Touwtje springen: wie heeft dat als kind niet gedaan? Natuurlijk telde je ook je aantal sprongen die je achter elkaar kon maken en had je er veel plezier in, maar wist je ook dat het ook voor grown-ups een super goede work-out is?

Met touwtje springen gebruik je al je spiergroepen

Met touwtje springen gebruik je elke spier in je lichaam. Geen enkele spier blijft onbenut. Hierdoor is touwtje springen erg intensief en ontwikkel je – met regelmatig springen – een goede basis conditie en atletisch lichaam. Fijne bijkomstigheid is dat het ook kan bijdragen aan gewichtsverlies.

 

Verbranden, die calorieën!

Met touwtje springen verbrand je relatief snel veel calorieën. Ongeveer 0,14 calorieën per kilo per minuut. Tel uit je winst!

 

Andere voordelen:

  • Het kan lekker thuis, en kan je doen wanneer het jou uitkomt.
  • Het is goedkoop. Het enige wat je nodig hebt is een goed springtouw en goede schoenen.
  • Touwtje springen vraagt minder tijd dan sommige andere sporten, omdat je in korte tijd relatief veel calorieën verbrandt.
  • Een springtouw neemt weinig ruimte in beslag. Om te springen heb je wel wat meer ruimte nodig, namelijk ongeveer 2 vierkante meter.
  • En last, but not least:… het is superleuk! Laat het kind in je los! Hoeveel sprongen kan jij achter elkaar maken?

 

Wil je andere alternatieve work-outs?

Op Vivonline delen wij het liefst tips die meteen toepasbaar zijn in de praktijk en je dagelijks leven. Om deze reden delen wij ook graag simpele manieren om in beweging te zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook al lekker actief zijn wanneer je het huishouden doet. Lees gauw verder op Vivonline!

 

Tekst: Myrthe van Til

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten