Deze chocoladecake is heerlijk en je hormonen worden er erg blij van. Je kunt dit cakeje ten alle tijden eten en de schuldgevoelens lekker achterwege laten!
De chocoladecake is vrij van ongezonde suikers en bestaat alleen maar uit gezonde ingrediënten. De walnoten en de avocado zijn rijk aan gezonde vetten, ze ondersteunen de hormoonhuishouding en zorgen dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft. Daarnaast zorgt de cacao voor een energieke boost door de hoeveelheid antioxidanten.
Ingrediënten
Taart bodem:
– 1 avocado
– 1 ½ cup (350ml) dadels
– 2 ⅓ cup (500ml) walnoten
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– 2 theelepels vanille poeder
Chocoladecrème:
– 3 avocado’s
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– ⅖ cup (100 ml) honing
Topping:
– ⅕ cup (50 ml) amandelschaafsel, cacao, frambozen of een heel klein beetje poedersuiker
Bereiden
- Je begint met het maken van de taartbodem. Hak de walnoten en de dadels in grove stukken in de keukenmachine. Voeg hierna de avocado en de overige ingrediënten aan toe en mix dit geheel tot het een gladde massa wordt. Bekleed de taartvorm of cakevorm met bakpapier en giet hier het chocoladecake beslag in.
- Begin nu aan de chocoladecrème. Je doet alle ingrediënten in de keukenmachine en mix dit tot het een glad geheel wordt. Als je crème heerlijk zacht is smeer je deze uit over de taart, en je laat het vervolgens afkoelen in de koelkast. Zorg dat je de cake tenminste 3 uur met rust laat.
- De chocoladecake is klaar en je kunt nu aan de slag met de topping. Garneer het gerecht met amandelschaafsel, of iets anders lekkers naar keuze. Bon appétit!
Tip: ik doe vaak een plakje van de cake in James zijn lunchbox. Zo heeft hij iets gezonds en lekkers buiten de deur en het fijne aan deze lunchboxen is dat ze BPA en lekvrij zijn.
En wil je nog meer lekkere recepten uitproberen? Bestel dan: Gezonder met Viv!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
16 juli 2019
Comfort food: pittige Thaise pompoensoep
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
12 januari 2020
Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
21 september 2017
Blog Krystl Pullens: Mijn favorieten deze zomer waren ijs & koffie
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
28 oktober 2014
Eetdagboek review
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
22 mei 2015
Smaak en kleuren
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
8 februari 2018
Lachen is gezond: zo lach je meer in het dagelijks leven
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
1 januari 2018
Ik ga jou helpen Gezonder, Blijer en Slanker te worden
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
14 december 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –