Afvallen betekent voor veel mensen calorieën tellen, crashdiëten, fanatiek sporten, jojoën, met een rammelende maag in bed liggen of fanatiek een dieet starten en na twee weken ‘toch’ weer grijpen naar de zakken chips of rol koekjes. Gedachten als ‘ach, ik heb nu toch al gezondigd’ maken dat je weer terug bent bij af. Gelukkig is deze tijd echt wel voorbij!
Wat we allemaal willen, is afvallen en zorgen dat het er nu ook af blijft. Ik ben juist daarom geen voorstander van ieder willekeurig dieet proberen, maar wél van een gezonde en bewuste verandering in je voeding en levensstijl. Wat er gebeurt met je lijf als je een periode veel te weinig calorieën eet, is dat het lichaam in de spaarstand gaat. Zodra je weer normaal eet, slaat je lichaam dit snel op voor het geval het weer op regime moet. Vaak kom je dan nog meer aan dan je woog toen je begon en dan wordt er weer gezocht naar een volgend dieet: het jojo-effect. Deze vicieuze cirkel moet je doorbreken! Dus stop met calorieën tellen en wil je afvallen? Eet dan anders, maar niet minder! Begin met een gezonder eetpatroon, waarbij je de basis haalt uit gezonde voeding, zoals veel groente, fruit, noten en zaden, gezonde vetten, vis, gevogelte. En let op je suikerinname, maar stort je niet in de light producten, want deze geven je geen bevrediging! Als je basis gezond is, kan je echt af en toe dingen eten waar je echt van geniet. Chocolade, een stukje taart, een goed glas wijn etc. Gezond eten is óók heel erg lekker en je zal het voelen in je lijf en je energieniveau als je bewuster gaat leven en eten!
Maar hoe val ik nou af? Als orthomoleculaire healthcoach en hormoontrainer wil ik dit doel bereikbaar maken met jou. Je kunt een prive consult boeken bij mij. En ik kijk met jou naar je eetpatroon, je lichamelijke klachten en wat je wilt bereiken. Je kunt een mail sturen naar info@vivonline.nl of vivian@vivonline.nl als je een afspraak wilt maken.
Gerelateerde berichten
8 september 2017
Gezonde leestip; The Blue Zones
1 december 2018
Genieten van gezonde zalmburgers!
25 maart 2016
Dadeltaart met bessen, cacao, kokos en karamel.
20 juni 2018
3 x lekkere lunchsalades to go!
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
1 april 2016
9 x inspirerende foodie instagram accounts
11 december 2018
5 tips om de feestdagen gezond door te komen
26 december 2016
Gezond ontbijt: Healthy banaan/ ei pannenkoek
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
14 oktober 2017
5 tips tegen een slechte adem, meteen toe te passen!
4 januari 2019
Acai in je smoothie? Een echte antioxidanten boost!
9 september 2014
Gratis boek ’70 groene smoothies’
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
17 november 2016
Welke producten koop je biologisch en welke niet per se?
21 juni 2015
Viv’s Raw Choco
5 maart 2017
Wat doet te veel zout eten met je?
26 juli 2018
Echte Hollandse kruiden, zonder smaakversterkers
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
29 maart 2016
Ontbijtsmoothies met groenten
2 juli 2014
Aan het infuus
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
14 juni 2019
De gezondste vetten en oliën om mee te koken!
29 april 2019
Hormoonproof recept: Choco-Maca smoothie
28 september 2020
10 self-care rituelen die je daadwerkelijk kunt vasthouden
8 oktober 2017
3x glutenvrije pasta recepten
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
23 mei 2015
Clean Meals: doe jij met ons mee?
7 maart 2016
Kruidige vegan kikkererwten curry met mango
28 juli 2016
OP ZOEK NAAR ONTBIJT INSPIRATIE?
1 december 2015