Ons favoriete winterdrankje is toch wel een kruidige, warme Chai Latte. Inmiddels is het drankje steeds populairder geworden en kun je het zelfs in de meeste restaurantjes gewoon bestellen. Maar wij van VivOnline houden dan natuurlijk wel van een gezonde(re) variant met weinig suikers en toevoeging. Maar zeg nu zelf, deze foto ziet er toch uit om je vingers bij af te likken? Gauw aan de slag!
Chai is ontstaan in India, Nepal, Tibet en Pakistan en betekent ‘thee’. Vanaf het jaar 2000 werd het steeds populairder en werd het ook ontdekt in Australie, Amerika, en later in Europa. Hoewel elke Indiase regio van origine zijn eigen receptuur heeft, bestaat de basis eigenlijk altijd uit zwarte thee, melk en water. Daarnaast kunnen er allerlei specerijen worden toegevoegd zoals: kardemom, kaneel, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel, nootmuskaat, saffraan en venkel. Het kopen, roosteren, fijnmalen en verwarmen van al deze kruiden is natuurlijk best een hoop werk. Daarom hebben wij een gezonde en snellere variant, die net zo lekker (of misschien nóg wel lekkerder) smaakt!
Bereiding
Blend alle ingrediënten samen tot een romige gladde smoothie en maak af met de topping.
Ingrediënten
* 200 ml water
* 3 el rauwe cashewnoten
* 2 ontpitte medjooldadels
* 2 el gepeld hennepzaad
* 2 el cacaonibs
* 1 el chiazaad
* 1/2 el maca
* 1 tl kaneel
* 1 tl gemalen gemberpoeder
* 1/4 theelepel kardemompoeder optioneel: een rijpe geschilde peer
Kokosslagroom
Ingrediënten
blikje kokosmelk
scheutje ahornsiroop
1⁄2 tl vanillepoeder snufje zeezout
Topping
Ingrediënten
kokosslagroom
1/2 el cacaonibs
1 tl gepeld hennepzaad
snufje kaneel
Bereiding
Zet een blikje kokosmelk een nachtje in de koelkast. Gebruik vervolgens de witte room die aan de oppervlakte ligt. Mix de ingrediënten tot het een zacht, fluffy geheel is in een vetvrije kom.
Voor meer lekkere recepten van Jesse klik hier
Recept: Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon
Foto: De Snelle Superfoodchef
Gerelateerde berichten
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
1 februari 2017
EETDAGBOEK VAN TOPHOCKEYSTER ELLEN HOOG
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
29 november 2017
Eerste hulp bij kinderkwaaltjes! 100% natuurlijke remedie
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
9 juni 2016
Rode linzensoep
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
10 oktober 2015
Lekker aan de sapjes!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
11 juli 2019
Zo zorg je voor meer proteïne in je maaltijden
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
16 juli 2016