Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Wij waren meteen weg van deze glutenvrije gierstpannenkoekjes. De geraspte pastinaak geeft een gezonde zoete smaak en structuur aan deze pannenkoeken. Vanwege de smaak is er een voorkeur voor kokosmelk, maar amandelmelk of een combinatie van allebei werkt ook goed. Je kunt eventueel ook gewoon koemelk gebruiken. Begin met dit recept ten minste een paar uur (of de avond) van tevoren om de gierst tijd te geven om te wellen en een beslag te vormen.
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
(voor 3-4 personen)
Ingrediënten:
– 275 g gierstvlokken
– 2 el kokosbloesem- of bruine basterdsuiker
– ½ tl zeezout
– 2 biologische eieren
– 1 pastinaak, geschrapt en geraspt
– 1 tl vanille-extract
– 600 ml ongezoete kokos- of amandelmelk, plus 200 ml om het beslag te verdunnen
– 300 g bramen, vers of uit de diepvries
– 3 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
– 1 volle tl bakpoeder
– 2 el arachideolie of een andere neutrale olie, plus zo nodig wat extra
Bereiding:
Doe de gierstvlokken in de kom van een keukenmachine en laat draaien tot een tamelijk fijn meel (een beetje textuur is prima). Combineer dit korrelige meel met de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de pastinaak, de vanille en de 600 ml kokos- of amandelmelk toe en roer goed door elkaar. Meng de natte ingrediënten met de droge, dek af en zet ten minste 2 uur opzij (zet een nacht in de koelkast) om de gierst te laten wellen. Als het pannenkoekenbeslag heeft gerust, doe je de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm. Roer vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken het bakpoeder door het beslag met de 200 ml extra kokos- of amandelmelk en 200 ml water om het beslag te verdunnen tot het de dikte heeft van yoghurt. Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Bestrijk de pan met een prop keukenpapier gedrenkt in de arachideolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan voor een paar min of meer ronde pannenkoekjes en bak ze 1-2 minuten aan elke kant. Draai ze maar één keer om als het beslag gaat borrelen aan de bovenkant en de pannenkoekjes aan de onderkant goudbruin zijn.
Herhaal deze handelingen totdat al het beslag op is. Je moet dan in totaal 10-12 pannenkoekjes hebben. Probeer ze direct te serveren want ze zijn het lekkerst heet uit de pan. Stapel de pannenkoekjes op elk bord op en doordrenk ze met de warme bramencompote. Zet de ahornsiroop op tafel voor degenen die dat willen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 november 2015
6 tips tegen jouw ‘Blue Monday’
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
5 juni 2015
Wie komt onze chocolade proeven?
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
1 februari 2017
Lekker gezond recept voor de kids: linzen burgers
13 maart 2014
Green Goddess Smooth
6 oktober 2018
Een dag zonder zuivel, hoe pak je dat aan?
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
2 augustus 2016
EEN STRALENDE HUID MET DIT ZOMER SAPJE
22 september 2015
Beste eitjes
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
28 december 2015
Winnen! Het boek “Make-up. My Story”
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
26 juni 2016
Bikiniproof met de Health & Body Guide
20 juni 2016
3 x koffievervangers
14 juli 2016
DRINK JIJ AL MATCHA THEE?
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
16 oktober 2015
Glutenvrije kip sandwich
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
19 maart 2020
Gezonde voedingsmiddelen
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
22 december 2020
Blijf slank tijdens de kerst met onze tips!
2 november 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –