Deze kip-kokoscurry is heel smaakvol en gelukkig heel simpel om te maken. Niet te pittig, dus ook geschikt voor de kids. Lekker!
“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”
Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst
Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?

Heteluchtoven voorverwarmen op 225°C.Rijst in zeef met koud water afspoelen, dan aan middelgrote kookpan toevoegen. 800ml water met 1/4tl zout toevoegen en aan de kook brengen. Zodra het kookt, vuur verlagen en met deksel op pan rijst in ca. 20min licht borrelend beetgaar koken. Dan pan van het vuur halen, rijst met deksel op pan ca. 10min laten rusten.

Ondertussen ui pellen, halveren en fijnhakken. Kern van paprika verwijderen, dan in dunne reepjes snijden. Courgette in lengte halveren, dan schuin in ca. 1cm dikke schijfjes snijden. Zongedroogde tomaten fijn hakken.
ourgette op bakplaat met bakpapier leggen, met snuf zout, peper en 1-2el olie goed vermengen. Courgette in ca. 8-10min beetgaar en licht goudbruin bakken. Uit de oven halen en opzij zetten.

Kip droogdeppen en in ca. 2-3cm grote stukjes snijden en met peper bestrooien. Grote koekenpan met 1el olie op hoog vuur verhitten, kip daarin in ca. 3min goudbruin bakken.

Vervolgens ui en paprika aan kip toevoegen, ca. 2min op hoogvuur meebakken. Dan kruidenmix,bouillonblokje, zongedroogde tomaten en kokosmelk toevoegen. Geheel aan de kook brengen, dan vuur verlagen en in ca. 7-10min licht borrelend tot romige curry koken. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.

Ondertussen koriander met steeltjes grof hakken. Tot slot courgette aan curry toevoegen, goed vermengen en geheel met snuf zout en peper op smaak brengen. Rijstmet een vork losroeren, over borden verdelen en met curry serveren. Naar smaak met koriander garneren.
En de laatste stap: opdienen en genieten!
Marly Spoon
Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂
BewarenBewaren
Gerelateerde berichten
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
1 juli 2018
Is jouw lijf te zuur?
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
13 november 2017
Roomboter en zijn geneeskracht, dit wil je weten.
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
12 september 2017
Recept: good for the brains food
23 januari 2017
Glutenvrije pannenkoeken
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
26 april 2017
Koninklijk genieten: gezonde oranje tompoucen!
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
10 december 2017
Beheerst onzekerheid jouw leven?
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
30 april 2014
ONE event!
12 december 2014
15 foods voor 2015
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
13 juli 2018
Fix (eerst) de basis
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
5 maart 2015
Ben jij al happy in shape?
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
12 september 2019