Ons favoriete winterdrankje is toch wel een kruidige, warme Chai Latte. Inmiddels is het drankje steeds populairder geworden en kun je het zelfs in de meeste restaurantjes gewoon bestellen. Maar wij van VivOnline houden dan natuurlijk wel van een gezonde(re) variant met weinig suikers en toevoeging. Maar zeg nu zelf, deze foto ziet er toch uit om je vingers bij af te likken? Gauw aan de slag!
Chai is ontstaan in India, Nepal, Tibet en Pakistan en betekent ‘thee’. Vanaf het jaar 2000 werd het steeds populairder en werd het ook ontdekt in Australie, Amerika, en later in Europa. Hoewel elke Indiase regio van origine zijn eigen receptuur heeft, bestaat de basis eigenlijk altijd uit zwarte thee, melk en water. Daarnaast kunnen er allerlei specerijen worden toegevoegd zoals: kardemom, kaneel, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel, nootmuskaat, saffraan en venkel. Het kopen, roosteren, fijnmalen en verwarmen van al deze kruiden is natuurlijk best een hoop werk. Daarom hebben wij een gezonde en snellere variant, die net zo lekker (of misschien nóg wel lekkerder) smaakt!
Bereiding
Blend alle ingrediënten samen tot een romige gladde smoothie en maak af met de topping.
Ingrediënten
* 200 ml water
* 3 el rauwe cashewnoten
* 2 ontpitte medjooldadels
* 2 el gepeld hennepzaad
* 2 el cacaonibs
* 1 el chiazaad
* 1/2 el maca
* 1 tl kaneel
* 1 tl gemalen gemberpoeder
* 1/4 theelepel kardemompoeder optioneel: een rijpe geschilde peer
Kokosslagroom
Ingrediënten
blikje kokosmelk
scheutje ahornsiroop
1⁄2 tl vanillepoeder snufje zeezout
Topping
Ingrediënten
kokosslagroom
1/2 el cacaonibs
1 tl gepeld hennepzaad
snufje kaneel
Bereiding
Zet een blikje kokosmelk een nachtje in de koelkast. Gebruik vervolgens de witte room die aan de oppervlakte ligt. Mix de ingrediënten tot het een zacht, fluffy geheel is in een vetvrije kom.
Voor meer lekkere recepten van Jesse klik hier
Recept: Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon
Foto: De Snelle Superfoodchef
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
29 mei 2014
Nieuwe sport trend: HipNthigh
31 maart 2015
Geitenmelk: de voordelen voor jouw kleintje
18 juli 2016
PERSOONLIJK INTERVIEW: MIJN GEZINSLEVEN
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
5 mei 2014
De multifunctie van kokosolie!
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
16 juli 2016
DEADLIFT: MAKKELIJK SPORTEN MET VIV
7 april 2023
Chocolade smoothie
8 augustus 2022
PMS: Wat is het en wat kun je eraan doen?
13 september 2014
Voeding voor gezond haar!
8 maart 2016
Detox kan elke dag
19 september 2017
DE KOELKAST, WAT BEWAAR JE ER NIET IN? DEZE 13 PRODUCTEN!
11 januari 2018
Lunch of ontbijt recept: Groene smoothie bowl
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
14 mei 2017
Last van paradontitis? Dit is de oplossing!
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
3 december 2015
Ontgif je groenten
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
28 maart 2016
Puur natuur ontspannen met Dr. Hauschka
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
4 januari 2018
Dit zijn de foodtrends voor 2018
2 februari 2016
Benefietavond voor meisjes in Vietnam
1 april 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –