Wij van de redactie zijn gek op avocado. We gebruiken dit als beleg, maken er chocolademousse van en versieren onze salades ermee. Dit doen we dagelijks omdat het lekker en gezond is. Avocado’s zijn rijk aan gezonde vetten en tal van vitamines. Je zou haast denken dat je hier geen genoeg van kan krijgen. Maar dat betekent niet dat je er bakken vol van moet eten.

Je moet het zo zien: overal waar te voorstaat, is too much. Dit geldt dus ook voor de oh-zo gezonde supervrucht.

Kun je te veel avocado eten?

Volgens Dr. Will Cole, een arts in de functionele geneeskunde is een halve avocado tot 2 avocado’s ideaal voor mensen, om per dag te eten. Let op: een van de meest belangrijke begrippen binnen de functionele geneeskunde is dat we allemaal verschillend zijn. Wat voor de een werkt, hoeft dus niet voor de ander te werken. Mensen met spijsverteringsklachten kunnen bijvoorbeeld maagklachten krijgen als zij te veel avocado eten. Voor hen is ⅛ van de vrucht vaak voldoende op een dag. Als zij hier meer van eten kunnen er maagklachten optreden.

LEES OOK: Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse.

De meningen zijn verdeeld

Want: Miranda Hammer (diëtist) zegt dat een halve avocado ideaal is, indien je gezond bent. Zij zegt uiteraard ook dat je zelf moet ervaren of jouw lichaam hier goed op reageert. Als je lichaam een negatieve reactie afgeeft, weet je dat je minder van de vrucht kan eten.

Kimberly Snyder (voedingsspecialist van celebrities) stelt dat het eten van avocado essentieel is voor schoonheid en gezondheid. Maar dat betekent nog niet dat je de portie-inname moet overdrijven. De hoeveelheid avocado die je per dag kan consumeren is afhankelijk van je lichaamstype en je activiteitsniveau. Iemand die overdag actief is kan waarschijnlijk meer van de groene vrucht tolereren. Maar voor een gemiddeld persoon is een halve avocado per dag toch echt haar advies.

Dus wat geldt nu voor jou?

Kijk naar hoe jouw lichaam reageert op je avocado intake. Op actieve dagen kun je er misschien wat meer van eten, als op dagen wanneer je alleen maar stil zit. Ieder lichaam is anders en daarom is er geen exact antwoord op deze vraag. Iemand die totaal vrij is van maagklachten kan misschien zelfs wel 2 avocado’s eten. Let echter wel op de vet intake. Er is niks mis met gezonde vetten! Maar je kunt het natuurlijk wel overdrijven. Zorg voor een wisselend en gevarieerd dieet. Op deze manier krijg je de meeste voedingsstoffen binnen en voel je je het lekkerst.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten