Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten! Als voorproefje mogen we jullie vast trakteren op een super lekker herfstig bowl-receptje, namelijk: zoete aardappelsoep!
Geroosterde zoete aardappel-wortelsoep met feta
Bereiden: 10 minuten Oven: 30 minuten Deze kruidige dieporanje soep is ideaal voor luie dagen, omdat de oven bijna al het werk voor je doet. Heel handig en bovendien zorgt het roosteren van de groente voor een extra rijke smaak. Ik rooster vaak meteen een hele bol knoflook mee, want de boterzachte zoete teentjes zijn echt verrassend mild en lekker. Je kunt deze soep natuurlijk zo eten, maar de krokante kikkererwten en feta maken ’m net even specialer.
Ingrediënten:
voor 4 kommen 2 zoete aardappels (ca. 450 g), geschild en in blokjes 400 g wortel, geschrapt en in stukjes 1 grote ui, gepeld en in vieren 2 teentjes knoflook, ongepeld 1 blik kikkererwten (à 400 g) 3 el olijfolie ½ tl komijn ½ tl gemberpoeder snufje chilivlokken 1 liter groentebouillon 80 g feta, verkruimeld extra: bakplaat, bekleed met bakpapier + staafmixer
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappel, wortel, ui en knoflooktenen over de bakplaat. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze zo droog mogelijk. Leg ze naast de groente op de bakplaat. Meng in een klein kommetje de olie, specerijen en wat peper en zout. Verdeel deze olie over de groente en kikkererwten. Meng goed met je handen, zodat alles met een laagje specerijenolie is bedekt. Rooster 30 minuten in de oven en schep halverwege even om. Na een half uur zijn de groentes zacht en gaar en de kikkererwten knapperig. Pers de knoflook uit de schilletjes en doe met de ui, aardappel en wortel in een grote soeppan. Voeg de bouillon toe en pureer alles met een staafmixer. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Verwarm de soep nog even door en schep dan in 4 kommen. Verdeel er de kikkererwten en feta over. Tip: geen grote oven? Gebruik dan 2 bakplaten en wissel ze halverwege even om.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
14 maart 2016
8 tips om je warme bed uit te komen
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
22 februari 2019
Dit recept wil je maken: gezonde mugcake
4 december 2017
Ontbijtje: Avocado toast van Gwyneth Paltrow
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
26 april 2021
Oranje Koningsdag smoothie
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
28 december 2016
Wat zat er in mijn healthbox
6 maart 2018
Win een juice pakket met onze favoriete sapjes!
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
10 november 2015
Een gezonde leefstijl – gewoon in je broekzak!
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
12 december 2021
De leukste cadeaus voor kerst om te geven en om te krijgen
16 november 2018
Ook zo’n last van zoete trek?
12 september 2016
VIVIAN’S MISSIE: MAAK NEDERLAND GEZONDER
4 september 2017
Ontbijt receptje: zoete zwarte rijstepap met kokosmelk
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
28 oktober 2014
Eetdagboek review
14 juli 2014
Tweede eetdagboek review
28 februari 2023
Eiwitten, waarom hebben we die nodig?
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
22 juni 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –