Deze chocoladecake is heerlijk en je hormonen worden er erg blij van. Je kunt dit cakeje ten alle tijden eten en de schuldgevoelens lekker achterwege laten!
De chocoladecake is vrij van ongezonde suikers en bestaat alleen maar uit gezonde ingrediënten. De walnoten en de avocado zijn rijk aan gezonde vetten, ze ondersteunen de hormoonhuishouding en zorgen dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft. Daarnaast zorgt de cacao voor een energieke boost door de hoeveelheid antioxidanten.
Ingrediënten
Taart bodem:
– 1 avocado
– 1 ½ cup (350ml) dadels
– 2 ⅓ cup (500ml) walnoten
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– 2 theelepels vanille poeder
Chocoladecrème:
– 3 avocado’s
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– ⅖ cup (100 ml) honing
Topping:
– ⅕ cup (50 ml) amandelschaafsel, cacao, frambozen of een heel klein beetje poedersuiker
Bereiden
- Je begint met het maken van de taartbodem. Hak de walnoten en de dadels in grove stukken in de keukenmachine. Voeg hierna de avocado en de overige ingrediënten aan toe en mix dit geheel tot het een gladde massa wordt. Bekleed de taartvorm of cakevorm met bakpapier en giet hier het chocoladecake beslag in.
- Begin nu aan de chocoladecrème. Je doet alle ingrediënten in de keukenmachine en mix dit tot het een glad geheel wordt. Als je crème heerlijk zacht is smeer je deze uit over de taart, en je laat het vervolgens afkoelen in de koelkast. Zorg dat je de cake tenminste 3 uur met rust laat.
- De chocoladecake is klaar en je kunt nu aan de slag met de topping. Garneer het gerecht met amandelschaafsel, of iets anders lekkers naar keuze. Bon appétit!
Tip: ik doe vaak een plakje van de cake in James zijn lunchbox. Zo heeft hij iets gezonds en lekkers buiten de deur en het fijne aan deze lunchboxen is dat ze BPA en lekvrij zijn.
En wil je nog meer lekkere recepten uitproberen? Bestel dan: Gezonder met Viv!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
17 maart 2020
Het allerlekkerste bananenbrood
25 juni 2015
Eivissa Food
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
13 oktober 2016
PAS DIT TOE OM MEER VAN JE LICHAAM TE HOUDEN
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
20 november 2014
Healthy soepje met Gareth Evans
21 september 2018
Beste avocado-tip ooit!
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
13 juli 2015
Glutenvrij picknicken
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
13 april 2017
Voor bij de paasbrunch: Rauwe zalm met lompviseitjes
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
15 oktober 2014
Recept voor een basic smoothie
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
25 januari 2015
Glutenintolerantie
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
13 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –