Deze chocoladecake is heerlijk en je hormonen worden er erg blij van. Je kunt dit cakeje ten alle tijden eten en de schuldgevoelens lekker achterwege laten!
De chocoladecake is vrij van ongezonde suikers en bestaat alleen maar uit gezonde ingrediënten. De walnoten en de avocado zijn rijk aan gezonde vetten, ze ondersteunen de hormoonhuishouding en zorgen dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft. Daarnaast zorgt de cacao voor een energieke boost door de hoeveelheid antioxidanten.
Ingrediënten
Taart bodem:
– 1 avocado
– 1 ½ cup (350ml) dadels
– 2 ⅓ cup (500ml) walnoten
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– 2 theelepels vanille poeder
Chocoladecrème:
– 3 avocado’s
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– ⅖ cup (100 ml) honing
Topping:
– ⅕ cup (50 ml) amandelschaafsel, cacao, frambozen of een heel klein beetje poedersuiker
Bereiden
- Je begint met het maken van de taartbodem. Hak de walnoten en de dadels in grove stukken in de keukenmachine. Voeg hierna de avocado en de overige ingrediënten aan toe en mix dit geheel tot het een gladde massa wordt. Bekleed de taartvorm of cakevorm met bakpapier en giet hier het chocoladecake beslag in.
- Begin nu aan de chocoladecrème. Je doet alle ingrediënten in de keukenmachine en mix dit tot het een glad geheel wordt. Als je crème heerlijk zacht is smeer je deze uit over de taart, en je laat het vervolgens afkoelen in de koelkast. Zorg dat je de cake tenminste 3 uur met rust laat.
- De chocoladecake is klaar en je kunt nu aan de slag met de topping. Garneer het gerecht met amandelschaafsel, of iets anders lekkers naar keuze. Bon appétit!
Tip: ik doe vaak een plakje van de cake in James zijn lunchbox. Zo heeft hij iets gezonds en lekkers buiten de deur en het fijne aan deze lunchboxen is dat ze BPA en lekvrij zijn.
En wil je nog meer lekkere recepten uitproberen? Bestel dan: Gezonder met Viv!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
18 augustus 2015
Slanke salade
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
1 december 2018
Autisme: hoe kunnen onze darmen een positieve rol spelen?
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
12 januari 2020
Wat de kleur van je ontlasting vertelt over je gezondheid
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
9 augustus 2015
Herman over bonen
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
22 januari 2019
Ben je moe, niet lekker, niet blij? Wij hebben tips voor je!
24 november 2017
Met deze 9 tips word jij scherper van geest en meer gefocust
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
13 mei 2016
Guacamole Nori Roll
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
19 juni 2019
25 Simpele dingen voor een gezonde levensstijl
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
2 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –