Gisteren was het zover…mijn veertigste verjaardag. Bij 40 begint het leven zeggen ze toch? Dit denk ik ervan! 

Het was een geweldige dag, samen met mijn gezin, mijn lieve vrienden en familie heb ik het uitbundig gevierd. Ben ontzettend verwend, met ontbijt op bed, heel veel knuffels van mijn kindjes, mooie cadeautjes, lieve woorden, huis vol bloemen, kaartjes en lieve appjes, Facebook berichtjes. Dus jariger kon ik me niet voelen. Ik ging gelukkig en voldaan slapen, maar toen ik vandaag wakker werd, besefte ik ineens oh jee… nu ben ik echt 40. Mijn 30’er jaren komen nooit meer terug. Ik was dol op mijn 30’er jaren. Dus stiekem moest ik even slikken.

Ben ik nu echt oud?

Ben ik nu oud? Zeggen mensen vanaf nu ‘u’ en niet meer ‘je’ tegen mij? Ik voel me stiekem nog steeds eind 20. Al denkt mijn puberdochter Day daar natuurlijk anders over, want zodra ik in het openbaar, alleen al met mijn kleine teen beweeg op het ritme van de muziek, krijg ik al een por in mijn zij, omdat ze me daar veel te oud voor vindt, Haha… Maar stiekem mag ik thuis wel lekker met haar dansen hoor, gelukkig maar…

Want ach… wat is leeftijd? Ik mag blij zijn dat ik 40 mag worden. Mijn vader is verdrietig genoeg niet ouder geworden dan 42. Dus ik ben dankbaar voor elke dag dat ik weer gezond mag opstaan. En 40 jaar klinkt dan misschien wat ouder dan 39, toch zie ik bij mijn vriendinnen om me heen dat inderdaad het leven pas begint met 40. En ouder worden heeft ook genoeg voordelen, zoals ik de laatste jaren heb ervaren. Mijn 10 ervaringen op een rijtje.

10 voordelen van een 40 jarige

  1. Je voelt je naar mate je richting eind 30 gaat steeds zelfverzekerder
  2. Het is niet meer zo belangrijk wat anderen van je vinden
  3. Je weet beter wat je wilt
  4. Social media wordt minder belangrijk. Je staart niet eindeloos op social media naar het leven van anderen (simpelweg interesseert het je minder, je hebt het druk genoeg met je eigen leven)
  5. Eerlijkheid duurt het langst. Je kunt fouten beter toegeven en dus sorry zeggen
  6. Je hebt meer zelfspot, want lachen is gezond en zeker om jezelf ( ik hou er van)
  7. Positiviteit, je kijkt meer naar wat er WEL is in het leven, dan alleen maar wat er niet is
  8. Je hebt meer innerlijke rust
  9. Je leert beter NEE zeggen
  10. Hou van jezelf! Je vindt jezelf leuker, inderdaad de rimpels en slappere buik of billen horen er gewoon een beetje bij. Je kunt er maar beter van houden en een beetje lief voor je lijf zijn

Conclusie

Dus nu ik 40 ben, moet ik eerlijk zeggen, dat ook al klinkt dat ene getalletje een stukje ouder dan 39 en moet ik even wennen aan het getal. Stiekem voelt het ook zo goed en verheug ik me echt op de komende jaren, met innerlijke groei, wijsheid, lol, plezier, liefde, kracht en veel humor en zelfspot. I just joined the 40 club!

Wil je meer lezen over innerlijke wijsheid? klik dan hier

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten