Deze chocoladecake is heerlijk en je hormonen worden er erg blij van. Je kunt dit cakeje ten alle tijden eten en de schuldgevoelens lekker achterwege laten!
De chocoladecake is vrij van ongezonde suikers en bestaat alleen maar uit gezonde ingrediënten. De walnoten en de avocado zijn rijk aan gezonde vetten, ze ondersteunen de hormoonhuishouding en zorgen dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft. Daarnaast zorgt de cacao voor een energieke boost door de hoeveelheid antioxidanten.
Ingrediënten
Taart bodem:
– 1 avocado
– 1 ½ cup (350ml) dadels
– 2 ⅓ cup (500ml) walnoten
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– 2 theelepels vanille poeder
Chocoladecrème:
– 3 avocado’s
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– ⅖ cup (100 ml) honing
Topping:
– ⅕ cup (50 ml) amandelschaafsel, cacao, frambozen of een heel klein beetje poedersuiker
Bereiden
- Je begint met het maken van de taartbodem. Hak de walnoten en de dadels in grove stukken in de keukenmachine. Voeg hierna de avocado en de overige ingrediënten aan toe en mix dit geheel tot het een gladde massa wordt. Bekleed de taartvorm of cakevorm met bakpapier en giet hier het chocoladecake beslag in.
- Begin nu aan de chocoladecrème. Je doet alle ingrediënten in de keukenmachine en mix dit tot het een glad geheel wordt. Als je crème heerlijk zacht is smeer je deze uit over de taart, en je laat het vervolgens afkoelen in de koelkast. Zorg dat je de cake tenminste 3 uur met rust laat.
- De chocoladecake is klaar en je kunt nu aan de slag met de topping. Garneer het gerecht met amandelschaafsel, of iets anders lekkers naar keuze. Bon appétit!
Tip: ik doe vaak een plakje van de cake in James zijn lunchbox. Zo heeft hij iets gezonds en lekkers buiten de deur en het fijne aan deze lunchboxen is dat ze BPA en lekvrij zijn.
En wil je nog meer lekkere recepten uitproberen? Bestel dan: Gezonder met Viv!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
15 augustus 2016
HEALTH Q&A: MARION PAUW
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
21 maart 2019
Wat is gezonder: volle of magere yoghurt?
25 juni 2015
Eivissa Food
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
2 juli 2014
Aan het infuus
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
25 maart 2014
Presentatie coaching
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
8 augustus 2015
Bloemkoolsoep met gerookte zalm
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
1 september 2014
Quinoa; een true superfood!
22 februari 2017
Receptje: Heerlijke homemade eierkoeken
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
21 augustus 2017
Top 10 favoriete webshops van de redactie
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
20 november 2015
Bewust smullen: Gluten-, lactose-, en suikervrije kruidnootjes!
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
8 september 2014
8 redenen om meer te bewegen!
24 november 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –