Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Wij waren meteen weg van deze glutenvrije gierstpannenkoekjes. De geraspte pastinaak geeft een gezonde zoete smaak en structuur aan deze pannenkoeken. Vanwege de smaak is er een voorkeur voor kokosmelk, maar amandelmelk of een combinatie van allebei werkt ook goed. Je kunt eventueel ook gewoon koemelk gebruiken. Begin met dit recept ten minste een paar uur (of de avond) van tevoren om de gierst tijd te geven om te wellen en een beslag te vormen.
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
(voor 3-4 personen)
Ingrediënten:
– 275 g gierstvlokken
– 2 el kokosbloesem- of bruine basterdsuiker
– ½ tl zeezout
– 2 biologische eieren
– 1 pastinaak, geschrapt en geraspt
– 1 tl vanille-extract
– 600 ml ongezoete kokos- of amandelmelk, plus 200 ml om het beslag te verdunnen
– 300 g bramen, vers of uit de diepvries
– 3 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
– 1 volle tl bakpoeder
– 2 el arachideolie of een andere neutrale olie, plus zo nodig wat extra
Bereiding:
Doe de gierstvlokken in de kom van een keukenmachine en laat draaien tot een tamelijk fijn meel (een beetje textuur is prima). Combineer dit korrelige meel met de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de pastinaak, de vanille en de 600 ml kokos- of amandelmelk toe en roer goed door elkaar. Meng de natte ingrediënten met de droge, dek af en zet ten minste 2 uur opzij (zet een nacht in de koelkast) om de gierst te laten wellen. Als het pannenkoekenbeslag heeft gerust, doe je de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm. Roer vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken het bakpoeder door het beslag met de 200 ml extra kokos- of amandelmelk en 200 ml water om het beslag te verdunnen tot het de dikte heeft van yoghurt. Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Bestrijk de pan met een prop keukenpapier gedrenkt in de arachideolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan voor een paar min of meer ronde pannenkoekjes en bak ze 1-2 minuten aan elke kant. Draai ze maar één keer om als het beslag gaat borrelen aan de bovenkant en de pannenkoekjes aan de onderkant goudbruin zijn.
Herhaal deze handelingen totdat al het beslag op is. Je moet dan in totaal 10-12 pannenkoekjes hebben. Probeer ze direct te serveren want ze zijn het lekkerst heet uit de pan. Stapel de pannenkoekjes op elk bord op en doordrenk ze met de warme bramencompote. Zet de ahornsiroop op tafel voor degenen die dat willen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
20 juni 2015
Lazy Sushi
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
23 januari 2016
Paleo voor kids: zoete aardappel muffins
3 december 2015
Ontgif je groenten
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
9 april 2014
Ontzuren met thee
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
12 september 2017
Recept: good for the brains food
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
7 april 2023
Chocolade smoothie
5 december 2015
Smullen van deze bietensmoothie!
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
1 juli 2016
VEGAN OREO!
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
31 juli 2014
A kiwi a day…
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
4 juni 2018
Een mango sorbet maak je natuurlijk zelf!
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
19 mei 2018
6 beauty geheimen van Meghan Markle
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
1 december 2015
Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
12 juni 2019
Viv’s gezonde pannenkoek voor het hele gezin
21 januari 2016
Get fit with HIIT
23 mei 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –