Deze chocoladecake is heerlijk en je hormonen worden er erg blij van. Je kunt dit cakeje ten alle tijden eten en de schuldgevoelens lekker achterwege laten!

De chocoladecake is vrij van ongezonde suikers en bestaat alleen maar uit gezonde ingrediënten. De walnoten en de avocado zijn rijk aan gezonde vetten, ze ondersteunen de hormoonhuishouding en zorgen dat de bloedsuikerspiegel in balans blijft. Daarnaast zorgt de cacao voor een energieke boost door de hoeveelheid antioxidanten.

Ingrediënten

Taart bodem:

– 1 avocado
– 1 ½ cup (350ml) dadels
– 2 ⅓ cup (500ml) walnoten
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– 2 theelepels vanille poeder

Chocoladecrème:

– 3 avocado’s
– ⅖ cup (100 ml) cacao
– ⅖ cup (100 ml) honing

Topping:

– ⅕ cup (50 ml) amandelschaafsel, cacao, frambozen of een heel klein beetje poedersuiker

Bereiden

  1. Je begint met het maken van de taartbodem. Hak de walnoten en de dadels in grove stukken in de keukenmachine. Voeg hierna de avocado en de overige ingrediënten aan toe en mix dit geheel tot het een gladde massa wordt. Bekleed de taartvorm of cakevorm met bakpapier en giet hier het chocoladecake beslag in.
  2.  Begin nu aan de chocoladecrème. Je doet alle ingrediënten in de keukenmachine en mix dit tot het een glad geheel wordt. Als je crème heerlijk zacht is smeer je deze uit over de taart, en je laat het vervolgens afkoelen in de koelkast. Zorg dat je de cake tenminste 3 uur met rust laat. 
  3.  De chocoladecake is klaar en je kunt nu aan de slag met de topping. Garneer het gerecht met amandelschaafsel, of iets anders lekkers naar keuze. Bon appétit!

Tip: ik doe vaak een plakje van de cake in James zijn lunchbox. Zo heeft hij iets gezonds en lekkers buiten de deur en het fijne aan deze lunchboxen is dat ze BPA en lekvrij zijn.

En wil je nog meer lekkere recepten uitproberen? Bestel dan: Gezonder met Viv!

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten