Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten! Als voorproefje mogen we jullie vast trakteren op een super lekker herfstig bowl-receptje, namelijk: zoete aardappelsoep!
Geroosterde zoete aardappel-wortelsoep met feta
Bereiden: 10 minuten Oven: 30 minuten Deze kruidige dieporanje soep is ideaal voor luie dagen, omdat de oven bijna al het werk voor je doet. Heel handig en bovendien zorgt het roosteren van de groente voor een extra rijke smaak. Ik rooster vaak meteen een hele bol knoflook mee, want de boterzachte zoete teentjes zijn echt verrassend mild en lekker. Je kunt deze soep natuurlijk zo eten, maar de krokante kikkererwten en feta maken ’m net even specialer.
Ingrediënten:
voor 4 kommen 2 zoete aardappels (ca. 450 g), geschild en in blokjes 400 g wortel, geschrapt en in stukjes 1 grote ui, gepeld en in vieren 2 teentjes knoflook, ongepeld 1 blik kikkererwten (à 400 g) 3 el olijfolie ½ tl komijn ½ tl gemberpoeder snufje chilivlokken 1 liter groentebouillon 80 g feta, verkruimeld extra: bakplaat, bekleed met bakpapier + staafmixer
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappel, wortel, ui en knoflooktenen over de bakplaat. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze zo droog mogelijk. Leg ze naast de groente op de bakplaat. Meng in een klein kommetje de olie, specerijen en wat peper en zout. Verdeel deze olie over de groente en kikkererwten. Meng goed met je handen, zodat alles met een laagje specerijenolie is bedekt. Rooster 30 minuten in de oven en schep halverwege even om. Na een half uur zijn de groentes zacht en gaar en de kikkererwten knapperig. Pers de knoflook uit de schilletjes en doe met de ui, aardappel en wortel in een grote soeppan. Voeg de bouillon toe en pureer alles met een staafmixer. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Verwarm de soep nog even door en schep dan in 4 kommen. Verdeel er de kikkererwten en feta over. Tip: geen grote oven? Gebruik dan 2 bakplaten en wissel ze halverwege even om.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
7 januari 2022
Bieten ontbijtsmoothie
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
17 oktober 2017
Wist jij dit? Zitten is het nieuwe roken
3 april 2016
De helende werking van kruiden en specerijen
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
17 september 2018
Wat is het verschil tussen boter en margarine?
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
14 maart 2018
Wat is oxidatieve stress?
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
31 januari 2019
Plantaardige melk: welke is het gezondst?
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
2 november 2015
Jesse van der Velde: De voordelen van chiazaad
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
20 oktober 2017
De lekkerste vegan hotspots in Londen
21 augustus 2017
Avocado risotto
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
11 juli 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –