Kerstdagen zijn altijd enorm drukke dagen, met familie, vrienden en tijd in de keuken. Het is ook goed om te zorgen voor wat tijd waarin je kunt relaxen, even met jezelf of je partner. We hebben voor jou tien films op een rij gezet die passen bij de feestdagen: feel good vibes of glimlach verzekerd! 

Netflix filmtips

  1. A Christmas Prince (2017)

Een gloednieuwe Netflix original: A Christmas Prince. Het verhaal is een beetje cliché, maar is wel heerlijk om bij weg te zwijmelen. Een jonge journaliste wordt naar het buitenland gestuurd om te schrijven over een knappe prins die binnenkort koning wordt. Dit is de start van een heerlijke romance, die natuurlijk eindigt met een happy end. De film kijkt lekker weg en heeft een leuk kerstsfeertje en past daarom goed bij een rustige kerstdag.

  1. Sleepless in Seattle (1993)

Sleepless in Seattle is een echte klassieker, die uitermate goed past bij de feestdagen. In deze gouden oude romantische film spelen Tom Hanks en Megan Ryan twee verliefden die beiden aan de andere kant van Amerika wonen. Dit is natuurlijk een beetje onhandig en daarom proberen zij hun gevoelens te ontkennen. Helaas (of gelukkig maar!) speelt een achtjarige jongen voor Cupido.

  1. PS I love you (2007)

Misschien is deze film inmiddels een beetje afgezaagd, maar het blijft een enorm mooi verhaal. Het is niet zozeer een kerstfilm, maar de film staat vol in het teken van de kracht van echt liefde en de waardering van en dankbaarheid voor je geliefden en naasten. Is dat niet waar kerstmis om draait?

  1. Intouchables (2011)

Een echte feelgood film waarin zich een bijzondere band ontwikkelt tussen twee totaal verschillende vreemden. Er bloeit een vriendschap op die leeftijd, huidskleur, achtergrond en gezondheid overstijgt. Intouchables is een Franstalige film, gebaseerd op waargebeurd verhaal. De film is geen kerstfilm, maar is wel hartverwarmend en dat kunnen we goed gebruiken in de koude wintermaanden.

  1. The Night Before (2015)

Wie houdt van lekker lachen en een dosis (flauwe) humor kan heerlijk uit de voeten met The Night Before. Deze (absoluut niet standaard) kerstfilm gaat over drie mannen die eindelijk besluiten de laatste keer hard te feesten met de kerst. Zij worden immers ook een dagje ouder met alles wat daarbij hoort. De rode draad van de film is een sterke vriendschap tussen de drie mannen die door verschillende fases van het leven voortleeft met alle grappen en grollen die daarbij horen.

  1. Mannenharten (2013)

Nog een film met mannen in de hoofdrol. In deze romantische comedy gaan vijf Amsterdamse mannen op zoek naar echte liefde. De revue passeren Hollandse nuchterheid, een kijkje in het mannenbrein, gedachten die beter niet uitgesproken kunnen worden, de zoektocht door het leven, herkenbare elementen van relaties en een dosis lachmateriaal.

  1. Southside with you (2016)

De film vertolkt de eerste date tussen Barrack en Michelle Obama. Je ziet het begin van een nieuwe liefde, die stand en achtergrond overstijgt. Het verhaal is gebaseerd op de daadwerkelijke eerste date, waarbij Barrack bijzonder charmant Michelle langzaam voor zich weet te winnen. Het verhaal is mooi verfilmd en vol karakter: een aangename film voor een warm kerstgevoel.

  1. Shrek (2001)

Natuurlijk, Shrek. Wie kent hem nu niet? Waarschijnlijk heb je deze animatiefilm van Dreamworks Picture al vaker gezien, maar hij blijft natuurlijk leuk. In dit verhaal redt een niet voor de hand liggende held een mooie princes in een sprookjesachtige wereld waarbij je zal glimlachen van herkenbaarheid. Pinoccio, Merlijn, de grote boze wolf en de drie biggetjes passeren de revue. Shrek kijken is een ‘trip back to memory lane’ en is ook leuk voor de kids!

  1. The Fundamentals of Caring (2016)

Een Netflix original film met een onwijs mooie verhaallijn, die voor een warm kerstgevoel zorgt. Ben, een getraumatiseerde man wordt hulpverlener van een fysiek en mentaal zieke jongen. Er ontstaat een bijzondere chemie tussen deze twee totaal verschillende mensen terwijl zij met elkaar op een roadtrip gaan. Zij leren elkaar en Amerika op een prachtige en grappige manier kennen. Een film om bij te huilen en bij te lachen van ontroering.

  1. Forrest Gump (1994)

Nog een gouden oude: Forrest Gump, briljant geacteerd door Tom Tanks. Deze film gaat over een jonge man, Forrest, met een laag IQ, maar die precies weet wat hij moet weten over het leven en de lessen die dit ons leert. Zijn puurheid en vriendelijkheid werken ontwapenend. Hoewel hij eerst altijd gepest werd om zijn IQ en de beugels om zijn benen, ontstaat er gedurende de film ontzag voor hem wanneer zijn beugels afgaan en hij gedurende drie jaar heel Amerika doorrent. Hij raakt betrokken bij grootse gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis zonder daar bewust van te zijn. Forrest Gump is een adembenemende balans tussen droefheid en komedie. Het warme, ontroerende gevoel wat je aan de film overhoudt, past precies in de sfeer van de feestdagen.

Tekst: Marieke de Groot voor Vivonline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten