Een banaantje is een heerlijk tussendoortje, het is perfect om pannenkoeken mee te maken en heerlijk in de smoothies. Maar helaas worden ze nogal snel bruin en dan zijn ze vaak niet meer op hun lekkerst. Met deze tricks zorg je dat je banaan niet zo snel bruin wordt:
Houd je bananen aan de bos
Want bananen die aan dezelfde bos vastzitten blijven langer vers. Je kunt de tros ook ergens aan ophangen, op deze manier voorkom je de eerste bruine vlekken eerder.
Wikkel de uiteinden in met plasticfolie
Bananen geven ethyleengas af via hun stelen, wat het rijpingsproces versnelt. Je kunt het ontsnappen van het gas vertragen (naar andere delen van het fruit) door de uiteinden in te wikkelen met plasticfolie.
LEES OOK: Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen.
Bewaar ze op kamertemperatuur
Je kunt in de verleiding raken om je banaan in de koelkast te plaatsen, maar dit kun je beter niet doen. Bananen die in de koelkast liggen zullen niet rijpen, ook niet als je ze erna eruit haalt. Gewoon op kamertemperatuur bewaren dus.
Zoek je een oplossing voor jouw rijpe bananen? Maak dan dit heerlijke bananenbrood. Je zult ervan smullen!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 maart 2015
Dopper winnen
31 maart 2015
Gifvrij eten
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
24 augustus 2019
Maak van je huishouden een work-out en skip de sportschool
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
11 juli 2016
GEZONDE SNACKS VOOR DE VAKANTIE
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
22 augustus 2018
Viv’s product van de week: de slowjuicer
26 maart 2014
Een klein flesje sap boordevol vitamines
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
13 augustus 2018
Zó voorkom je voedselverspilling in de supermarkt
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
17 mei 2016
Waarom zijn linzen zo gezond?
30 juni 2018
DE VITAMINEBOM: SPIRULINA
24 maart 2014
Boodschappenlijst week 1
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
27 september 2018
Testimonial: Brenda over haar persoonlijk consult van Viv!
8 december 2016
Tips met recepten om heerlijk te eten zonder suiker!
26 januari 2017
Hoe herken je een jodiumtekort?
13 augustus 2022
Heb je vaak last van gevoelige of pijnlijke borsten?
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
14 december 2015
Rhodiola. Een kruid met bijzondere werking op je hormonen.
27 november 2017
Deze gezonde chips van nori moet je proberen!
7 juli 2014
Eerste eetdagboek review
12 maart 2018
VOEDINGSTIPS VOOR EEN GOEDE NACHTRUST
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
9 juli 2016
Sinaasappelkip (kids love it)
25 maart 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –