Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Wij waren meteen weg van deze glutenvrije gierstpannenkoekjes. De geraspte pastinaak geeft een gezonde zoete smaak en structuur aan deze pannenkoeken. Vanwege de smaak is er een voorkeur voor kokosmelk, maar amandelmelk of een combinatie van allebei werkt ook goed. Je kunt eventueel ook gewoon koemelk gebruiken. Begin met dit recept ten minste een paar uur (of de avond) van tevoren om de gierst tijd te geven om te wellen en een beslag te vormen.
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
(voor 3-4 personen)
Ingrediënten:
– 275 g gierstvlokken
– 2 el kokosbloesem- of bruine basterdsuiker
– ½ tl zeezout
– 2 biologische eieren
– 1 pastinaak, geschrapt en geraspt
– 1 tl vanille-extract
– 600 ml ongezoete kokos- of amandelmelk, plus 200 ml om het beslag te verdunnen
– 300 g bramen, vers of uit de diepvries
– 3 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
– 1 volle tl bakpoeder
– 2 el arachideolie of een andere neutrale olie, plus zo nodig wat extra
Bereiding:
Doe de gierstvlokken in de kom van een keukenmachine en laat draaien tot een tamelijk fijn meel (een beetje textuur is prima). Combineer dit korrelige meel met de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de pastinaak, de vanille en de 600 ml kokos- of amandelmelk toe en roer goed door elkaar. Meng de natte ingrediënten met de droge, dek af en zet ten minste 2 uur opzij (zet een nacht in de koelkast) om de gierst te laten wellen. Als het pannenkoekenbeslag heeft gerust, doe je de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm. Roer vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken het bakpoeder door het beslag met de 200 ml extra kokos- of amandelmelk en 200 ml water om het beslag te verdunnen tot het de dikte heeft van yoghurt. Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Bestrijk de pan met een prop keukenpapier gedrenkt in de arachideolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan voor een paar min of meer ronde pannenkoekjes en bak ze 1-2 minuten aan elke kant. Draai ze maar één keer om als het beslag gaat borrelen aan de bovenkant en de pannenkoekjes aan de onderkant goudbruin zijn.
Herhaal deze handelingen totdat al het beslag op is. Je moet dan in totaal 10-12 pannenkoekjes hebben. Probeer ze direct te serveren want ze zijn het lekkerst heet uit de pan. Stapel de pannenkoekjes op elk bord op en doordrenk ze met de warme bramencompote. Zet de ahornsiroop op tafel voor degenen die dat willen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 september 2018
Wat zijn koolhydraten, gluten en tarwe nou eigenlijk?
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
11 januari 2019
Wat kan je het best eten na het sporten?
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
25 januari 2017
Recept: Apple pie havermout
16 juni 2015
Bootcamp voor mama’s
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
2 juli 2014
Aan het infuus
2 september 2017
Snel ontbijtje voor morgenochtend?
22 april 2016
Gezonde goudgele Kurkuma Latte
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
27 februari 2017
Eet jij volgens De Schijf van Vijf?
1 oktober 2021
10 dingen die iedere vrouw meer zou moeten eten
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
14 november 2018
Chocolade smoothie met maar 4 ingrediënten!
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
8 juli 2016
Carobe bonbonnetjes
18 november 2015
Bewust en vruchtbaar smullen met deze smoothie!
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
12 maart 2015
Insecten als snack
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
25 augustus 2014
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –