Ons favoriete winterdrankje is toch wel een kruidige, warme Chai Latte. Inmiddels is het drankje steeds populairder geworden en kun je het zelfs in de meeste restaurantjes gewoon bestellen. Maar wij van VivOnline houden dan natuurlijk wel van een gezonde(re) variant met weinig suikers en toevoeging. Maar zeg nu zelf, deze foto ziet er toch uit om je vingers bij af te likken? Gauw aan de slag!

Chai is ontstaan in India, Nepal, Tibet en Pakistan en betekent ‘thee’. Vanaf het jaar 2000 werd het steeds populairder en werd het ook ontdekt in Australie, Amerika, en later in Europa. Hoewel elke Indiase regio van origine zijn eigen receptuur heeft, bestaat de basis eigenlijk altijd uit zwarte thee, melk en water. Daarnaast kunnen er allerlei specerijen worden toegevoegd zoals: kardemom, kaneel, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel, nootmuskaat, saffraan en venkel. Het kopen, roosteren, fijnmalen en verwarmen van al deze kruiden is natuurlijk best een hoop werk. Daarom hebben wij een gezonde en snellere variant, die net zo lekker (of misschien nóg wel lekkerder) smaakt!

Bereiding
Blend alle ingrediënten samen tot een romige gladde smoothie en maak af met de topping.

Ingrediënten
* 200 ml water
* 3 el rauwe cashewnoten
* 2 ontpitte medjooldadels
* 2 el gepeld hennepzaad
* 2 el cacaonibs
* 1 el chiazaad
* 1/2 el maca
* 1 tl kaneel
* 1 tl gemalen gemberpoeder
* 1/4 theelepel kardemompoeder optioneel: een rijpe geschilde peer

Kokosslagroom

Ingrediënten
blikje kokosmelk
scheutje ahornsiroop
1⁄2 tl vanillepoeder snufje zeezout

Topping

Ingrediënten
kokosslagroom
1/2 el cacaonibs
1 tl gepeld hennepzaad
snufje kaneel

Bereiding
Zet een blikje kokosmelk een nachtje in de koelkast. Gebruik vervolgens de witte room die aan de oppervlakte ligt. Mix de ingrediënten tot het een zacht, fluffy geheel is in een vetvrije kom.

Voor meer lekkere recepten van Jesse klik hier

Recept: Jesse van der Velde en Annemieke de Kroon

Foto: De Snelle Superfoodchef