Je hebt een productieve dag achter de rug, maar zo rond drie of vier uur slaat het welbekende middagdipje toe. Het is bijna het einde van de dag, maar je moet nog een paar uur door. Deze namiddag dip komt vaak voor. In dit artikel lees jij hoe jij je middagdip kan voorkomen om een zo waanzinnig mogelijk energieke dag te hebben!

Eet de juiste dingen

De hoeveelheid energie die je hebt, heeft voor een groot deel te maken met wat je eet. Een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt voor constante energie. Een dip in je bloedsuikerspiegel zorgt voor een dip in je energielevel. Het is dus belangrijk om producten te eten die zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel.

Daarnaast zorgt het om de paar uur eten ook voor deze stabiliteit. Eet tussen je lunch en diner een snack. Kies niet voor suikerrijke producten of cafeïne, maar voor een gezonde snack. Denk bijvoorbeeld aan een stuk fruit, ongezouten noten, groenten met een lekkere dip of een zelfgemaakte gezonde snack. Eiwitten, vetten en langzame koolhydraten zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Eet tijdens je lunch een combinatie van deze voedingsstoffen, zoals volkoren producten, avocado, noten, quinoa, eieren en groenten.

Drink voldoende

Te weinig drinken kan er ook voor zorgen dat je minder energie hebt en je een moe gevoel hebt. Probeer over de hele dag voldoende te drinken. Zorg dat je altijd een flesje in de buurt hebt staan die je steeds opnieuw kunt vullen met water. Je kunt je water lekkerder maken met fruit of kruiden erin. Of neem altijd een mok mee, zodat je altijd een kop thee kunt pakken.

LEES OOK: 5 redenen waarom warm citroenwater zo ontzettend goed voor je is.

Loop even naar buiten

Even wat buitenlucht en vitamine D zorgen niet alleen voor een minder vermoeid gevoel, maar is ook goed voor je humeur. Beweging zorgt voor ontspanning van ons lichaam en geeft je energie. Dit hoeft niet heel lang te zijn. Een wandeling van minimaal 5 minuten kan je net dat beetje extra energie geven.

Een goede ademhaling

Elke cel in je lichaam heeft zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren. Als je je vermoeid voelt, kan het zijn dat je iets meer zuurstof nodig hebt voor de cellen in je lichaam. Neem een moment om een paar keer diep in en uit te ademen. Daarnaast zorgen ademhalingsoefeningen voor ontspanning en het geven van energie.

Voldoende slaap

Het middagdipje wordt extra heftig als je niet voldoende hebt geslapen. Goed slapen heeft veel voordelen voor je gezondheid, maar is ook goed voor het voorkomen of verminderen van de middagdip. Ga op tijd naar bed en zorg voor een goede nachtrust.

Doelen stellen

Het is ook goed om je mindset te veranderen. Stel één of meerdere kleine doelen op voor jezelf wat je nog wil doen in die paar uur. Je kunt jezelf ook belonen met iets wat je daarna mag doen. Het gevoel dat je een doel hebt gehaald of nog iets van de to-do lijstje hebt kunnen afstrepen, gaat je zeker helpen om dat voor elkaar te krijgen in die laatste paar uur.

Heb jij nog tips tegen een middagdip?

Deel ze dan met ons! Wij horen super graag van je, dus laat een reactie achter onder dit bericht!

Tekst: Tisha den Otter

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten