Sta jij in het weekend ook graag met je kids in de keuken? Dit recept voor zoete aardappel muffins uit het boek ‘YO KIDS, let’s go Paleo’, bevat een speciale kinderhandleiding. Dan kunnen je kids (met een klein beetje hulp van papa of mama) zelf aan de slag! Verantwoord, lekker én kidsproof! Zo kan het héle gezin genieten.

Na het grote succes van Let’s go paleo!, het eerste boek van Sandra van Schijndel, is inmiddels het vervolg Yo Kids, let’s go paleo! verschenen. Het boek is op dezelfde frisse manier vormgegeven en bevat vele recepten en suggesties voor ouders met kinderen die graag eten volgens het Paleo principe. Of, op een relaxte wijze kennis willen maken met het oerdieet. Het bijzondere aan dit boek is dat het veel meer biedt dat enkel recepten. Het boek geeft ouders een leuke introductie om hun kinderen te vertellen over Paleo. En de recepten worden thematisch aangeboden in diverse thema’s: kinderfeestjes, schoollunches, partysnacks en wat te doen op feestdagen als Pasen en Kerstmis.

Zoete aardappel muffins

Ingrediënten:
1 grote zoete aardappel
1 eetlepel kokospalmsuiker
2 eetlepels kokosmeel
1 flinke theelepel bakpoeder
½ theelepel kaneel
50 gram roomboter (biologisch)
2 eieren (biologisch)
1 eetlepel blauwe krenten
Scheutje amandelmelk (ongezoet)

Wat heb je nog meer nodig:
2 steelpannetjes
scherp mesje
lepel
4 cupcake vormen
bakje
2 kommen
garde

Baktijd: 25 minuten in de oven op 180 graden

Tip: laat vooraf de krenten even wellen in water, zodat ze zich volzuigen met water en ze heerlijk sappig zijn. Lauw water werkt het best, en laat ze gerust een half dagje staan.

Zo maak je het:
Wanneer je start met je recept vraag je ouders dan te helpen met het schillen van de zoete aardappel. Snij de aardappel vervolgens in blokjes en kook deze in het steelpannetje ongeveer 5 a 7 minuten.
Schep alle droge ingrediënten in een kom door elkaar: de kokospalmsuiker, kokosmeel, bakpoeder en kaneel.
Vraag je ouders om je te helpen met het smelten van de boter in een steelpannetje op het vuur. Boter smelt erg snel! Blijf de boer goed roeren. Breek de twee eieren in een kom en voeg de gesmolten boter toe aan de eieren. Klop met een garde de eieren door de boter en schep nu de gewelde krenten door de eieren en boter.
Vraag je ouders ondertussen de zoete aardappel af te gieten en schep deze door de eieren, boter en krenten. Je mag de zoete aardappel eventueel met een vork nog wat prakken maar laat er wel grove stukken aardappel in zitten. Schep nu de natte ingrediënten door de droge ingrediënten met een lepel tot de droge ingrediënten zijn vermengd. Mocht het deeg te dik zijn, kun je er een scheutjes amandelmelk zonder suiker aan toevoegen, anders heb je de amandelmelk niet nodig. Schep het beslag in de cupcake vormen. Cupcake vormen zijn vaak laag, je kunt van aluminium folie zelf ook hoge vormen maken, net als bij een echte muffin.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de muffins in de oven en bak ze in 25 minuten gaar. Laat de muffins nog even afkoelen voordat je je tanden erin zet. Dan is het tijd om te smullen van je muffins!

Ben je ook enthousiast geraakt over deze manier van schrijven en dit heerlijke verantwoorde recept? Het boek ‘YO KIDS, let’s go Paleo’ ligt nu in de winkel en is onder andere hier te koop!

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten