Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Wij waren meteen weg van deze glutenvrije gierstpannenkoekjes. De geraspte pastinaak geeft een gezonde zoete smaak en structuur aan deze pannenkoeken. Vanwege de smaak is er een voorkeur voor kokosmelk, maar amandelmelk of een combinatie van allebei werkt ook goed. Je kunt eventueel ook gewoon koemelk gebruiken. Begin met dit recept ten minste een paar uur (of de avond) van tevoren om de gierst tijd te geven om te wellen en een beslag te vormen.
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
(voor 3-4 personen)
Ingrediënten:
– 275 g gierstvlokken
– 2 el kokosbloesem- of bruine basterdsuiker
– ½ tl zeezout
– 2 biologische eieren
– 1 pastinaak, geschrapt en geraspt
– 1 tl vanille-extract
– 600 ml ongezoete kokos- of amandelmelk, plus 200 ml om het beslag te verdunnen
– 300 g bramen, vers of uit de diepvries
– 3 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
– 1 volle tl bakpoeder
– 2 el arachideolie of een andere neutrale olie, plus zo nodig wat extra
Bereiding:
Doe de gierstvlokken in de kom van een keukenmachine en laat draaien tot een tamelijk fijn meel (een beetje textuur is prima). Combineer dit korrelige meel met de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de pastinaak, de vanille en de 600 ml kokos- of amandelmelk toe en roer goed door elkaar. Meng de natte ingrediënten met de droge, dek af en zet ten minste 2 uur opzij (zet een nacht in de koelkast) om de gierst te laten wellen. Als het pannenkoekenbeslag heeft gerust, doe je de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm. Roer vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken het bakpoeder door het beslag met de 200 ml extra kokos- of amandelmelk en 200 ml water om het beslag te verdunnen tot het de dikte heeft van yoghurt. Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Bestrijk de pan met een prop keukenpapier gedrenkt in de arachideolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan voor een paar min of meer ronde pannenkoekjes en bak ze 1-2 minuten aan elke kant. Draai ze maar één keer om als het beslag gaat borrelen aan de bovenkant en de pannenkoekjes aan de onderkant goudbruin zijn.
Herhaal deze handelingen totdat al het beslag op is. Je moet dan in totaal 10-12 pannenkoekjes hebben. Probeer ze direct te serveren want ze zijn het lekkerst heet uit de pan. Stapel de pannenkoekjes op elk bord op en doordrenk ze met de warme bramencompote. Zet de ahornsiroop op tafel voor degenen die dat willen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
3 juli 2020
7 tips voor een mooi en gezond gebit
30 juni 2018
Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn?
14 augustus 2016
SPORTEN MET VIV: HIP ABDUCTION & KNEE LIFTS
2 maart 2016
Gezonde verzorging voor je pasgeboren kindje
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
12 februari 2016
Video: Viv Eet Mee #1 Speltpasta
6 juni 2016
Zomerse aardbeien salade
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
21 juni 2016
Feiten en fabels: hoe schadelijk is Fytinezuur?
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
26 april 2016
8 onverwachte voordelen van gelukkig zijn
25 augustus 2018
Eet jij genoeg gezonde vetten?
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
31 mei 2016
Perfecte spijsvertering booster
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
2 september 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –