2020 gaat van start en dat willen we zo goed mogelijk inrichten. Dit kan het jaar zijn waarin je promotie wilt maken, trouwen, kinderen krijgen, afvallen, meer sporten, gezonder eten, gelukkiger zijn, je noemt het! Stuk voor stuk zijn met mooie doelen en met onderstaande punten ga jij deze verwezenlijken.

Ga na wat echt belangrijk is

Mensen zijn geneigd om doelen te koppelen aan financiële groei of succes binnen de carrière. Je kunt hier inderdaad hele mooie doelen aan koppelen. Maar daarnaast is er nog zoveel meer, denk aan: gezondheid, gezin, liefde, energie, relaties en gelukkig zijn. We willen tegenwoordig allemaal ontzettend veel bereiken en verliezen daardoor soms uit het oog, wat echt belangrijk is. Gelukkig zijn gaat over meer dan die geweldige job binnenhalen. Geluk schuilt in kleine dingen, ook al lijken ze soms heel normaal. Vier gezondheid, liefde en geluk met mensen die je lief zijn. Waarschijnlijk is dit de nr 1 op jouw lijstje!

Realistische doelen stellen

Iedereen wil de Lotto winnen, maar realistisch is dit niet. Schrijf een aantal dingen voor jezelf op die haalbaar zijn. Het is leuk om doelen waar te maken als deze ook te overzien zijn. Wanneer je allemaal hele bizarre dingen op je lijstje noteert krijg je haast nog het gevoel alsof je het allemaal niet kan. Wat nonsens is! Houd het bij doelen die haalbaar en realistisch zijn. De doelen mogen variëren tussen eenvoudig naar uitdagend. Ieder doel wat je kunt afvinken zal voelen als een overwinning. En iedere overwinning, hoe klein ook – verzorgt successen. Waag een ‘stap’ en er zullen er meerdere volgen!

Jezelf tijd gunnen

Verwacht niet dat je al jouw doelen in een keer haalt. Als het allemaal zo eenvoudig was geweest waren dit waarschijnlijk geen wensen geweest. Neem het jezelf dus niet kwalijk wanneer het niet vlekkeloos verloopt. Het kost een mens hoe dan ook 21 dagen om iets tot een gewoonte te laten behoren. Dat zijn 3 volle weken waarin je met jezelf in tweestrijd bent. Verandering kost tijd, doelen kosten tijd, maar tijd heb je! Gun jezelf die tijd en stippel uit wanneer je wat behaalt wil hebben. Rome is niet in een dag gebouwd en dat zijn jouw prestaties in het jaar 2019 ook niet!

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten