Als je aan Italië denkt, denk je aan passie, pasta, de film Eat Pray Love, espresso’s en natuurlijk gelato, heel veel gelato. Je zou kunnen denken dat het moeilijk is om vegan te zijn in Italië. Maar geloof me, behalve dat ik af en toe een rare blik van een oude Italiaanse dame krijg wanneer ik om sojamelk vraag in mijn koffie, is het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.

Ik ben al sinds een lange tijd verliefd op deze prachtige plek en heb in de loop van de tijd veel plekjes ontdekt waar je heerlijk veganistisch kan eten. Dit zijn een paar van mijn favoriete plekjes die je moet proberen als je in Como bent!

Vegan Gelato

Laten we beginnen met mijn persoonlijke obsessie, ijs! Mijn favoriete plek voor het beste ijs ligt verborgen in één van de kleine straatjes aan het meer genaamd ‘Vanilla Bio‘.

vegan in Como

Vanilla Bio‘ is een kleine winkel waar ze alleen biologisch en veganistisch ijs verkopen. Alle smaken zijn homemade en absolutely delicious. Het vervult al je Italiaanse gelato-dreams en je zult je niet eens schuldig voelen na je tweede ijsje! Stel je voor een krokant hoorntje met hun beste smaken, kokosnoot en chocolade. Zo romig, zo smaakvol en omdat ze zijn gebaseerd op kokosmelk, smaken ze niet als een sorbet maar als echt romig ijs.

 

Pizza

Er zijn veel leuke plekjes om een ​​heerlijke pizza te eten in Como, het blijft natuurlijk Italië. Maar het is echter meestal op de minder mooie plekken dat je het beste authentiek kunt eten. Eén van dat soort plekjes heet ‘Benito‘, en hier kan je dus het aller lekkerst eten!

Benito‘ heeft de beste veganistische Napolitaanse pizza. Ik bestel altijd de Marinara, een ultieme klassieker. Deze pizza heeft een knapperige korst, als je een hap neemt hoor je de korst breken en blijft er wit bloem op je vingers achter. De tomatensaus is zo smaakvol, je kunt de versheid van elk ingrediënt proeven. En hoewel er veel saus is, blijft het pizza deeg krokant. Het heeft de perfecte balans tussen texturen en smaken. Voor mij is dit dé plek voor de ultieme pizza.

Koffie

vegan in Como

Je kan heel veel gezellige cafeetjes vinden in Como, en hier zijn een paar van mijn favoriete!

Posta‘ is een café die uitkijkt op één van de pleinen. Het heeft een mooi terras waarop je kan genieten van de meest fantastische koffie terwijl je aan het mensen kijken bent. Hier geniet je echt van het bella Italia!

Mijn tweede favoriete plek heet ‘Loft‘. Als je wilt genieten van een kopje koffie met uitzicht, dan is dit dé plek om naartoe te gaan. Aan de ene kant heeft het het mooiste uitzicht over de daken met de bergen op de achtergrond, aan de andere kant kijk je over alle gebouwen en de kerk. Je hoort de kerkklokken op de achtergrond terwijl je in de zon zit en geniet van de Italiaanse levensstijl, ‘La Bella Vita!’ zoals ze in Italië altijd zeggen met een grote glimlach!

Als je op zoek bent naar een echt Italiaans café, dan is ‘Pane e Tulipani’ echt een aanrader. Dit café heeft de beste espresso en verkoopt ook prachtige bloemen – het is zowel een café als een bloemenwinkel. Het is verborgen in één van de kleine straatjes waar je buiten op het terras kunt zitten en mensen kunt zien voorbijgaan terwijl je geniet van je espresso in de zon.

Als je al deze leuke plekjes gaat bezoeken zal ik je nog één tip geven – de volgende 4 woorden moet je niet vergeten want die zal je vaak nodig hebben in Italië, “Salute e buon appetito!” (proost en eet smakelijk!)

Als je meer wilt weten over de beste hotspots in Italië dan ga naar www.brittsworld.com.

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten