Eten uit een bowl staat symbool voor een nieuwe manier van eten: licht, makkelijk en ontspannen.
All-day bowls
All-day bowls is geïnspireerd op de verrukkelijke gerechten in een kom die Denise Kortlever over de hele wereld proefde. Tijdens haar culinaire trendreizen zag Denise overal bowls opduiken en de komende tijd gaan we nog veel meer gerechten in kommen zien: van açai bowls tot Hawaïaanse poke. Gerechten in een kom zijn toegankelijk, licht en vooral ontzettend gevarieerd. Bowls zijn dé foodtrend van nu.
De hele dag genieten
Van smoothiebowls met granola voor het ontbijt, rijkgevulde salades als meeneemlunch tot waanzinnige burritobowls bij het diner. Maar uit een kom eet je ook onvervalst comfort food. Heerlijk op de bank met een kom pittige pompoenrisotto of romige paddenstoelensoep met porcinitoast. En natuurlijk ontbreken de dessertbowls niet. Met de ruim 60 prachtig gefotografeerde recepten in All-day bowls is het de hele dag genieten! Als voorproefje mogen we jullie vast trakteren op een super lekker herfstig bowl-receptje, namelijk: zoete aardappelsoep!
Geroosterde zoete aardappel-wortelsoep met feta
Bereiden: 10 minuten Oven: 30 minuten Deze kruidige dieporanje soep is ideaal voor luie dagen, omdat de oven bijna al het werk voor je doet. Heel handig en bovendien zorgt het roosteren van de groente voor een extra rijke smaak. Ik rooster vaak meteen een hele bol knoflook mee, want de boterzachte zoete teentjes zijn echt verrassend mild en lekker. Je kunt deze soep natuurlijk zo eten, maar de krokante kikkererwten en feta maken ’m net even specialer.
Ingrediënten:
voor 4 kommen 2 zoete aardappels (ca. 450 g), geschild en in blokjes 400 g wortel, geschrapt en in stukjes 1 grote ui, gepeld en in vieren 2 teentjes knoflook, ongepeld 1 blik kikkererwten (à 400 g) 3 el olijfolie ½ tl komijn ½ tl gemberpoeder snufje chilivlokken 1 liter groentebouillon 80 g feta, verkruimeld extra: bakplaat, bekleed met bakpapier + staafmixer
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de aardappel, wortel, ui en knoflooktenen over de bakplaat. Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze zo droog mogelijk. Leg ze naast de groente op de bakplaat. Meng in een klein kommetje de olie, specerijen en wat peper en zout. Verdeel deze olie over de groente en kikkererwten. Meng goed met je handen, zodat alles met een laagje specerijenolie is bedekt. Rooster 30 minuten in de oven en schep halverwege even om. Na een half uur zijn de groentes zacht en gaar en de kikkererwten knapperig. Pers de knoflook uit de schilletjes en doe met de ui, aardappel en wortel in een grote soeppan. Voeg de bouillon toe en pureer alles met een staafmixer. Voeg extra water toe als de soep te dik is. Verwarm de soep nog even door en schep dan in 4 kommen. Verdeel er de kikkererwten en feta over. Tip: geen grote oven? Gebruik dan 2 bakplaten en wissel ze halverwege even om.
All-Day bowls
Benieuwd geworden naar alle andere bowl-recepten? Het boek van Denise Kortlever kun je hier bestellen.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 maart 2015
Meet healthlover Rens Kroes!
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
7 september 2018
Vitamines die je nodig hebt boven de 40
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
17 september 2015
Ontbijt ijs
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
19 mei 2016
Een kleine stap naar een gezondere hap
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
13 februari 2018
De liefde van de man gaat door de maag: 16 X love food
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
2 november 2018
Tips tegen huidveroudering
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
9 april 2014
Media: Talkies Magazine
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
27 februari 2017
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –