Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten! Als voorproefje mogen we jullie vast trakteren op een super lekker herfstig bowl-receptje, namelijk: zoete aardappelsoep!
Geroosterde zoete aardappel-wortelsoep met feta
Bereiden: 10 minuten Oven: 30 minuten Deze kruidige dieporanje soep is ideaal voor luie dagen, omdat de oven bijna al het werk voor je doet. Heel handig en bovendien zorgt het roosteren van de groente voor een extra rijke smaak. Ik rooster vaak meteen een hele bol knoflook mee, want de boterzachte zoete teentjes zijn echt verrassend mild en lekker. Je kunt deze soep natuurlijk zo eten, maar de krokante kikkererwten en feta maken ’m net even specialer.
Ingrediënten:
voor 4 kommen 2 zoete aardappels (ca. 450 g), geschild en in blokjes 400 g wortel, geschrapt en in stukjes 1 grote ui, gepeld en in vieren 2 teentjes knoflook, ongepeld 1 blik kikkererwten (à 400 g) 3 el olijfolie ½ tl komijn ½ tl gemberpoeder snufje chilivlokken 1 liter groentebouillon 80 g feta, verkruimeld extra: bakplaat, bekleed met bakpapier + staafmixer
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappel, wortel, ui en knoflooktenen over de bakplaat. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze zo droog mogelijk. Leg ze naast de groente op de bakplaat. Meng in een klein kommetje de olie, specerijen en wat peper en zout. Verdeel deze olie over de groente en kikkererwten. Meng goed met je handen, zodat alles met een laagje specerijenolie is bedekt. Rooster 30 minuten in de oven en schep halverwege even om. Na een half uur zijn de groentes zacht en gaar en de kikkererwten knapperig. Pers de knoflook uit de schilletjes en doe met de ui, aardappel en wortel in een grote soeppan. Voeg de bouillon toe en pureer alles met een staafmixer. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Verwarm de soep nog even door en schep dan in 4 kommen. Verdeel er de kikkererwten en feta over. Tip: geen grote oven? Gebruik dan 2 bakplaten en wissel ze halverwege even om.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerde berichten
11 februari 2016
7-daagse Milde Detox
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
9 november 2015
Winnen! Lekker zonder Allergenen
27 oktober 2014
5 gezonde vragen van de ‘Margriet’
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
13 april 2020
5 Gezonde manieren om je dag goed te beginnen
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
14 juli 2015
VivLoves it: OneFit
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
27 januari 2015
Een heerlijk weerstand oppeppend sapje uit de (slow)juicer
27 oktober 2018
Recept voor gezonde chocoladebrownie
25 juni 2015
Eivissa Food
16 juni 2016
Pizza voor papa’s
26 september 2016
Een gezonder, blijer, slanker dagje samen met je vriendinnen?
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
15 april 2015
OERsterk Eten: een heerlijk boek!
13 juni 2015
Smoothie workshop voor mama’s
28 januari 2017
Gratis kaarten voor De Gezondheidsbeurs
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
27 februari 2017
De eetgewoontes van Renate Gerschtanowitz
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
20 oktober 2015