Een banaantje is een heerlijk tussendoortje, het is perfect om pannenkoeken mee te maken en heerlijk in de smoothies. Maar helaas worden ze nogal snel bruin en dan zijn ze vaak niet meer op hun lekkerst. Met deze tricks zorg je dat je banaan niet zo snel bruin wordt:
Houd je bananen aan de bos
Want bananen die aan dezelfde bos vastzitten blijven langer vers. Je kunt de tros ook ergens aan ophangen, op deze manier voorkom je de eerste bruine vlekken eerder.
Wikkel de uiteinden in met plasticfolie
Bananen geven ethyleengas af via hun stelen, wat het rijpingsproces versnelt. Je kunt het ontsnappen van het gas vertragen (naar andere delen van het fruit) door de uiteinden in te wikkelen met plasticfolie.
LEES OOK: Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen.
Bewaar ze op kamertemperatuur
Je kunt in de verleiding raken om je banaan in de koelkast te plaatsen, maar dit kun je beter niet doen. Bananen die in de koelkast liggen zullen niet rijpen, ook niet als je ze erna eruit haalt. Gewoon op kamertemperatuur bewaren dus.
Zoek je een oplossing voor jouw rijpe bananen? Maak dan dit heerlijke bananenbrood. Je zult ervan smullen!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerde berichten
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
30 april 2014
ONE event!
9 maart 2020
Wortelgroenten als bron van gezonde koolhydraten
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
19 november 2015
Vivian Reijs: “Ik ben zwanger, wat een feest!”
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
25 maart 2014
Presentatie coaching
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
9 juni 2016
Rode linzensoep
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
10 maart 2016
Welk effect heeft zout op je nieren?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
14 augustus 2019
Last van bijnieruitputting? Neem deze vitamines & kruiden!
12 januari 2020
Liposomale Vitamine C helpt je bij griep (ook preventief)
30 juni 2018
Grappige weetjes over gewicht verliezen
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
12 mei 2017
Let op: glutenvrij niet altijd gezond!
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
10 april 2017
Voeding met Viv: Eetdagboek van Fajah Lourens
4 oktober 2016