Wat is er fijner dan ’s avonds thuiskomen na een drukke lange werkdag en binnen een handomdraai een gezonde makkelijke maaltijd op tafel te toveren? Zodat je daarna lekker op de bank kan duiken met een grote mok dampende thee, fleece deken en je favoriete serie!

Dit is zo’n simpel recept met maar 5 ingrediënten! (Kan ook voor lunch.)

De spruitjes zijn weer terug in de supermarkt. Een heerlijke seizoensgroente. Laten we daar dan volop gebruik van maken. Deze combinatie van ingrediënten is echt bijzonder lekker. 

Ingrediënten: (voor 1 persoon)

200gr spruitjes
30gr zachte geitenkaas
Handje walnoten
1 peer
Eetlepel honing

Stap voor stap:

Kook of stoom eerst de spruitjes. Daarna snijd je de peer en de geitenkaas in blokjes. Doe de gekookte of gestoomde spruitjes op een bord en voeg de stukjes peer en geitenkaas toe. Doordat de spruitjes warm zijn zal de geitenkaas een beetje gaan smelten. Hmm heerlijk! Ook de stukjes peer zullen lekker warm worden. Daarna strooi je de walnoten er overheen en voeg je de honing toe! Hoe simpel?

Eetsmakelijk!

Tekst: Suzanne van Laar

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten