je gefocust aan de slag en voor je het weet, heb jij je werk af.

Koffie momentje

Probeer dus je koffiemomenten te timen. Het is effectiever om deze een half uur voordat je aan de slag gaat te nemen dan de hele dag door. Ook zonlicht verbetert je stemming en alertheid. Neem tussendoor een beetje kaneel. Bepaalde aroma’s stimuleren je hersenen, waardoor je meer alert bent. Daarnaast zijn gezonde vetten goed voor ons geheugen. Avocado’s, walnoten of zalm. Wat neem jij voor je lunch? Tot slot is het effectiever voor je geheugen en focus om niet te multitasken, maar zaken één voor één af te strepen. En dit alles voor een betere focus en dus een betere werkproductiviteit.

 

Tekst: Tisha den Otter voor VivOnline

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten