Deze kip-kokoscurry is heel smaakvol en gelukkig heel simpel om te maken. Niet te pittig, dus ook geschikt voor de kids. Lekker!

“Als moeder weet ik hoe moeilijk het soms kan zijn om je kinderen gezond te leren eten. Ik kies voor puur eten, waarin geen suiker, tarwe en E-nummers zijn verwerkt. Ook kies ik voor onbewerkt vlees. Belangrijk zijn vooral veel groente, goede eiwitten zoals kip en vis en natuurlijk veel variatie. Gezonde gerechten waar het hele gezin van kan genieten!”

 

Kip-kokoscurry met courgette en bruine rijst

kip kokoscurry

 

Wat heb je nodig?

ingredienten ingredienten

 

Hoe maak je het?

rijst koken
rijst koken

Heteluchtoven voorverwarmen op 225°C.Rijst in zeef met koud water afspoelen, dan aan middelgrote kookpan toevoegen. 800ml water met 1/4tl zout toevoegen en aan de kook brengen. Zodra het kookt, vuur verlagen en met deksel op pan rijst in ca. 20min licht borrelend beetgaar koken. Dan pan van het vuur halen, rijst met deksel op pan ca. 10min laten rusten.

groenten voorbereiden
groenten voorbereiden

Ondertussen ui pellen, halveren en fijnhakken. Kern van paprika verwijderen, dan in dunne reepjes snijden. Courgette in lengte halveren, dan schuin in ca. 1cm dikke schijfjes snijden. Zongedroogde tomaten fijn hakken.

"<yoastmark

ourgette op bakplaat met bakpapier leggen, met snuf zout, peper en 1-2el olie goed vermengen. Courgette in ca. 8-10min beetgaar en licht goudbruin bakken. Uit de oven halen en opzij zetten.

kip aanbraden
kip aanbraden

Kip droogdeppen en in ca. 2-3cm grote stukjes snijden en met peper bestrooien. Grote koekenpan met 1el olie op hoog vuur verhitten, kip daarin in ca. 3min goudbruin bakken.

curry inkoken
curry inkoken

Vervolgens ui en paprika aan kip toevoegen, ca. 2min op hoogvuur meebakken. Dan kruidenmix,bouillonblokje, zongedroogde tomaten en kokosmelk toevoegen. Geheel aan de kook brengen, dan vuur verlagen en in ca. 7-10min licht borrelend tot romige curry koken. Dan curry met snuf zout en peper op smaak brengen.

gerecht afmaken
gerecht afmaken

Ondertussen koriander met steeltjes grof hakken. Tot slot courgette aan curry toevoegen, goed vermengen en geheel met snuf zout en peper op smaak brengen. Rijstmet een vork losroeren, over borden verdelen en met curry serveren. Naar smaak met koriander garneren.

En de laatste stap: opdienen en genieten!

Marly Spoon

Dit gerecht is samen bedacht met Marley Spoon. Ben je benieuwd naar meer van dit soort heerlijke, gezonde én kidsproof gerechten? Elke week bedenken de chefs van Marley Spoon nieuwe, bijzondere gerechten met gemakkelijke stap-voor-stap recepten. Proberen? Dan mogen je we deze maand een bijzondere korting geven van maar liefst 20 euro! Klik op de onderstaande foto om je code te activeren. Veel kook-en eetplezier 🙂BewarenBewaren

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten