Aromatherapie betekent letterlijk geurentherapie. Uit onderzoek is gebleken dat geuren onze stemming kunnen beïnvloeden. Zo helpt lavendel te ontspannen, werkt mandarijn opwekkend, en helpt citroen tegen piekeren. Iedere essentiële olie heeft zijn eigen geur en werking op zowel fysiek als mentaal niveau. Ze geven ontspanning, optimisme, energie, concentratie of zijn een 100% natuurlijke remedie bij vervelende kwaaltjes. Al jaren geleden werd de magische werking van bloemen, planten en kruiden ontdekt. Het extract noemen we essentiële olie, ook wel etherische olie. Deze wonderlijke oliën helpen onze body, mind en soul in balans te brengen.

Hoe werkt aromatherapie

Het woord ‘Aromatherapie’ kan je om de tuin leiden omdat het suggereert dat het uitsluitend via je neus werkt, maar in werkelijkheid is het anders. Essentiële oliën bestaan uit twee delen: het aroma en de natuurlijke bestanddelen. Het aroma heeft effect op onze emoties en de bestanddelen hebben effect op ons lichaam. Zo werkt de geur van lavendel bijvoorbeeld ontspannend en helpen de bestanddelen om wondjes te genezen. Op deze manier heeft aromatherapie een positief effect op body, mind en soul.

Mooie huid

Geranium staat vooral bekend als saaie tuin- of kamerplant. Maar door de sterke rozengeur is geranium populair in de parfumindustrie. De essentiële olie wordt gewonnen uit de bloemen en is een verwennerij voor de huid. Wil je een mooie glanzende huid? Natuurlijk is een gezond voedingspatroon en levensstijl erg belangrijk. Maar ook aromatherapie kan je huid een oppepper geven. Heel simpel: meng een paar druppels geraniumolie in je potje dag- of nachtcrème!

Mooi haar

Kokosolie is echt een tovermiddeltje. Het is gezond om te eten, goed voor je huid maar ook voor je haar. Door het gebruik van kokosolie wordt je haar dikker, sterker, voorkomt het uitdroging en geeft het meer glans. Vooral als je lang krullend haar hebt zoals ik, heb je ook snel last van droog haar. Of als je zwanger bent kun je last hebben van haaruitval. Hierbij een aromatherapietip: Smelt een paar eetlepels kokosolie totdat het vloeibaar is en meng daarin 3 druppels essentiële olie. Kies bij droog haar voor lavendel, bij haaruitval voor rozemarijn en bij roos voor cederhout. Masseer het kokosmengsel in je haar. De truc om de olie eruit te wassen is om eerst de shampoo in je haar te masseren en daarna je haar pas nat te maken!

Geluk

Kinderen, huishouden, carrière, bergen was, sporten, koken, quality time met je man en ook nog een leuke vriendin zijn? Soms gaat het leven van moeders niet over rozen. Je bent de hele dag druk, hebt het gevoel dat je overal tekort schiet, en je vergeet dingen. Kortom: de balans tussen werk en gezin is even zoek. Probeer dan een van deze anti-stress tips en relax….

Love yourself

Maak een badolie met:
 2 el of 10 ml neutrale badolie
, 4 druppels ylang ylang
 en 6 druppels mandarijn. Geen zin om zelf aan de slag te gaan, bestel dan hier je eigen Rock Yourself pakketje en vergroot je eigen liefde.

Sleeping beauty

Maak een lichaamsolie met:
 4 eetlepels amandelolie
, 6 druppels lavendel
 en 4 druppels kamille.

Smeer je lichaam in na het douchen, neem een kop (slaap)thee en ontspan. Probeer geen TV te kijken maar lees een boek of doe ontspannende yogaoefeningen voor het slapengaan. Yoga kan je helpen om beter te slapen of om rustiger in slaap te vallen. Je kunt ook nog een paar druppels lavendelolie op je kussen druppelen. Kan je nog wat extra hulp gebruiken? Klik dan hier voor het Rock Your Night pakket. Slaap gegarandeerd!

 

Tekst: Marcia Korenhof www.marciakorenhof.com

Maartje Meijers voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten