Afvallen betekent voor veel mensen calorieën tellen, crashdiëten, fanatiek sporten, jojoën, met een rammelende maag in bed liggen of fanatiek een dieet starten en na twee weken ‘toch’ weer grijpen naar de zakken chips of rol koekjes. Gedachten als ‘ach, ik heb nu toch al gezondigd’ maken dat je weer terug bent bij af. Gelukkig is deze tijd echt wel voorbij!

Wat we allemaal willen, is afvallen en zorgen dat het er nu ook af blijft. Ik ben juist daarom geen voorstander van ieder willekeurig dieet proberen, maar wél van een gezonde en bewuste verandering in je voeding en levensstijl. Wat er gebeurt met je lijf als je een periode veel te weinig calorieën eet, is dat het lichaam in de spaarstand gaat. Zodra je weer normaal eet, slaat je lichaam dit snel op voor het geval het weer op regime moet. Vaak kom je dan nog meer aan dan je woog toen je begon en dan wordt er weer gezocht naar een volgend dieet: het jojo-effect. Deze vicieuze cirkel moet je doorbreken! Dus stop met calorieën tellen en wil je afvallen? Eet dan anders, maar niet minder! Begin met een gezonder eetpatroon, waarbij je de basis haalt uit gezonde voeding, zoals veel groente, fruit, noten en zaden, gezonde vetten, vis, gevogelte. En let op je suikerinname, maar stort je niet in de light producten, want deze geven je geen bevrediging! Als je basis gezond is, kan je echt af en toe dingen eten waar je echt van geniet. Chocolade, een stukje taart, een goed glas wijn etc. Gezond eten is óók heel erg lekker en je zal het voelen in je lijf en je energieniveau als je bewuster gaat leven en eten!

Maar hoe val ik nou af?  Als orthomoleculaire healthcoach en hormoontrainer wil ik dit doel bereikbaar maken met jou. Je kunt een prive consult boeken bij mij. En ik kijk met jou naar je eetpatroon, je lichamelijke klachten en wat je wilt bereiken. Je kunt een mail sturen naar info@vivonline.nl of vivian@vivonline.nl als je een afspraak wilt maken.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten