Zowel vegetariërs als vleeseters zullen genieten van de heerlijke recepten uit Vegalicious. Je maakt kennis met een verrukkelijke vegetarische keuken: verse ingrediënten, smakelijke gerechten, klassieke én originele recepten, voor alle gelegenheden, van kleine hapjes tot grote diners. Het ultieme boek voor iedereen die altijd of af en toe geen vlees wil eten!
Het nieuwe Vegalicious
Het nieuwe Vegalicious van Alice Hart is de opvolger van het succesvolle Vegalicious. In haar nieuwe kookboek verrast Alice Hart weer met meer dan 200(!) vegetarische recepten die bewijzen dat een maaltijd zonder vlees of vis heerlijk, gezond en voedzaam is. Van ontbijt tot raw food, koken voor je vrienden, granen, diners en toetjes, en boordevol informatie over vegetarisch eten. Dit is de feelgoodfood-bijbel van nu, voor vegetariërs en iedereen die gewoon wat minder vlees wil eten!
Wij waren meteen weg van deze glutenvrije gierstpannenkoekjes. De geraspte pastinaak geeft een gezonde zoete smaak en structuur aan deze pannenkoeken. Vanwege de smaak is er een voorkeur voor kokosmelk, maar amandelmelk of een combinatie van allebei werkt ook goed. Je kunt eventueel ook gewoon koemelk gebruiken. Begin met dit recept ten minste een paar uur (of de avond) van tevoren om de gierst tijd te geven om te wellen en een beslag te vormen.
Pastinaak-gierstpannenkoekjes met bramencompote
(voor 3-4 personen)
Ingrediënten:
– 275 g gierstvlokken
– 2 el kokosbloesem- of bruine basterdsuiker
– ½ tl zeezout
– 2 biologische eieren
– 1 pastinaak, geschrapt en geraspt
– 1 tl vanille-extract
– 600 ml ongezoete kokos- of amandelmelk, plus 200 ml om het beslag te verdunnen
– 300 g bramen, vers of uit de diepvries
– 3 el ahornsiroop, plus extra om te serveren
– 1 volle tl bakpoeder
– 2 el arachideolie of een andere neutrale olie, plus zo nodig wat extra
Bereiding:
Doe de gierstvlokken in de kom van een keukenmachine en laat draaien tot een tamelijk fijn meel (een beetje textuur is prima). Combineer dit korrelige meel met de suiker en het zout in een kommetje en zet opzij. Klop in een andere kom de eieren los. Voeg de pastinaak, de vanille en de 600 ml kokos- of amandelmelk toe en roer goed door elkaar. Meng de natte ingrediënten met de droge, dek af en zet ten minste 2 uur opzij (zet een nacht in de koelkast) om de gierst te laten wellen. Als het pannenkoekenbeslag heeft gerust, doe je de bramen in een pannetje met de ahornsiroop en een scheutje water. Breng aan de kook en laat ongeveer 5 minuten sudderen totdat het bramensap gaat indikken. Houd warm. Roer vlak voordat je de pannenkoekjes gaat bakken het bakpoeder door het beslag met de 200 ml extra kokos- of amandelmelk en 200 ml water om het beslag te verdunnen tot het de dikte heeft van yoghurt. Verhit een gietijzeren koekenpan of een koekenpan met dikke bodem op matig vuur. Bestrijk de pan met een prop keukenpapier gedrenkt in de arachideolie. Schep een paar eetlepels beslag in de pan voor een paar min of meer ronde pannenkoekjes en bak ze 1-2 minuten aan elke kant. Draai ze maar één keer om als het beslag gaat borrelen aan de bovenkant en de pannenkoekjes aan de onderkant goudbruin zijn.
Herhaal deze handelingen totdat al het beslag op is. Je moet dan in totaal 10-12 pannenkoekjes hebben. Probeer ze direct te serveren want ze zijn het lekkerst heet uit de pan. Stapel de pannenkoekjes op elk bord op en doordrenk ze met de warme bramencompote. Zet de ahornsiroop op tafel voor degenen die dat willen.
Het nieuwe vegalicious
Auteur: Alice Hart
ISBN: 9789021562391
Kosmos Uitgevers
Tekst: Maartje Meijers voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
22 mei 2015
Gezocht: kandidaten voor nieuw programma
18 juli 2022
Gezonde zomerse watermeloen mocktail
16 december 2015
Happy & healthy kerstcadeautips!
24 augustus 2018
Waarom Franse vrouwen zo slank blijven
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
14 februari 2017
Op deze manier krijg je schoon én gezond water uit de kraan!
7 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
22 december 2017
Waarom ik 3 glazen water drink na het opstaan
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
1 juli 2016
VEGAN OREO!
1 februari 2018
Gezonde samenwerking Vivonline & Blushing
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
12 december 2016
Kom je ook naar de glutenvrije kerstmarkt in Villa ArenA?
23 mei 2019
Zwanger worden gaat sneller met deze tips!
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
6 april 2019
Jezelf gelukkig eten doe je zo!
16 april 2018
Onze favoriete juice van de maand: Raapsteel Rock
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
10 juli 2016
Tips voor een simpeler leven
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
3 oktober 2019
Afvallen met een koolhydraatarm dieet? Dit moet je doen
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
24 januari 2019
Suiker: hoe blijf ik er van af?
5 februari 2021
Online masterclass PMS & Moodswings
29 april 2016
Gezonde chocolademousse
28 maart 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –