Minder stress en het maakt je vrolijk!

Yoga maakt gelukkig, echt waar! Meer rust in je hoofd en minder stress, des te beter je stemming.

Pijn verzachtend

Door regelmatig yoga te beoefenen kan het zowel geestelijk als lichamelijk pijn verlichtend werken. Het zal je energie verhogen en je zult je snel lekkerder voelen!

Weg met die gifstoffen!

Verschillende yoga asana’s (houdingen) in combinatie met goede diepe ademhalingen stimuleren de afvoer van afvalstoffen als CO2, melkzuur en lymfatische vloeistof die zich schuilhouden in weefsels. Daar kan een rondje hardlopen of een flinke cardio work-out niet tegenop!

Soepel, lenig en sterk

Na een aantal lessen zul je versteld staan! Je word met de dag leniger en soepeler. Dit geeft zo’n enorm gevoel van vrijheid en ruimte in je lichaam. Heerlijk! Ook zul je je sterker en krachtiger voelen. Je gebruikt namelijk elke spier in je lichaam van top tot teen.

Lichaamshouding en goed voor de lijn

Een goede houding is erg belangrijk. Dit zorgt ook voor minder klachten aan rug, nek en schouders. Daarnaast een mooie lichaamshouding doet veel voor je uitstraling.

Yoga is zeker goed voor de lijn, er ligt namelijk een sterk verband tussen yoga en mindful eten. Diegene die yoga beoefenen proppen minder vaak gedachteloos hun mond vol met van alles. Ze maken dus na een yogales bewust gezondere keuzes.

Geheugen & concentratie

Yoga leidt tot betere concentratie en geheugen. Door yoga regelmatig te beoefenen zult je merken dat steeds voor een langere periode de concentratie kunt vasthouden. Ook bevorderd yoga de groei in de structuur van de hersenen die betrokken zijn bij het geheugen.

Rust & Balans

Leer je lichaam accepteren, leef in het nu en geniet van de rust op je yogamatje. Een goede balans tussen jouw innerlijke rust en je lichaam is de ‘key’ om de kwaliteit te verbeteren van je leven. Yoga gaat niet om de prestatie maar om de zelf acceptatie!

Nachtrust

Yoga bevorderd je nachtrust. Het helpt je makkelijker in slaap te vallen en de kwaliteit van je slaap te verbeteren. Altijd goed om een paar yoga oefeningen te doen voor je je bedje in kruipt.

Wat mij betreft zijn dit ‘gouden’ redenen om een yogamatje aan te schaffen en aan de slag te gaan!

Tekst: Suzanne van Laar voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten