Afvallen betekent voor veel mensen calorieën tellen, crashdiëten, fanatiek sporten, jojoën, met een rammelende maag in bed liggen of fanatiek een dieet starten en na twee weken ‘toch’ weer grijpen naar de zakken chips of rol koekjes. Gedachten als ‘ach, ik heb nu toch al gezondigd’ maken dat je weer terug bent bij af. Gelukkig is deze tijd echt wel voorbij!
Wat we allemaal willen, is afvallen en zorgen dat het er nu ook af blijft. Ik ben juist daarom geen voorstander van ieder willekeurig dieet proberen, maar wél van een gezonde en bewuste verandering in je voeding en levensstijl. Wat er gebeurt met je lijf als je een periode veel te weinig calorieën eet, is dat het lichaam in de spaarstand gaat. Zodra je weer normaal eet, slaat je lichaam dit snel op voor het geval het weer op regime moet. Vaak kom je dan nog meer aan dan je woog toen je begon en dan wordt er weer gezocht naar een volgend dieet: het jojo-effect. Deze vicieuze cirkel moet je doorbreken! Dus stop met calorieën tellen en wil je afvallen? Eet dan anders, maar niet minder! Begin met een gezonder eetpatroon, waarbij je de basis haalt uit gezonde voeding, zoals veel groente, fruit, noten en zaden, gezonde vetten, vis, gevogelte. En let op je suikerinname, maar stort je niet in de light producten, want deze geven je geen bevrediging! Als je basis gezond is, kan je echt af en toe dingen eten waar je echt van geniet. Chocolade, een stukje taart, een goed glas wijn etc. Gezond eten is óók heel erg lekker en je zal het voelen in je lijf en je energieniveau als je bewuster gaat leven en eten!
Maar hoe val ik nou af? Als orthomoleculaire healthcoach en hormoontrainer wil ik dit doel bereikbaar maken met jou. Je kunt een prive consult boeken bij mij. En ik kijk met jou naar je eetpatroon, je lichamelijke klachten en wat je wilt bereiken. Je kunt een mail sturen naar info@vivonline.nl of vivian@vivonline.nl als je een afspraak wilt maken.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
6 november 2014
Tijd besparen in de keuken
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
31 mei 2018
Gezond vegan chocolade ontbijtje
30 oktober 2015
4 tips om water nog lekkerder te maken!
13 maart 2018
Gezond eten op je werk doe je zo!
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
20 juni 2016
3 x koffievervangers
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
7 september 2018
Hoe gelukkig ben jij?
30 december 2014
Chocolade notenpasta taartjes
4 oktober 2021
Dit zijn de 10 gezondheidsvoordelen van kurkuma
1 juli 2019
Hoe (on)gezond is de magnetron?
16 januari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van Kim Kotter
15 februari 2019
Je eetgewoontes aanpassen doe je zo!
9 september 2018
Allergie of intolerantie: wat is het verschil?
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
28 juli 2016
EXPERT YVONNE: ZONLICHT VOOR EEN STERK GEBIT
11 maart 2019
Wij zijn niet echt fan van soja en dit is waarom!
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
15 oktober 2014
De Vitamix; multifunctioneel
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
28 juni 2017
Boekweit Tosti met geitenkaas
1 maart 2016
Gezonde geboorte traktatie
19 december 2016
Natuurlijke kauwgom bestaat
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
14 augustus 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –