Wil je iemand extra verrassen per post, maar wil je dat het door de brievenbus past? Geen probleem, er zijn mogelijkheden genoeg!

Een verjaardag, een nieuw huis, een gehaald diploma, een tegenslag. Soms wil je iemand laten weten dat je aan hem of haar denkt. Een kaartje is een heel goede manier om dat te doen en waarmee je ook laat zien dat je moeite hebt gedaan om dat te laten weten. Post verwachten we eigenlijk niet meer en is daardoor extra fijn om te krijgen.

Deze leuke verrassingen passen allemaal door de brievenbus

  1. Vlaggetjes

Maak eenvoudig gekleurde vlaggetjes en doe deze met de kaart in de envelop. Zo kan je vriend zelf zijn stoel versieren op zijn verjaardag. Hoe maak je deze? Knip van gekleurd papier driehoekjes met twee lange zijden (2-2,5cm) en een korte (1,5cm). Vouw een stukje van de korte zijde over het touwtje en plak vast. Wissel de verschillende kleurtjes af en zo ontstaat er een vlaggetjesslinger!

  1. Confetti

Deze ligt erg voor de hand. Als er vlaggetjes door de brievenbus gaan, gaat confetti natuurlijk ook! Vul je envelop met confetti naast je kaartje. Dat heeft een leuk verrassingseffect wanneer je vriendin de kaart uit de envelop haalt!

  1. Ouderwets afgedrukte foto’s

Heb je leuke foto’s van jullie samen? Laat deze dan afdrukken en voeg deze bij in je envelop. Het is altijd leuk om herinnerd te worden aan goede tijden die jullie samen hebben (gehad).

  1. Boekenlegger

Boekenleggers zijn altijd handig. Op de een of andere manier kun je er daarvan ook nooit te veel hebben. Zoek een leuke uit in de winkel of maak er zelf een.

Als je er zelf een wilt maken kun je heerlijk creatief bezig zijn! Kies een mooie prent uit een tijdschrift of een mooie foto. Met een liniaal bepaal je de lengte en de breedte van de boekenlegger. Ga bijvoorbeeld voor 12 cm lang en 5 cm breed. Teken de maat af en snijd met een stanleymes de boekenlegger uit.

Op de achterkant kun je wit papier plakken, zodat je een vlak hebt waar je een persoonlijke boodschap kunt schrijven. De boekenlegger is je kaartje! Om het af te maken plastificeer je de boekenlegger. Dit kan ook gewoon met plastic plakfolie. Maak eventueel nog een gaatje aan een korte kant met een lintje of touwtje erdoor.

  1. Een bloemetje

Droog wat bloemetjes tussen een papiertje wat je vervolgens tussen een zwaar boek stopt. Na enkele weken kun je de bloemetjes eruit halen en deze voorzichtig met prittstift vastplakken op een blanco ansichtkaartje. Op de achterkant schrijf je je eigen boodschap Een kaartje als deze heeft een heel liefelijke uitstraling.

  1. Meer bloemetjes

In het voorjaar kun je zaadjes in kleine zakjes uitzoeken om zelf bloemen in de tuin te zaaien. Zoek een leuke soort uit en stop dit zakje bij je kaart of brief in de envelop. Zo kan jouw vriend(in) zelf de bloemetjes buiten zetten.

  1. Zelfgemaakte envelop

Zie je een mooie pagina in een tijdschrift of folder, dan kan je deze prima gebruiken om zelf een envelop van te vouwen. Dit ziet er leuk en feestelijk uit en zorgt ervoor dat je die stapell tijdschriften die ligt te verstoffen toch nog op een leuke manier gebruikt!

  1. Certificaat of diploma

Voeg een certificaat of diploma toe wanneer er een belangrijke gebeurtenis heeft plaatsgevonden in het leven van jouw vriend. Ja, je leest het goed: een certificaat of diploma. Heeft hij iets gedaan wat hij heel spannend vindt? Stuur dan een ‘dapperheidsdiploma’ op. Heeft je vriendin jou heel erg goed geholpen, dan kan je een ‘super-vriendincertificaat’ opsturen. Je maakt dit eenvoudig in Word op je computer. Beantwoord wie, wat, waar, wanneer, hoe en plaats er een mooie afbeelding bij en je bent klaar. Wedden dat je een toffe reactie terugkrijgt!

Natuurlijk kun je iemand ook altijd een leuk boek als verrassing toesturen. Neem eens een kijkje in onze webshop voor inspiratie.

Tekst: Marieke de Groot voor Vivonline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten