Een banaantje is een heerlijk tussendoortje, het is perfect om pannenkoeken mee te maken en heerlijk in de smoothies. Maar helaas worden ze nogal snel bruin en dan zijn ze vaak niet meer op hun lekkerst. Met deze tricks zorg je dat je banaan niet zo snel bruin wordt:

Houd je bananen aan de bos

Want bananen die aan dezelfde bos vastzitten blijven langer vers. Je kunt de tros ook ergens aan ophangen, op deze manier voorkom je de eerste bruine vlekken eerder.

Wikkel de uiteinden in met plasticfolie

Bananen geven ethyleengas af via hun stelen, wat het rijpingsproces versnelt. Je kunt het ontsnappen van het gas vertragen (naar andere delen van het fruit) door de uiteinden in te wikkelen met plasticfolie.

LEES OOK: Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen.

Bewaar ze op kamertemperatuur

Je kunt in de verleiding raken om je banaan in de koelkast te plaatsen, maar dit kun je beter niet doen. Bananen die in de koelkast liggen zullen niet rijpen, ook niet als je ze erna eruit haalt. Gewoon op kamertemperatuur bewaren dus.

Zoek je een oplossing voor jouw rijpe bananen? Maak dan dit heerlijke bananenbrood. Je zult ervan smullen!

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten