Wat weet oma over gezondheid?

Vroeger, toen er nog veel minder medicijnen, geneeswijzen en kennis over gezonde voeding was, moest men zelf op zoek naar huis-tuin- en keukenmiddeltjes om gezondheidskwesties op te lossen. Een aantal van deze middeltjes werken niet. Maar het overgrote deel wél! Als je vroeger als klein kind wat had, dan wist oma altijd raad. Ook toen je ouder werd, was oma daar om jou te helpen.

Het is geweldig om te zien wat voor middeltjes er waren. We hebben er een paar voor jullie!

Kaneel tegen slechte adem

Een slechte adem, wil niemand hebben. Waar we tegenwoordig allerlei middelen hebben tegen een slechte adem, werkt deze tip toch echt nog steeds het beste. Laat wat water koken en voeg hier kaneel aan toe. Doe dit in een glazen flesje en spoel je mond er dagelijks mee. Kaneel werkt desinfecterend en reinigend.

Azijn tegen insectenbeten

Voordat je naar de apotheek holt, probeer eerst eens dit. Als je gestoken bent door een insect, werkt azijn uitstekend. Smeer wat azijn op de beet. Dit is vooral voor bijensteken zeer effectief!

Geen acné meer door honing en kaneel

Er zijn ZO veel middelen tegen acné. Maar het is het beste als je natuurlijke producten op je huid smeert. Probeer eens het volgende: voeg honing en kaneel samen, roer dit goed door elkaar en smeer dit over de aangedane huid. Laat het een nachtje zitten onder een kompres en spoel het de volgende dag af met water.

Bouillon van botten voor meer calcium

Oma’s zijn zo slim. Kook een aantal botten in water en doe er wat azijn bij. De azijn helpt om de calcium uit botten te halen. De botten losse namelijk op in het water en zo krijg je allerlei voedzame mineralen binnen.

Hoofdpijn

Drink altijd genoeg water! Indien dit niet genoeg helpt, kun je een citroen uitpersen en het sap op je voorhoofd doen. Dat verlicht de hoofdpijn.

Aloë vera tegen roos

Breng wat aloë vera gel aan op de hoofdhuid en laat dit een kwartiertje intrekken. Spoel het daarna goed uit onder de douche. Helpt het niet genoeg? Probeer dan een mix van citroen en azijn.

Verlicht de pijn van brandwonden

Breng wat honing aan op de brandwond. De zeurende pijn zal door de honing op deze manier verdwijnen.

Blaasontsteking

Koop een zak met verse of bevroren cranberries en kook deze in water. Laat dit goed afkoelen en drink het op. Voeg er liever geen suiker toe.

Diarree?

Nu niet meer! Los een halve theelepel Keltisch zout met wat suiker in een glas water en drink dit op. Je zult merken dat je hier heel snel van opknapt.

Bloedneus

Een bloedneus ontstaat meestal door een tekort aan vitamine C en zink. Eet meer citrusvruchten om meer vitamine C binnen te krijgen en eet lever of vis voor de zink.

Maagklachten

Rauwe aardappelsap maakt je maag weer rustiger. Dit geldt voor zowel brandend maagzuur als gastritis. Snijd een aardappel in stukjes en laat dit een nacht lang weken. Drink het de volgende ochtend op.

Bloedarmoede

Als je last hebt van bloedarmoede, kan het helpen om ijzerhoudende voeding te eten: spinazie, andijvie of appelstroop.

Wagenziekte

Veel mensen worden misselijk in een auto. Zet voordat je in de auto stapt thee met verse gember. Laat dit even trekken.

Gezonde hart- en bloedvaten

Gebruik dagelijks verse knoflook. De gezondheid van je aderen zal met sprongen vooruitgaan.

Bloedend tandvlees

Aalbessensap drinken! Dit helpt erg goed.

Weten jullie nog leuke gezonde tips uit grootmoeders tijd?

Tekst: Hanneke de Haas voor VIVONLINE
Bron: ahealthylife

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten