Een banaantje is een heerlijk tussendoortje, het is perfect om pannenkoeken mee te maken en heerlijk in de smoothies. Maar helaas worden ze nogal snel bruin en dan zijn ze vaak niet meer op hun lekkerst. Met deze tricks zorg je dat je banaan niet zo snel bruin wordt:
Houd je bananen aan de bos
Want bananen die aan dezelfde bos vastzitten blijven langer vers. Je kunt de tros ook ergens aan ophangen, op deze manier voorkom je de eerste bruine vlekken eerder.
Wikkel de uiteinden in met plasticfolie
Bananen geven ethyleengas af via hun stelen, wat het rijpingsproces versnelt. Je kunt het ontsnappen van het gas vertragen (naar andere delen van het fruit) door de uiteinden in te wikkelen met plasticfolie.
LEES OOK: Zo kun je avocado’s eerder laten rijpen.
Bewaar ze op kamertemperatuur
Je kunt in de verleiding raken om je banaan in de koelkast te plaatsen, maar dit kun je beter niet doen. Bananen die in de koelkast liggen zullen niet rijpen, ook niet als je ze erna eruit haalt. Gewoon op kamertemperatuur bewaren dus.
Zoek je een oplossing voor jouw rijpe bananen? Maak dan dit heerlijke bananenbrood. Je zult ervan smullen!
Tekst: Inga Stoit
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 september 2017
Recept: good for the brains food
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
14 december 2016
Easy Peasy babyhapje: Bloemkool met avocado saus
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
2 december 2016
Het perfecte recept voor een healthy Chai Latte
15 januari 2018
Kom jij naar de gezondheidsbeurs? Wij geven 100 kaarten weg!
23 december 2018
Als voeding je vijand is…
25 september 2014
Sugardip? Neem de 4 O’Clock juice
26 juli 2014
Tip! Boekweit crackers
19 december 2014
Hoofdgerecht: Kerstkalkoen met peer
3 oktober 2017
Weerstand booster Vitamine C(amu camu)!
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
30 januari 2018
6 Gezonde gewoontes voor een slanker en gezonder leven!
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
5 oktober 2018
10 tips om gezond uit eten te gaan
2 juli 2014
Sporten met ‘soapie’ Aysen Baydar
16 augustus 2015
Hotspot: 5&33
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
10 november 2015
Viv Health Event
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
11 januari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –