Een banaantje is een heerlijk tussendoortje, het is perfect om pannenkoeken mee te maken en heerlijk in de smoothies. Maar helaas worden ze nogal snel bruin en dan zijn ze vaak niet meer op hun lekkerst. Met deze tricks zorg je dat je banaan niet zo snel bruin wordt:
Houd je bananen aan de bos
Want bananen die aan dezelfde bos vastzitten blijven langer vers. Je kunt de tros ook ergens aan ophangen, op deze manier voorkom je de eerste bruine vlekken eerder.
Wikkel de uiteinden in met plasticfolie
Bananen geven ethyleengas af via hun stelen, wat het rijpingsproces versnelt. Je kunt het ontsnappen van het gas vertragen (naar andere delen van het fruit) door de uiteinden in te wikkelen met plasticfolie.
LEES OOK: Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen.
Bewaar ze op kamertemperatuur
Je kunt in de verleiding raken om je banaan in de koelkast te plaatsen, maar dit kun je beter niet doen. Bananen die in de koelkast liggen zullen niet rijpen, ook niet als je ze erna eruit haalt. Gewoon op kamertemperatuur bewaren dus.
Zoek je een oplossing voor jouw rijpe bananen? Maak dan dit heerlijke bananenbrood. Je zult ervan smullen!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
1 november 2018
Wat doet massage met je lichaam?
8 juli 2017
Kan je alleen op raw food leven?
28 april 2016
Hoe genees je op een natuurlijke manier?
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
9 februari 2016
Back to nature met deze pure rode smoothie
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
4 oktober 2016
DE PERFECTE HERFST JUICE: PUMPKIN POWER
12 april 2015
Bananenbrood is makkelijk en lekker met dit recept!
25 maart 2014
Presentatie coaching
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
23 oktober 2015
Doe mee met de recordpoging Fairtrade fruithappen!
18 november 2015
Viv’s Schoencadeautips!
9 april 2021
PCOS? Dit doe je eraan!
12 januari 2016
Vivonline en Marleyspoon samenwerking
21 juni 2017
De zin en onzin over gluten
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
11 mei 2019
De 5 beauty geheimen van de Sicilianen
8 januari 2016
Health & Beauty trend: ‘Oil pulling!’
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
10 juni 2015
SLA: het kookboek
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
31 maart 2015
Je eigen familie kan je creëren
22 juni 2016
Die laatste kilo(‘s) er nog af voor de zomer?
13 juli 2014
Gezonde glutenvrije vervangers!
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
25 januari 2015
Glutenintolerantie
1 maart 2021
Appelazijn: het supermiddel en de alleskunner
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
9 oktober 2018
Een groene smoothie drink ik echt met plezier!
21 januari 2023
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –